lördag 31 augusti 2013

En sån tjej!

Träffade på morgonen en somalisk kvinna från en av de olika somaliska kvinnoorganisationerna i Växjö. En annan kvinna från Stockholm, tillhörande ett av alla somaliska riksförbund, tolkade. Problemet var att kommunen ställt en lokal till förfogande, frikostigt kan man tycka, men samtidigt inte gett något ekonomiskt bidrag utöver detta! Och problemet för kommunen är at det finns ett otal somaliska föreningar som är klanrelaterade och som inte litar på varandra. Det är lätt att säga att man får lämna det gamla bakom sig. Men det funkar inte i praktiken. Vid två tillfällen har i egenskap av byälste blivit anmodad att avgöra familjerättsliga problem mellan klaner eftersom kan inte accepterat ”kvinnorna” på kommunens familjerätt! Men jag hänvisade lika fullt tillbaka till familjerätten!

Möte med lönsledningen hela förmidagen. Det var jag och Per Schöldberg tillsammans med kommunchefen träffade landshövding och länsråd. Vi gick igenom deras och vår lista på gemensamma problemställningar. Anser fortfarande att Kristina är den bästa landshövding vi haft. Men det finns givetvis ett och annat beslut som vi inte gillar! Och så kanske de ser på kommunen!? Bra möte i alla fall!

Åt så lunch på Piazza Teatro. Bra ställe det också. Lunchade med min lilla sol till fru och en barndomskamrat till hennes dotter från Mexicotiden. Den unga damen reste runt i Europa ensam i fyra månader! Pappan mexican och mamman libanes! En sån tjej! Mina pins, har alltid en Beatlespin på mig alla dagar, är ett socialt genidrag. Det öppnar upp församtal med unga som gamla över allt på jorden! Och så även nu. Det visade sig att denna unga dam hade två favoriter i livet. Ingemar Bergman och Paul McCartney. Och detta är vi väl kanske rätt ensamma om i just den kombinationen i vart fall!!!??? Inte bara detta. Liksom hos mig är Persona och Fanny och Alexander hennes favoritfilmer! Och hon visste givetvis att både Liv Ullman och Bibbi Andersson varit gift med den store dämonen!

Och förra året hade hon sett Paul M på Aztekastadion i Mexico City och också gratiskonserten på Soccolo på mors dag. En konsert som borgmästaren köpt in för att hylla alla mödrar! Vi pratade och pratade. Min lilla fru som är väldigt bra på att prata fick knappt en syn i vädret. Min lilla fru gillar inte Bergman. Bortsett från Fanny och Alexander!

Lundsberg! Alla socialister i alla partier jublar över att skolan stängs. Och V vill inte att den någonsin skall öppnas! En oas för rika väcker avund i Sverige. Ett land där jante och vänstermedia härskar. Och samma skolinspektion som stängt Lundsberg har sagt att alla föräldrar skall läsa alla skolors bokslut! Mitt förtroende för skolinspektionens chef är 0. Mobbingen på Lundsberg? Säkert. Hemskt. Men att stänga en hel skola? Jag är inte säker på om detta är rätt eller inte!? Och när stängs en kommunal skola dör det förekommit mobbing under längre tid!? Och hur kan föräldrar med goda insikter sätta elever på denna skola? Lundsberg stängs av politiska skäl anser jag! All form av pennalism är fruktansvärd! Oförsvarlig! Men skall man ha kollektiv bestraffning!? Det finns uppenbarligen en mörk tradition på Lundsberg. Men ingen kan vad jag vet säga hur omfattande dennas  s k kamratfostran är!? Anklaga inte mig för att vara populism! Tror att en stor del av svenska folket vill stänga Lundsberg.

Körde så till Värnamo. Möte med alliansen i Värnamo! Och så interna överläggningar! Middag på Gästis. Och härliga samtal!

Värnamo 20130831


Bo Frank