söndag 2 juni 2013

HPC, IFK, SNF och lite politik!

En fin fredag. Strategisamrådet på Östergatan. Lite väl många politiker och chefer som skolkade. Den minst berörda, omsorgschefen var dock på plats. Alltid flitig. Det handlade om Arenastaden och dess utveckling. Stefan Lindeborg berörde möjligheten att få ungdoms-OS till Växjö. Men ville gärna ha en simhall till Arenastaden. Agne  B, som aldrig ser problem tyckte att vi i stället för att måla om Curlinghallen skulle sätta upp en banderoll över hela väggen. Här byggs nya sim hallen! Jag tycket det var OK. Men inte vilket år.

Bra inspel från alla berörda. Det behövs mera av mångfald i Arenastaden. Inte minst etniskt. Kanske kulturaktiviteter. ”Häng” för anhöriga som väntar på ungdomar. Och en del annat. Rom byggdes inte på en dag.

HPC invigdes. Agne B bakom detta också till stor del. Få personer har så smart och snabbt hittat nycklarna tillkommunens kassakista.

Kommunchefen och jag på möte på Wilo om teknikens hus i Växjö. Eller snarare ett teknikens HPC. High Performance  Center. Utan pengar från universitetet och företagen blir det ingen kommunal insats och därmed inget hus!

Gick med min lilla fru runt sjöarna i rasande tempo. Åt sent. Fick inget SMS från David Svensson på Videum. Av lätt förklarliga skäl! IFK gick på pumpen! Rätt ät alla skrikande blåvita som ölade på stan!

Lördag morgon. Och har aldrig varit så glad över att läsa SmP. Andbilden! Tagen av Ulla Tengstrand. Där var ju min and som jag undrade över. Den med 12 ungar som häckade utanför kommunhuset! Och minsann, vid Växjösjön 07.00 i morse fick jag se familjen vid Växjösjön. Dock decimerad, 6 ungar kvar. Hur jag kan veta att det var just de!? För det första. Den ända andfamiljen i sjön. Fick också veta att Tommy Torghandlare, en av de våra i byggnadsnämnden, har kommit försent till sista mötet därför att Tommy eskorterat familjen till Växjösjön. Jag skrev om min förlorade kontakt med familjen när den drog, tidigare i veckan, Jag får reda på mycket genom att gå runt och prata med folk på stan!

Till konserthuset. Blev mer än imponerad över Carro i hennes nya roll som moderator. Urskicklig! Jag höll min vanliga superentusiastiska standardpresentation om Europas Grönaste stad på SNF:s årsmöte. I pausen kom det fram folk från många kommuner som vittande om hur nonchalanta moderaternas i deras hemkommuner är när det gäller bemötande och synen på miljön! Och en hel del SNF:are är moderater. Vet att vårt parti gör sitt bästa på central nivå, men vad hjälper det om det inte finns ett äkta engagemang ute i landet. I Växjö har det funnits i 38 år sedan jag kom in i fullmäktige. I Helsingborg är man jättebra. Och i några andra kommuner. Men det är nog inte många KSO för m som förkroppsligar miljötänket!

Det var lärorikt att tillbringa en dag på SNF:s årsmöte. Jag skulle önska att man bjudit in en ”hög” representant för alla riksdagspartierna. Det var ett av mina inspel!

Det började regna. Precis som en del SNF:are skulle ut och cykla. I ESG. Fullt av folk på stan. Rolls Royce-klubben var här. Liksom SM i mete. Och en hel del annat. Det händer saker i Växjö. Och det är det som är det viktiga! Jag skulle aldrig stå ut i en håla. Men kan tänka mig att bo på ren landsbygd.  Men så har det inte blivit!

Jag har under årens lopp gått in och ut i SNF. Beroende på humöret. Nu skall jag gå med igen. Äv en om jag inte delar 100% av vad SNF anser. Men det gör jag ju inte med moderaterna heller. Men har inte hittat något bättre parti. Och därför är ju uppgiften för oss alla att arbeta för att partiet blir som vi vill ha det. I stället för att vi blir som partiet vill ha oss! Och det är inga problem i ett stort parti med högt i tak!

Bo Frank

Växjö 2030601