måndag 27 maj 2013

Lite av varje

Ännu har ingen ringt om bussfilerna på Teleborg. Syftet är snabbare kollektivtrafik. Och folk lär sig att planera sitt åkande. Två samtal om helgen. Att det var trevligt allt det kommunen gör. Och ett samtal om nedskräpning. Båda samtalen lika berättigade!

Fick idag också min sjunde förfrågan att medverka på Almedalen. Den andra som handlade om att berätta om Växjös byggande. Kanske inte riktigt seriöst och ringa meds så kort varsel. Säger nej av lite olika skäl. Det främsta skälet är att inte åka ifrån min fru när vi för en gångs skull är lediga. Fick ännu en förfrågan om att medverka i radions P1. Sa nej.  Vill inte medverka till att trigga igång debatten om utanförskap och bränder än mer. Och är kritisk till att det finns partier som vill göra partipolitik av detta. Har också på lunchen matat min and som ligger o ruvar mitt i stan. Och gett den frisk vatten i en skål vid sidan om där hon ligger. Undrar vilket ansvar han tar? Har konsulterat ett antal experter i ämnet. Anser att VÖFAB och Tekniska nämnden har ansvaret. Men som vanligt faller väl det hela på kommunstyrelsens uppsiktsplikt.

Intressant läsning i DI idag som har en hel bilaga med Framtidens kvinnor. Det handlar om ledarskap. Nytt Rut-avdrag för pensionärer? Det tror DI idag. På samma uppslag som det skrivs om att det saknas 155 kvinnor för att möta EU:s styrelsekrav, finns en auktionsbild från Bukowskis. Zorns, Hindar, två yngre damer helt näck! Och Zorn och hans kompisar slapp dras i genusdebatten.

En debattartikel i DI borde få igång Sm:s ledarskribenter. Statliga generaldirektörer opinionsbildar mot regeringen med krav på enklare planprocesser och färre överklagandemöjligheter. De har rätt i sak!
Nu till brottsförebyggande rådet!


Bo Frank
Växjö 20130527