tisdag 6 augusti 2013

Halvstart

Tisdag. Moderat morgonbön med kringlor från Lammhult. Ganska få. Annorna, Christer, Oliver och jag. Oliver fixat över 1000 nya medlemmar i sommar. Vi smågnällde lite över en avdelning på kommunen som har snigeln som föredöme!

Gick igenom lite av höstens arbete och utmaningar. Alliansgrupp. Bra möte. Vi la upp strategin för hösten, för nästa års budgetarbete och bestämde att tillsätta fyra arbetsgrupper. Så arbetsutskott med 35 ärenden. Stora som små. Några kom aldrig med på listan. Bl a två byggprojekt som Per S och jag bantade ner redan på vår ärendeberedning. Så kan det gå till. Det är dessvärre så att det ligger inga inbyggda bromsar i systemet.

Au gick bra. Carin Högstedt hade en räcka bra ändringar på landsbygdsprogrammet som vi borde klurat ut själva. Sossarna är latare. De säger hellre att allt är fel i stället för att komma med egna förslag.

Gick efter lunch mede hustrun på en 6 timmars arbetspromenad i olika bostadsområden i Växjö. Satt en timme och pratade med folk på Dalbo torg. Vad kommunen har kostat på hela Dalboparken! Ingen kan tro att detta är Växjös s k miljonprogram. Snyggt i alla fall på utsidan! Förvånansvärt många som kände igen mig och spontanpratade. Och min fru är en social fena! Lilla ME har en förmåga att kunna prata med folk. Avslutade vår promenad på säkert 3 mil genom att bada i Växjösjön. Det blåste som bara  den, men vad det var varmt. Hur gör brevbärarna i en trapp där alla familjer heter Muhammed? Måste ta reda på det! Skall i morgon em ta en motsvarande promenad i den södra delen av stan, inklusive runt Södra Bergundasjön. Såg förresten igår kväll vår egen borgmästare vid Växjösjön. I tjänsteärende. Ingen vigsel men dock att avgöra om det skall bli kräftfiske för allmänheten i Växjösjön. Något uppdrag i något fiskevårdsområde. Låter spännande. Hur kan man byta till sig ett sådant uppdrag?

Efter en natt i Växjö är det så roligt att vara tillbaka på jobbet. Men fasar för Sverige vädermässigt under perioden november t o m april! Så hård är domen över fäderneslandet.  I kväll sitter vi ute på vår lilla uteplats och äter bläckfiskringar, fräst spenat och en del annat gott. Och lite vitt vin när temperaturen fortfarande är 25 vid pass 20.00!

En avspänd

Bo Frank

Växjö 20130806