onsdag 4 september 2013

Ljusår

Den som jämför SmP.s och radions journalistik om Nils Posse kan se att det är ljusårs skillnad. Radion spekulerar vilt. SmP skriver fakta!

Kommer ni ihåg hur radion skildrade Christer Wånehed? Rubriker som en dubbelmördare!  Jag fick frågor som handlade om mutor, nepotism och hur jag såg på ett eventuellt åtal. Vad blev det av denna vante. En tummetott! Inget åtal, ingen varning från arbetsgivaren. I efterhand visade sig att flera förvaltningar i vad som var ett systemfel inte följt lagen om offentlig upphandling. För detta förtjänas kritik.  För detta avkrävdes jag missförtroendeförklaring mot CW som förtroendevald. Tur att jag hade is i magen.

Vad detta med Nils tar vägen vet ingen. Och av detta har jag lärt mig man inte skall vara för snabb att döma. Och uttala sig hej vilt.  Den som är fri från skuld må kasta första stenen! Jag tar aldrig lätt på att kollegor blir anklagade för saker och ting. Men jag har lärt mig att det inte alltid är som det ser ut att vara. När Svensson är misstänkt för något sätts inte namn ut. Det anses sakna allmänintresse och man skall inte dömas på förhand. Annat är det med politiker. De döms på förhand! Och skadan går sällan att reparera.  Och när det gäller Nils finns alla ingredienser. Borgmästare, greve och moderat. I vänsterkretsar är bara den kombinationen i sig skum så det räcker!

Alla skriverier om en politiker skadar partiet i fråga. Och politiker i synnerhet. Och vi har inga fack eller jurister som rycker ut till försvar. Och som många toppolitiker vittnar om. Partivännerna är de som först går och gömmer sig! För att inte bli besmittade!


Bo Frank
Bryssel 20130904