torsdag 12 september 2013

Å vad mitt Stockholm är skönt

Mycket om nya filmen om Monika Z  i media. Och jag skall se filmen. MZ var ingen idol, men gillar samtidshistoria och biografifilmer om musiker och andra!

Gick från Anno ner till motsatsen, Clarion Sign. År frukost i lugn och ro och läste tidningar. Träffade en massa goda kollegor från hela landet på ordförandedagen. Behållningen idag var Percy Barnevik. Det var inte stand up, utan sit down. Vilken föreställning när PB frågade ut sig själv om livet och om ledarskap. En dåligt förberedd föredragshållare tog vid efter Knapes stillsamma inledning. Anders Knape är en bra ordförande. Skulle passa som partisekreterare! Vi fick sen en underbar journalfilm från 1942, från Värmland. Hur det tog tre veckor om att besluta om byggandet av en cellulosafabrik. Hela processen från beslut i Fullmäktige till byggbeslut. Det kanske skulle ta tio år idag om det ens är möjligt. Varje sittande regering fram till nu har gjort livet svårare. Och den nuvarande regering är den söligaste när det gäller att ta ställning kring överklaganden. På förfrågningar om bildandet av regionkommuner tar det också tid. Jag har svängt i denna fråga och anser att landstinget skall få bilda regionkommun. Eller helt ta över regionförbundets uppgifter. Vi har tre länsaktörer idag. En för mycket! God lunch. Pratade med den gamle kämpen Håkan Jansson som nu är ordförande i landstinget i Jönköping. En äkta människa bland alla politiker som inte har egna åsikter om saker och ting, Jag tror inte att folk kan förställa sig vilken självpåtagen åsiktsdiktatur det är i alla partier. Och det är rimligt efter det att man röstat fram ett beslut. Men inte i ett beslutsvakum! Eller när frågor skall beredas!

Tog en förlängs fikapaus och köpte lite böcker på det enorma Alfa-antikvariatet.  Men svindyrt. Ytterligare en Monsignore Don Quijote av Graham Greene. En av mina favoriter. En till Don Camillo. Har många. Trevlig present. En gammal fin Archer. Min son gillar Archer. Och en liten pärla meed noveller av Eyvind Johnsson. Har aldrig gillat honom. Vill förstå varför. Kanske ändrar jag mig.

Har fått ett härligt rum med utsikt över Norra Bantorget. Ett torg som badar i sol. Ett torg med gröna trädkronor och majestätiska hus som kantar torget. Clarions arkitektur passar inte alls in. Men den slipper man se inne i hotellet. Innedesignen dock fin.

Snart bästa svarta finkostymen som är så bra. Syns inte att den legat nedknölda i en kabinväska under dagen. Skall läsa lite och sedan ta en öl med Mats Johnsson innan vi går till stadshuset! Lär inte bli sist på festen. Det är 20 år sedan! Eller mer!

Och en sån där jäkla modern TV där det tar hur många tryck som helst för att komma igång!

Såg att SmP skriver i en rubrik att det är fritt fram att flagga med romsk flagga. Det är det inte. Rubrikerna är påfallande ofta sensationella!

Stockholm 20130912

Bo Frank