torsdag 4 april 2013

Mest skit – frossa eller förkylning eller vad det nu är!

Vaknade vid 10 och somnade om o vaknade 15.00. 23 inkomna samtal från radion som inte kan skilja på SSU och studenter. Piggnade till av att läsa Barometern. Fast i ärlighetens namn har nog Växjö högre arbetslöshet än Kalmar. Förklaras delvis av att Kalmar haft lågt flyktingmottagande. Läser också om hur Kalmar kommun inte nått upp till sinas målsättningar. Min kollega säger att de ställt orimliga krav på sig själva. Inte ens Bo Frank skulle komma undan med detta i Växjö. Har inte orkat läsa. Och det kan bara förstås av att jag är kass. Har slölyssnat hela em på sossekongressen. Ett sossekommunalråd från Arjeplog beklagar sig över att de inte har någon musik eller kulturskola. Trots att de har många kronor högre kommunalskatt. Sossar gillar inte kultur jättemycket. De gick för några år sedan emot att vi utökade kulturskolan. Och en musikscen i Linnéparken får nobben. Ser ärligt talat inte den hygglige Löfvén som statsminister. Mycket tom retorik på kongressen. Ungefär som när vi moderater träffas och har våra religiösa högtider. Hör reportage om gigantiska förskrivningar av piller i Sverige. Både knark och annat. RFSL: slutsats var lika enkel som sann. Ingen vågar ge sig på de vita rockarna i Sverige. Varken Socialstyrelse eller regering. Vita rockar framstår som experter på allt även på sådant som ligger helt utanför deras kunskapsmassa. Har i morgon en superintressant dag om jag orkar upp. Skulle varit på en massa intressanta möten idag. Kan inte ha intressantare jobb än vad jag har. April månad är dock en jättetuff månad!

Ser TV. Jönköpings kommun stänger en kommunistisk bokhandel som drivits med kommunala pengar. Och dessa extrema och otrevliga personer fick snyfta ut i Smålandsnytt.

Och reagerade som alla andra över ännu ett reportage om hur riskkapitalbolag tjänar grova pengar på arbetslösa. Det dags att Andes Borg på allvar ta i mot  dessa företag som dränerar Sverige på skattepengar.


Bo Frank
Växjö 20130404