fredag 10 maj 2013

Lite otursförföljd eller oskicklighet egentligen

Onsdag kväll bjöd på en trevlig middag med Soul Signs. Verkligen trevliga grabbar. Och musikaliskt väldigt allmänbildade.

Åkte torsdag morgon ner till Blekinge. Hustrun ansluter i kväll, fredag. Som väl var hade Växjö gardencenter lite sättpotatis kvar. Och en del annat. Satt en stund i solen när jag kom fram.

Så jordfräste jag landet. Satte potatis. Tre veckor senare i år än förra året. Och klippte gräset. Klippon startade på första draget. Borde ha tagit en del mossa, kalkat och lagt på gödning. Men nu är det inte så. Och inte ett fruktträd beskuret. Och den del löv kvar i buskar. Klar med allt vid sjutiden. Och efter första glas vinet lyckas jag med konststycket att skära med på en kvarglömd fastklistrad glasskärva som jag inte sett i skymningen på diskbänken.  Skar nästan av fingertopparna på höger hands långfinger och ringfinger. Spolade handen i panik med kallt vatten. Blodet forsade. Tog så en blöt handduk och virade in fingrarna och hel handen. Det blödde igenom! Virade runt en handduk till. Tur att jag hade druckit ett glas vin. Annars hade jag satt mig i bilen och kört in till akuten och till Karlskrona. Funderade på att det var nog under 0,2??? Chansade på att grannen som är läkare var hemma. Och det var hon. Och hade tejp o en del annat hemma. Så klistrades såren ihop och det slutade blöda. Gick tillbaka ett par timmar senare och visade upp handen. Trodde jag skulle förblöda tidigare. Och nu var jag övertygad om att fingrarana var så hårt tejpade så att de behövde amputeras. Men det klarade sig. Jag gick tillbaka och såg den eländiga hockeyn. Och drack mer vin för att ta bort smärtan i fingrarna. Försökte bli trött genom att läsa om Strindbergs Ett skärkarlsliv. Men jag blev bara mer och mer vaken. Och fyra började det värka i fingret. Samtidigt som varenda jäkla näktergal i trakten hade årsmöte utanför sovrumsfönstret. Det var värre en fullmäktigdag sammantaget. Äntligen tidningsdag. Åkte in o köpte SvD, Sydöstran. SmP fanns inte idag! Duschade med vänster hand. Gick en morgonpromenad på ca timmar. Fick snabbt en tid på vårdcentralen. Doktorn var inte hemma idag. De omtejpade fingrarna. Tar nog en vecka innan jag kan göra allt jag brukar. Bestämde mig för att sitta i solen och läsa tidningar, en moderat rapport om brottslighet. Och läste lite i gamla budgettexter. Snart 6. Skall in till Maxi och hämta min lilla vackra fru vid tåget.

I kväll blir det premiär för grillning. Hittade tjocka, fina, svenska entrecote. Och svenska jordgubbar. Doften av svenska jordgubbar kändes lång väg. Dessvärre fanns det bara israeliskt nypotatis. De hade lovat moln och regn idag. Men det har varit klarblå himmel!


Blekinge 20130510

Bo Frank