fredag 23 augusti 2013

Mångfald på Strand

Promenad i Borgholm på morgonen. Lyxigt att äta frukost i en timme och läsa tidningar. Så kom en buss full med politiker och tjänstemän från Växjö kommun. Per Nilshand från Max började efter min och Anna Carlssons inledning. Lysande! Bra interna exempel på mångfaldsarbete från Vidingehem och vår egen omsorgsförvaltning. Sisådär lunch. Inte på topp! Lysande föredrag av vår egen mångfaldssamordnare Suzana Mosevic. Bra föredrag av Bo Hjämefjord om inernationellt samarbete. Och av vår utv chef Anna Carlsson om rankingar och vårt fortsatta strategisamråd.

Trevligt att träffa alla duktiga politiker och tjänstemän. Fast medelåldern på oss politiker börjar bli väl hög. Ingen är direkt dålig. Men vi behöver få in yngre. Och det kommer efter nästa val.

Sprang en runda med Anna Tenje och Ulf Hedin. De har kondition för många år till. Och det har jag också! Badade på Strands strand. Var ensam i vattnet så vitt jag kunde se.  Snart kommer hela alliansen på ett glas rosé på mitt rum! Klarblå himmel! Varmt. Felaktig väderprognos. 22 och minst 19 i vattnet. En stilla nordost i sundet. Det kan inte bli mycket bättre. Det är klart. Min lilla fru borde vara här!

Kommunledningens slutsats av dagen. Vi skall bli bättre på att anställa fler personer med utländsk bakgrund och funktionshinder av olika slag. Kommunen skall vara dynamisk och tillåtande. Och spegla samhället. Alla skall kunna identifiera sig med kommunen. Och jag har ett stort personlgt ansvar för detta. Och jag rullar inte tummarna!

Borgholm 20130822


Bo Frank