fredag 7 juni 2013

Gbg T o R

Var ute för sent och åkte på förstaklassbiljett till Göteborg. Nästan lika mycket som när jag åker flyg till Bryssel. Läskänslan på tåget är dock större. Är nog den ende i Sverige som njuter av att läsas om litteraturkritiska essäer av Sven Stolpe.  Läste en från 30-talet och en från 60-talet. Stolpe har alltid hissat kvinnor . Från Birgitta, tills Kristona och till Edit Södergran och Karin Boye. Också intressant att notera hur Stolpers syn på Pär Lagerkvist förändrades. Och  älskat uppriktigt hur han sågar nihilister av olika schatteringar.

Middag med hyllningsföremålet, dess moder och pojkvän. Svindyr och bra fiksrestaurang. Idag avslutningshögtid i universitetets aula. En socialistisk förvaltningsutbildning kompenserades genom att gamle vännen Anders G Högmark höll högtidstalet till studenterna! Glömde fråga Anders hur det kom sig!

Tog så tåget hem. I Värnamo fick en växel läggas om för hand.

Läste SmP hemma. Ett alldeses för kort men mycket bra reportage från nationaldagen. Gick runt sjön och vi skall nu gå bort på middag. Det blev dock mer jobb än Stolpe på hemresan. Att fler tagit klämdag märktes på det lilla antalet mejl idag.

I morgon tar jag emot några volontärarbetare från Paraguay. Och på kvällen är det Växjöstudenternas årshögtid. 40 år sedan jag gick ut från Sveriges bästa gymnasieskola. Katedral. Fast Växjö Fria imponerar också. I topp hos Skolverket, i topp på ungt företagande och bra Syd-Afrikasamarbete.

Bo Frank

Växjö 20130607