lördag 5 oktober 2013

Hem!

Sista dagen på stranden. Kallt som fn när vi började gå. Så steg temperaturen. Badade efter två timmars promenad! Fixade i ordning och städade lägenheten!

Blev hämtade och körde en kringelikrokväg från Durres till Tirana. Stadsvandring i fyra timmar i Tirana. Bl a över stadsparken där kommunisterna rekryterade "frivilliga" för att bygga parken på helgerna. En härlig blandning av det ganla, kommunismen och den otäcka kapitalismen. Kapitalismen måste ha regler och strama tyglar, Vem drömde om friskolekoncerner som smiger skatt utomlands när friskolerefomen infördes! Iner parti vågar prata om att man hade fel! Fy fn!
God middag med gott vin. Trötta efter promenaden. Såg romer/zigenare som levde miserablet. Man säger inte resare eller romer i dessa länder. Inget vad der är. Här kan man kalla det för förtyckt och ren slum. Förhörde mig om detta. Man flyttar inte så ofta, men har det ändå svårt att komma in i samhället! För jäkligt! Och det finns mycket att göra i länder som vill bli medlemmar i EU. Konstigt att Ungern och Rumnäien fått status med den diskriminering som försigår där!

Trevliga samtal runt bordet. Man lär sig genom att resa! Köpte en massa blommor och vin till våra värdar!
Gick till sängs 22.00!


Klockan ringde 02.45. Hemma i Växjö 11.58!


Bo Frank
Växjö 20131005

Växjö 201