onsdag 19 juni 2013

Budgetfullmäktige

Gårdagens fullmäktige gick snabbt. En ledamot frånvarande utan anmälan. Samma sak idag. Så här långt.

Underbar kväll igår. Varmt o gott. Strök tvätt, hustrun fortfarande borta. Hade gjort det oavsett. Läste McCall och tog en öl utomhus i skymningen. Somnade ifrån boken. Vaknade fem idag på morgonen. Jäkla skrattmåsar. Vad gör naturvårdverket åt detta, samma verk som inte kan tåla ljud motsvarande samtalston utanför ett sovrumsfönster. Naturvårdsverket och regeringens handlingsförlamning i bullerfrågan är det största hotet mot all stadsutveckling i Sverige. Läste SmP.  Ingen riktigt bra sommarspaning hitintills.

Började promenera halv sex.  Gick runt båda sjöarna. Staden höll på att vakna. Torghandlarna plockade upp. Tidningsbuden gjorde det sista. Folk sprang runt sjöarna och ett gäng simmade i Växjösjön. Kände stolthet över de gröna, fina bussarna som jag namngivit. Tystare än de gamla. Riktigt vackra, om nu en buss kan vara vacker.

Hem och läste fler tidningar. Pressade morotsjuice som frukost! Gick iväg till fullmäktige. Hittade inte min röda kommunslips utan fick välja mellan ett par andra röda slipsar. Tror inte jag missat slips någon gång i fullmäktige. Av respekt för fullmäktige, åhörare och ämbetet. Förr fluga. Har fortfarande kanske 50 flugor kvar och över 100 slipsar. Har sparat alla. Hoppas inte de virkade hemska sakerna kommer tillbaka. Gillar smala slipsar och speciellt snittet på Beatles svarta kostymer från 1964.

Till fullmäktige. Mitt inledningsanförande var knappt 30 minuter. 8 sekunder längre än förra året. Upplyste kommunfullmäktiges ordförande. Själva inledningsdebatten tog ca 6 timmar. God lunch på muséet. En del mediakontakter. Det spekuleras om utgången av sammanträdet. Deltar inte i dessa spekulationer. Det blir som det blir. Det finns dock några saker som inte känns seriösa oavsett utgången.  Skall kommentera detta när jag har mera tid. Alliansens företrädare gjorde jättebra ifrån sig. Oliver står i en klass för sig. Det är bara så.

Konkurrensverket och fjärrvärmen. Vi har samfällt i politiken valt att ta strid för vår rätt att bygga ut den miljövänliga fjärrvärmen. Och ju fler som blir anslutna till fjärrvärmen desto bättre ekonomi för kunderna, för bolaget och för miljön. Vi skall hitta ett beslut som både klarar Konkurrensverket och VEAB:s utbyggnad och miljön.

Har försökt att fördriva tiden genom att lyssna, läsa och skriva. Klockan är nu snart 17.00. Jag hänger med i debatten hela tiden. Men har nog gjort mitt enda inlägg för dagen.

I morgon!? Kommentarer kring vad som kommer att hända idag. Rotary 07.00 på Teleborgs slott. Diverse möten i morgon, bl a med byggmästarföreningen. Och sammanträde med Almi. Skall väl förbereda lite inför alla mina framträdanden i Bryssel nästa vecka.

Bo Frank
Växjö 20130619