lördag 14 september 2013

Och ännu mera mat

Tåget från Stockholm var försenat till Alvesta. Men vad gör det när det går tåg varje halvtimma från Alvesta till Växjö. Och när man har väskan full med böcker.

Gick direkt till mattältet och minglade. Upptäckte min far som illa seende och med rullator lyckats ta sig upp på en matscen och satt och fikade ensam. Dåligt samvete som när barnen var små över tidsbrist för umgänge. Minglade och provåt mat av lokala råvaror. Träffade mycket folk. Hem med väskan och sprang runt sjön. Kom i exakt rätt tid för att möte hustrun vid tåget från Lund. Hem och bytte kläder. Drack lite vin med Eskil Erlandsson på Statt och pratade om olika saker till regionens nytta. Så middag på residenset med en massa glada matmänniskor.  Ytterst god PM-buffé. Och som vanligt hos landshövdingen sätts man i arbete. Och kring småborden fick man skriva små lappar om hur Matmässan skall betalas i fortsättningen när de statliga projektpengarna tar slut. Många förslag kom upp. En tjuga i inträde, större insatser från kommun och region etc. Eller varför inte centerpartiet som inte är fattiga!?

Hemma i hyfsad tid och satt till midnatt för att gå igenom gammal post och liknande.  Väcktes fem på morgonen av en dåre som sa sig ringa från Stuttgart. Det fortsatte att ringa. Var tvungen att dra ur sladden!

Lördag. Fullt program. Till kommunen efter promenad och frukost för att gå igenom post. Och plocka fram material till delegationen från Ö-vik som kommer med eget plan. 30 pers. Skall mingla på stan hela dagen och så föredrag för Modoiterna på Vida arena. Därefter hockey. Har dennas match lagt beslag på kommunens sex biljetter för att tända människor på hockey som inte varit på Vida arena tidigare. Och skall så träffa modoiterna igen.

Perfekt mingeldag kommer att ”träffa” tusentals personer. Och sola mig i glansen av vad människor i vår kommun tillsammans har uträttat. Under alliansens fasta ledning.

Växjö 20130914


Bo Frank