söndag 2 juni 2013

Söndag

Gick direkt till kommunhuset efter vår morgonpromenad. Lika ledsen varje morgon över allt skräp som vräks runt sjöpromenaden. Det finns rötägg.

Meterna förberedde sig på att komma igång. De har till skillnad från kommunen kvalitetssäkrat sin avspärrning. Vad mycket prylar som behövs för lite mete!  Dessa förmodade proffs har ju nästan en hel släpkärra per person med tillbehör! Otroligt!

Stilla på jobbet. Läste SvD och Kronobergaren. Meg skrev en väldigt bra krönika i Kronobergaren om upploppen. Det var också ämnet för ledarskribenterna i God morgon världen.  SD hade ju begärt en riksdagsdebatt om detta. Och sd hävdade att detta var exempel på misslyckad integration. Det höll ledarskribenterna med om! Och gisslade de etablerade partierna för att de klarar av att in stämma i en problemformulering som kommer  från sd!

PJ Ander Linder skrev en bra ledare om försvaret.

Och hela SvD:s kulturdel en enda stor njutning.

Nu lite pappersgöra på kontoret. Sedan avfärd till Dädesjö för gruppmöte. Kanske via Lammhult.  Skall se om jag hinner. Och i Dädesjö verkar det till att bli uppehåll till skillnad från i Växjö!

Kanske har upprördheten över bussfilerna lagt sig. Bara ett samtal i helgen. En medborgare som deltog i strategisamrådet i fredags och som besökt samtliga fotbollarenor i Sverige konstaterade att ingenstans finns det så gott om p-platser som i Växjö. Och 50% av alla bilresor i kommunen är kortare resor än 5 km. Fler som kan måst ställa bilen.

En annan iakttagelse. Va folk på stan i helgen. Och hela Storgatan och Sandgärdsgatan är snart en enda sammanhängande restaurang! Visste du att det finns 66 matställen i Växjös lilla rutnätstad!?


Bo Frank

Växjö 20130602