tisdag 17 september 2013

59 år och sållet i kommunhuset!

Min födelsedag. Min lilla solstråle till fru var först med Grattis när den eländiga klockan ringde kvart över sex. Halv sju ringde dottern Rebecka. Och så fyllde det på med sms etc.
Morgonmöte med m. Alliansmöte. Au. Lunch med en av kommunens chefer. Media ringde om olika aspekter av flyktingmottagande. Skall informera och samråda med färre personer framöver. För många som uttalar sig när ärenden är på beredningsstadium. Oartigt att förhandla via media. Det är dock ganska uppenbart vid det här laget att kommunen behöver de bostäder som Migrationsverket hyr av kommunen. Vi har för närvarande ett allt för starkt tryck på Växjös samlade flyktingmottagande. Därför måste diverse avtal förhandlas om. Växjö skall även i fortsättnigen ha ett generöst mottagande, men på en lägre nivå.

Kommunfullmäktige inställt idag p g a för få ärenden. Gav mig själv i födelsepresent en långpromenad runt Bergundasjöarna. Middag ikväll på lokal för de närmast sörjande.

Regeringsombildning. Min favorit Gunilla går. Hon har gjort det bra. Rört om i denna socialistiska häxkittel!  Gunilla är en stjärna. Och är social. Inte alla som är det i regeringen. Och en ny stjärna kommer som  arbetsmarknadsminister. Elisabet Svantesson.  En driven debattör.

Trodde någon ytterligare trött minister skulle gå!

Växjö 20130917


Bo Frank