tisdag 9 april 2013

Flaggning och romer


Stormar i ett vattenglas. Det märks var media hör hemma i vissa situationer. Deltagare. Inte kritiska iakttagare!

Tre personer samlas utanför kommunhuset. Folklig protest mot diskriminering av romer! Carin Högstedt har iklätt sig rollen av tolk för föreningar. Oklart hur många. En person syns på bild i SmP! Som så många gånger förr.

Ingen flagga hissas. Boven blir kommunen. Den elake Bo Frank.  Inte Carin som med stöd av media väntar på en händelse där media blir medaktör och inte okritisk iakttagare.

Och jag lovar. Så länge jag är KSO kommer inga fullmäktigeledamöter oavsett parti kunna kräva flaggning på kommunala flaggstänger för kampanjer av olika slag. Detta är ganska sensationellt. Romer hetsas mot en kommunledning som inte vill tillåta anarki med flaggning. Jag har nog aldrig varit med om värre. Har idag fått stöd till 100% av min allianskollegor för synsättet att enskilda fullmäktigeledamöter inte kan flagga hursomhelst. Har efter förslag från kvartetten Per, Anna, Nils och René beslutat inbjuda romer för att förklara hur Växjö ser på romer som minoritet.

Och kommunchefen har fått i uppdrag att stadfästa den restriktiva policy vi haft kring detta med flaggning. Det kan innebära att vi t ex vid en romsk kongress i Växjö kan flagga. Eller inte. Men det kan aldrig bli tal om att enskilda politiker får kommando över kommunens flaggstänger. Och fram till skrivande stund har ingen rom eller företrädare för romer hört av sig till mig om flaggningen.

Carin Högstedt har ännu inte fått en enda kritisk fråga kring sitt agerande som redovisats i media. Varför? Är media medaktör eller okritisk iakttagare? Döm själv!

Bo Frank

Växjö 20130409