lördag 7 september 2013

Asa

Sitter nu med Växjöalliansen uppe i Asa.  Vår gruppledare har tillsammans med de andra gruppledarna satt ihop ett bra program. Sitter bredvid Anna Tenje när detta skrivs. Hon förmanar mig, inga dumheter nu! Vi har retreat/seans för att kläcka idéer och för att svetsa samman oss socialt. Trots sen kväll igår så var jag som vanligt uppe med tuppen. Mötte bara 24 personer på min promenad mot sjöarna. Såg genast att det var en fin dag på gång. Torghandlarna höll på att packa upp. Bondens marknad var också på gång. Inte mycket nytt i SmP. Och inte i DN heller. Lite oväntat att Danmarks s-regering backar upp USA mot Syrien. Och det skall bli intressant att höra statsministerns kommentarer till att vårt systerparti i Norge bildar regering med framstegspartiet efter det norska valet. Varje land har sin politiska historia.

Trevliga speeddatingmöten med arbetsgrupperna som jobbar med våra olika frågeställningar. Satt ute i solen i alla grupperna. God lunch! Åkte så till Braåsdagen. Väldigt gott om folk. Trevlig stämning. Partierna höll ta om Braås från scenen. Moderaterna var det enda partiet som hade tält i Braås. Imponerande!

Tillbaka till Asa. Nu sen eftermiddag. Redovisning av grupparbetena. Jag inser att en fråga som blir vår, men inte alliansens, är att göra hela backen nedanför Katedralskolan till ett äldrecentrum med seniorboende! Vi drev detta 2010 och kommer at fortsätta att göra det. Måste bara knäcka det sk riksintresset först! De äldre kan trivas minst lika bra som solrosorna i den backen. Vi kan inte ha stora åkrar mitt i san. Det räcker med kolonilotterna nedanför Östrabo och alla parker vi har. Snart blir det dags för tävlingar, lekar och annat. Så kommer respektive och vi ser fram mot en fin middag med bra gemenskap i alliansen. Vi trivs ihop och har jäkligt roligt tillsammans!

Solen skiner över alliansen. Bra Demoskop idag. Men det kommer regniga dagar då det stormar mot alliansen.  Och mot enskilda partier och politiker. Och vi kan inte bestämma agendan för vad media skriver. Eller vilka ämnen som tas upp. Och skall inte göra det heller!

Bo Frank¨
Asa 20130907