söndag 25 augusti 2013

Härlig helg!

Sprang runt sjön lördag morgon redan vid halv sju. Efter att ha läst SmP och DN. Och som alltid funderar jag på var alla Växjöbor håller hus!?

Småfix och bil ner till Lund. Plastbarnbarnet Julia Filippa fyller 1 år.  55 personer i kvarterslokalen på omtrådet. Vackert barn med många presenter. Och barn från jordens alla hörn. Bil till Blekingen och grillkväll med en stor del av familjen. Fortfarande badbart.

Gick en mil idag på morgonen. Lite drygt. Loppis på brunnen har mattats av. Köpte en del gamla slipade snapsglas för att ta med till Albanien och ger bort som rakiglas! Prutade på ett bar Picnicskålar som vi inte behövde och fick dem inte som väl var.

Klippte gräs och småplockade. Hem till Växjö ikväll. Läser i kapp tidningar och tidskrifter. SD går bra. Folkets protest mot euroropas generöstaste flyktingpolitik och den vanligaste frågan jag får när man går på stan. Människor är inte rasister. Tycker bara att Sverige utmärker sig. SD kommer inte att få lika mycket röster i valet. Då är[i] det på allvar. Och sd är inget trovärdigt alternativ. Försöker för mycket med lättköpta poänger. Det finns dock en del att ta i för de etablerade partierna.  Och själv funderar jag på en del som jag har svårt att fatta. Det finns många som fått politisk asyl i Sverige som bara några år senare åker på ”semester” till de länder man flytt ifrån. En paradox. Det finns många fler.

Angela avgick. Och är stolt över vad hon gjort på AMS. Och moderaterna är värsta AMS-kramare! Är dock inte ett dock orolig för valet. Alliansen tar hem det. Som sossarna gjort så många gånger förut. P g a bristen på ett trovärdigt alternativ! Men det vore roligare om folk röstade på alliansen för att man gillar alliansens politik och inte för att man misstror alternativet. Tror att Magdalena Andersson är fel ute. Hon skäller på Borg oavsett vad han säger. Och begriper inte varför Lars Calmfors känner sig så underlägsen Anders Borg så han måste komma med de ena tokiga förslaget efter varandra. Hörde Gunnar Wetterberg säga häromdagen hur vettlöst det skulle vara att börja indexera  diverse transföreringar. Och mig veterligen är inte Wetterberg moderat. Möjligtvis en produkt av sossarnas kanslihushöger. Och vad skulle vi vara utan den. Svensk ekonomi började köras i botten av Sträng och Mundebo!

Öster tog tre nya poäng. Fullständigt nödvändigt. Men man klarar inte ekonomin. Skulder till kommunen! Och klarar inte av att respektera ingångna avtal. Trött på detta.

Blir så glad över att de gentlemannen nummer ett, Sven Bertil Taube, på TV.  Ett unikum. Älskar att de denna välklädde, stilige man på TV. Finns det någon motsvarighet i Sverige? Tror inte det!


Skall nu ladda med sen TV-middag med lilla frun och kolla in meterologen Anders Borg! Gråväder? Storm eller orkan? Eller en lätt och lycklig bris i september 2014?

Bo Frank
Växjö 20130825