fredag 6 september 2013

Det går undan

Torsdagen inledde med min trevliga Rotaryklubb. Fagrabäckskolans rektor, en projektledare och fyra elever berättade om ett spännande matteprojekt. Jag skall ordna så de kan komma och dra detta för hela kommunstyrelsen!

Möte på partiet. Småmöten på kommunen. Åkte till Braås. Pressmeddelande ut om Nils i enlighet vad vi kommit överens om. Lunch på Volvo med 60 andra gäster som deltog i Sustainable Smålands miniseminarium. Bra program. Inspel kring nya miljöåtgärder i Europas Grönaste stad.  Anna Tenje gjorde en superpresentation av Europas Grönaste stad. Vi kanske får en gigantisk tomatodling av Volvotomater i Braås!!??

Sen kväll. Goda vänner på middag/ filmkväll hemma. Såg om klassikern East of Eden med James Dean. Kanske ser om en annan av mina favoriter efter Steinbeck nästa gång. Buss på villovägar, med Marylin Monroe!  Härlig kaka till kaffe från Johanne!

Fredag morgon.  Kan bli en fin dag. Introduktion för nyanställda. Träffar alla nyanställda i Växjö kommun fyra gånger per år. Kommunen anställer en ny medarbetare varje dag.  Innearbete. Småmöten . Lunch med en företagare som skall bygga nytt! Bra flyt med företag som nyanställer. Och bygger till. Men infrastruktur kostar. Underskottet på stationsområdet närmar sig 100 miljoner kronor!

Syrien. Krig kan aldrig vara en lösning. Men mår illa av att se hur ryssar och kineser tillåter at mördandet fortsätter. Det slipper omröstningar i parlament. Det måste demokratier ha för att besluta om fredsinsatser. Paradoxalt. Och i Syrien finns det skäl att anta att oppositionen är nästintill värre än regimen. Man kan inte bygga ett land på klaner och olika religioner. Det blir fel ingångsvärden. 


Växjö 20130906