torsdag 2 maj 2013

Lite reflektioner


De första reflektioner jag läste var Burkes. Tror jag var 16 år. Och den engelskan var inte lätt även i en ganska modern Pengiunupplaga. Det var dåtid. Idag domineras nyhetsflödet av KU, överskottsmål och tvångslag för mottagande av ensamkommande flyktingbarn. Helt övertygas om att Reinfeldt inte hade en aning om detta. Egna erfarenheter. Jag kan omöjligen ha koll på vad 6500 personer gör i minsta detalj. Men rent teoretiskt skall jag enligt uppsiktsplikten ha koll på allt som händer i kommunen. Och det fattar ju var och en att det är omöjligt!

Överskottsmålet. Jag och alliansen resonerar som Storbjörks gamla kompis Karl-Petter. Man behöver inte ha överskott varje år. Det räcker att man har det under en tidscykel.

Och flyktingmottagandet. FP driver på i denna lag. Och ett av de få ställen där fp har KSO, Landskrona, där är fp emot denna. Alltså,  det finns en spricka mellan oss som lever i verkligheten som sätter klackarna i backen och regeringen som inte känner några gränser för Sveriges åtagande. 

Suzanne skrev en bra artikel i Expressen idag.  Vår lagstiftning är sjuk i ordets rätta bemärkelse. Grova brottslingars integritet är större än våldsoffrens. Vi behöver ministerstyre i Sverige! På många områden styr lägre tjänstemän regeringen. Kan ge många exempel på detta!

Får vara nog för idag!

Bo Frank
Växjö 20120502