fredag 5 april 2013

Ser på Öster med genusglas?

Normalt sett slänger jag all reklam. Men bläddrade igenom Blickar mot ÖSTER som låg i brevlådan. Hade väntat mycket mer om killarna och tjejerna var inte så marginaliserade som jag trodde så därför blev det G. Fast bara G. Läste så intervjun med Kuno. Skall se till så att alla kommunala chefer får den.

Har du värvat bäst i Allsvenskan? Efter den plånbok vi har haft. Det betyder att det fanns affärer du inte kunde genomföra? Nej det betyder att budgeten har varit tydlig. Utifrån det har vi genomfört de bästa värvningarna vi kunnat.

Den dagen alla kommunala chefer resonerar på samma sätt kommer kommunens resultat att förbättras. Det är bara meningsfullt att göra det bästa med de resurser man har. Inte att drömma om det som inte finns!

Och jämfört med andra kommuner klarar våra chefer samma resonemang ganska bra. Men alla behöver omfattas av detta synsätt! Sedan skulle det å andra sidan inte funka om Östers styrelse var sammansatt utifrån det senaste valet!? Eller är det så!? Nej, tror inte det!

Och jag håller tummarna för Tingsryd ikväll. Det var tider då man såg Ulf Sterner spela när Tingsryd mötte skåningarna.


Bo Frank
Växjö 20130405