måndag 15 april 2013

Heja Löfvén och Gunilla Carlsson

Putsat fönster. Otacksamt. Promenerat. Läst en massa dagstidningar. För kallt för att sola en stund vid Växjösjön.

Löfvén har slängt ut en person från partistyrelsen som har en tveksam syn på judar och på jämställhet. Bra! Sossarna är smarta och framstår som mer återsamma när det gäller synen på det som har med flyktingpolitik och invandring. Vårt partis nuvarande linje funkar inte eftersom det inte är vad svenska folket tycker.

Gunilla Carlsson får hård kritik. Inte konstigt. Halva SIDA befolkas av människor som har en röd världsbild och som vant sig att kunna göra vad som  helst med svenska biståndspengar. Vem minns inte alla miljarder till röda diktaturer som levt kvar sedan Palmes dagar. Det finns en uppfattning om att det inte är legitimt med en moderat minister som kör en bra biståndspolitik. Och jag skall lägga lök på laxen. Jag accepterar att man tar från SIDA för att betala ökade kostnader för flyktingmottagandet. Men alla vet vi att pengarna skulle göra större nytta utanför Sverige. Och jag skulle vilja veta hur stor det av det svenska biståndet som är att kommunala socialbidrag går till människor i andra länder. Det är sådant man inte får forska om eller ställa frågor kring. Då är någon där med rasiststämpeln.  Jag gillar Gunilla Carlsson av olika skäl. Ett är att Gunilla är tillgänglig och ger uppmuntran.

Öster vann igår. Värmen kommer. En härlig men jäkligt tuff arbetsvecka. Och man  har ingen aning om glädjeämnen och bekymmer som kan dyka upp.

Nästa helg har vi moderatstämma. En stämma som förhoppningsvis säger ja till Nato. Får också tillfälle att byta några ord med vår partisekreterare. Undrar om han lever  under samma åsiktsförbud som Tobias Billström?

Bo Frank
Växjö 20130414