torsdag 29 augusti 2013

I morgon är idag igår

Satt på Vidéum hela dagen igår. Denna vackra sensommardag! Alliansmöte inför styrelsen med regionförbundets styrelse. Totalförvirring om det blir någon regionkommun eller ej. Moderaterna centralt vägrar ge besked om det blir ja eller nej. Struntar snart i vilket, bara det blir besked! Ett politiskt parti måste kunna svara på en framställd fråga!

Är lite av regionförbund kramare, men jag kan leva med att det blir en regionkommun. Efter lunch ägarsamråd eller rättare sagt medlemsdialog mellan styrelsen och länets kommuner. Det är nästan total personunion. Och det ger ju regionförbundets styrelse legitimitet. Anser jag!

Och så ägarsamråd kring Småland Airport. Länets i särklass mest erfarna politiker ledde mötet. Suzanne Frank. Nåväl, Eskil kanske går före! Suzanne talade om vart skåpet skulle stå! Och det var ett möte som gamla TASS skulle rubricerats som att det hållit i en öppenhjärtlig atmosfär.

Sossarna spelar teater. Sällan att de dock deltar i det politiska vardagsslitet och visar sig på möten! SmP, sånär som en mycket konstig bild, skildrade dock mötet korrekt. Till skillnad från radion som är mera kampanjinriktad och som under snart ett dygn bara låtit sossarna komma till tals! Public Service????

Åt sent sushi med en dotter och min solstråle till fru.

Alexis de Tocqueville myntade rubriken. En av mina favoriter. Som filosof och politiker. Och statsvetare.

Idag på morgonen Rotary. Så härliga människor. Till jobbet. Till Campus för att dra en skröna kring Växjö för hela personalen på Boverket som kom i tre bussar! Lunch med min dotter Rebecka på Aptit. Bra ställe. Möte efter lunch. Skall nu dra till Tingsryd för att tacka av Arne Karlsson! Ikväll direkitmöte på Hovshaga. Och 14 timmars arbete är över!

Bo Frank

Växjö 20130829