söndag 19 maj 2013

Baksmälla

Lyxigt att ta bilen in till Continental för att köpa färska frallor. Man kan gå bakvägen innan de öppnar. Och hängde på låset till Pressbyrån när de öppnade klockan 8. Enda stället i hela Ronneby där man kan köpa rikstidningar! Inget att klaga på i SmP. Rätt läsvärd hela tidningen. Men SvD blir tunnare.

Frukost i en trädgård som badar i sol.

Tänk att promenera i T-shirt och bli varm efter fem minuter. Tog vår vanliga mil. Sällan man möter någon. Blekingar är inte mycket för motion.

Diverse trädgårdsarbete och så lunch på bryggan. Och det hände sig att vi badade. På självaste pingstafton. Kan inte påminna mig att jag doppat mig en pingstafton förut. Vi somnade på bryggan och utan den starka ostliga vinden hade det varit hett. Nu perfekt.

Kom upp lagom till andra perioden av hockeyn. Vattnade landen. Grillade och åt ute. Bänkade oss som många andra framför TV:n. Har aldrig varit med om att det varit så många bra låtar. Gillade Frankrike och England.

Gjorde inte om gårdagens misstag. Använde öronproppar för att inte bli väckt av alla dessa fåglar. Hur skall Naturvårdsverkets bullertalibaner få bort dessa?

När jag kom ner till köket vid 6-tiden på morgonen förstod jag att naturen fått  en baksmälla av den otroligt rusiga pingstaftonen. Det mullrade från havet. Himlen blev svart. Datorn ville inte ladda sig. Vi packade ihop och körde till Växjö. Älskar att köra bil i regn och lyssna på God morgon världen. Alltid lika hemskt att höra hur nästan alla kvinnor torteras i Afrika genom att könsstympas. Har någon koll på om detta sker i Sverige? Kommer ihåg att det blev ett Herrans liv när Nyamko Saboni villa dra i detta för några år sedan.

Alliansen 10% efter de rödgröna. Och jag säger som alltid. Vi kommer att ha samma situation i riksdagen efter valet. Sd vågmästare. Och i höst kommer norska Höyre att bilda regering med Framstegspartiet. Fast de har ju tvättat sina kläder mycket mer än sd i Sverige.

Hör hur media stör sig på Carl Bildt. Det gör inte jag. Gillar att han kör sitt race. Ogillar dock starkt hans brist på miljöengagemang. Men det är många som har den bristen. Inte minst många toppfigurer i näringslivet! På sitt sätt är många människor som försäker vara föredöme i det lilla bärare av en högre moral än alla som figurerar i Dagens Industris Weekend. Där kan man drömma sig bort i sinnlig lyx och inte behöva besväras av den verkliga värld som folkflertalet upplever. Undrar om Löfvén kommer att prata klimat och överlevnad när han åker med storfinnansen på hemligt möte i stället för att gå på prinsessans bröllop?

Nu skall jag gå till jobbet en stund. På sommaren slipper man frysa där!

Växjö 20130519
Bo Frank