söndag 10 mars 2013

Vilka ministrar skall bort?

Lämnade ett smällkallt Uppsala igår och tog tåget hem. Förstår att Karin Boye upplevde en lika smällkall vår som tvekade.  Läste ut Den allvarsamma leken. Bättre denna gång än när jag läste den för kanske 40 år sedan. Jag har fler referensramar och större livserfarenhet.

Slötittade på melodifestivalen och störde mig på de helt kass programledarna. Grova i mun och oproffsiga.  Helt utan stil.

Söndag morgon. Läser att sossarna vill avskaffa integrationsministern. Inte mig emot. Har ett par gången skrivit att s kommer att lägga olika förslag som skall uppfattas som kritiska till vår flyktingpolitik. Men jag anser at s skjuter på fel häst. Bättre att börja skruva på bidragssystem och omfattningen av vårt flyktingmottagande. De säger att integrationen skall genomsyra hela samhället och då behövs inte en speciell minister. Med den argumentationen kan man avskaffa både jämställdhetsminister och landsbygdsminister. Eller hur?

Skall idag ta en snabbsväng ner till Blekinge för att titta till det hela. Ikväll till det kalla kontoret för att titta till det hela. Ny arbetsvecka. Spännande. Allt kan hända och allt händer. Har en prao med mig denna vecka. Det är alltid intressant. Har dock inte så mycket möten inbokade denna vecka. Men det lär inte bli några luckor. Alla kvällar är inbokade denna vecka. Fram till lördag.

Läser att fp vill att alla barn över ett år skall ha rätt till minst 30 timmars förskola. Vågar inte ens tänka på vad detta skulle kosta. Det skulle behövas en skattehöjning. Det är dock inte fp i Växjö som kommit med detta. Det är sällan ”verklighetens folk” vågar ha så dyra förslag. Och med tanke på hur allt mer oförutsägbara alliansens partier är så skulle det kunna vara ett förslag från m eller c också. Man kan lita på kd! Tror jag!?

Växjö 20130310

Bo Frank