tisdag 16 juli 2013

Blekinge

Körde sonen till tåget och satte så kurs mot Blekinge. Handlade för en grillkväll.  Väl framme var det bara att ge sig på allt gräset som inte klippts på tre veckor. Rensade grusgångarna och övertygade några huggormar vid bryggan om att detta inte är en bra plats för dem att sola på. Vi gjorde så mat åt mina föräldrar som vi nu avlöser vid sommarhuset.

Nu blir det en intensiv period av att småfixa och att umgås med folk. Har också under dagen fått såtskilliga samtal från folk som blivit uppretade över att det skall ordnas hösttävlingar på Nygatan och att man stänger av p-platserna på Teatertorget. Det är varit för mycket av stök och långsamma gatuarbeten i Växjö. Jag kan inte annat än att instämma i människors iakttagelse. Att Norrgatan varit som en krigszon i över ett år är inget att yvas åt.

Däremot ställer jag mig frågande till hur man mäter med anledning av artikeln idag om trafiksäkerhet. Vill se alla dessa variabler och vetat vem som levererat in statistiken.

Nu till stan för att köpa en ny vimpel till flaggstången, lite ny kätting till lilla båtmotorn och lite annat. Ronneby är dock ingen glad stad. Efter 600 års sossestyre tar det lite tid för alliansen att få igång hjulen i Ronneby.

Vår gamla katt lever sitt sommarliv med oss. Den går inte långt men drar dagligen hem möss till hustruns stora förtjusning.


Blekinge 20130716