fredag 2 augusti 2013

Oj

Så var det redan 1 augusti. Efter kejsare Augustus. Gårdagen var en härlig dag. Och omväxlande. Frukost med utsikt över den vackra sjön Madkroken. Dock vägrade SmP att komma i lådan. Men att det är knöligt för studenter att hitta boende vid terminsstarten är ingen nyhet. Åkte till Växjö för att byta kläder. Det ösregnade så hela vägen till Öland. Min syster bjöd på god lunch. Och så en promenad i solen som bara kom. Med nyförvärvet Dixon, en valp som kommer att bli rätt känd vad det lider. Så en snabbis på IKEA i Kalmar. Gillar den butiken bättre än den nya i Älmhult. Fortsatte så till ett stort gardenparty i Bjursnäs. Säkert 60 personer. Min kollega i Kalmar hade dukat upp i en av deras maskinhallar. Den gode Johan Persson har många strängar på sin lyra! Har det både i huvudet och i händerna. När mörkret föll körde vi tillbaka hem. Till Blekinge. Där fanns SmP i lådan. Och det blev ett glas kallt rosé och tidningsläsning. Mejlgenomgång och liknande.

Strålande sol när vi vaknade idag. Vi gick milen. Motsols som omväxling. Kom att tänka på begravningen häromsistens. Avigt. Släkten satt till höger. Vi träffade människor som hälsade idag. T o m blekingar!

Ett par timmar i solstolen efter lunch. Trädgårdsarbete. Småfix. Städning. Körde så in till Maxi och Bolaget för att bunkra för nästa kalas. 8 personer i morgon och så fler personer på lördag och söndag. Det är här vi har lite tid och utrymme att umgås. Sedan är det en transportsträcka fram till jul. Vi har hittat en liten förrätt som många gäster plågas med. En liten ansjovisbulle som vi såg i svenskan. Till den passar det bra med en iskall öl och en snaps.

Gräset har tagit sig lite efter den senkomna vätan. Kanske kan klippa den på söndag innan vik drar tillbaka till verkligheten. Nu ikväll skall vi dock joxa med lite matförberedelser. Och hustrun är igång med desserten till i morgon, hallontårtan på de sista hallonen och kringelbak. Och mina ansvarsområden börjar i morgon.

Lite folk på sjön idag. Trots fint väder. Om det blir spegelblankt ikväll blir det ett kvällsdopp. Tror jag. En sak till. Red One. Vilket fin sommarprogram i P1 idag. En ödmjuk kille som nått framgång Over there. Med två tomma händer. Kändes skönt efter den skrytsamma och egotrippade modedesignern som pratade igår. Orkade inte med hennes hela program utan stängde av. Tycker dock att det har varit en bra blandning av människor. Minde socialistiskt än förr. Då var det bara kultursocialister som pratade.

Blekinge 20130801

Bo Frank