tisdag 4 juni 2013

Budget-tisdag

Dagen förflöt som förväntat! Det enda oväntade var att vi återremitterade ärendet om lördagsbiljetten på kommunstyrelsen. Alla var ilska över att vi fått besked om detta skulle kosta 2 miljoner. Det håller på att byggas upp en förtropendelyfta mellan kommunen och länstrafiken.

Bugetpresentation idag. Kommunstyrelsens arbetsutskott och så kommunstyrelsen. Så till biblioteket för att presentera budgeten på em. 2 medborgare var intresserade! Eller rättare sagt 2 medborgare var där.

Mingel på SmP med alla sommarspanare! Nästa år lär två spanare vara uteslutna p g a valår! Trodde det var den ”litterära kvalitén” som räknades.

Inte ett enda samtal idag om Teleborgsfilerna. Och inte ett enda mejl. Skulle vi satt samman en medborgarpanel med 100 medborgare som fått all info vi har om trafik, flöden, beteenden, miljöeffekter och liknande skulle 98,5% kommit fram till samma resultat som vi som är politiker. Det beror inte på att politiker smartare, men politiker har ett informationsöverläge som uppstår när man måste ta hänsyn till en helhet!

F ö glad över alla studenter, solen, myllret av människor på stan och av att Växjö sjuder av liv, förhoppningar och glädje. Men så finns det människor som har det svårt, är ensamma och under isen. Mitt i denna glädjeyra. Det är något vi måste uppmärksamma!

Bo Frank

Växjö 20130604