söndag 26 maj 2013

Sprängkraft

Kan det vara bättre än att köra bil i regn och att lyssna på God morgon världen?

Regnet hann före oss till Blekinge. Och loppis var bara skräp. Körde inom Maxi o köpte grillkol. Före mig i kassan. En supertatuerad gentleman i 30-årsåldern med piercingar över allt. I sällskap med en dotter? Ca 11 år. Flickan som såg undernärd ut lekte med en mobil. Plötsligt säger mannen. ” Din satans jävel , stoppa ner mobiljävlen annars slänger jag mobiljävlen på golvet och låser in dig i bilen”. Måste få koppla av en dag i månaden. Beslutade att inte ta bilnumret, ringa Soss och polisen. Varför? Kom fram till att jag skulle bli än mer frustrerad över att veta att inget skulle förändras. De var säkert redan kända. Och jag vet hur systemet fungerar. Finns inget att ta på i en anmälan.

Grillade i lätt duggregn. God morsdagslunch. Kunde ej klippa gräset. Läste SvD från pärm till pärm. Hittade en diktsamling av Sylvia Plath i bokyllan. Hittade av en tillfällighet den starka dikten I gips! Är det någon mer än jag som upptäckte att det måste handla om Frida Kahlo!!?? Måste hitta tid för att se om denna teori stämmer.

Tillbaka till Växjö. Det fortsätter att regna. Stryker och lyssnar på favoritprogrammet filosofiska världen. Lyssnar på nyheterna. Mp att gratulera. De har tvingat på alliansen en flyktingpolitik som alla jag känner ogillar. Och samtidigt hånas alliansen och moderaterna i synnerhet. Och samma mp vill bilda regering med s som har en mer realistisk/restriktiv syn på arbetskraftsinvandring! Jag fattar ingenting.

Och Fridolin hissas av media. Inte konstigt. Man vet ju var media har sina sympatier. Inte är det för alliansen. Flummet fortsätter med friår, sänkt arbetstid. Alla skall förverkliga sig själva. Men vem skall dra in pengar till vården om alla flummar runt och förverkligar sig själva? Och hur fn skall Löfvén acceptera detta? Det gör de inte. Mp är bara så heta på att komma in i en regering att de struntar i principerna.

Bo Frank
Växjö 20130526