tisdag 29 oktober 2013

Hemma i hetluften!

Hemma i hetluften

Upp 03.00 i morse och till flyget. Trassel vid incheckningen. Så kom vi iväg. Det blåste bra. Är skraj när det blåser. Bättre landning än vad jag trodde. Tåget försenat. Signalfel innan bron. I Malmö försvann lokföraren och vi fick vänta på en ny! Tåget körde i full fart mot Växjö. Alla toaletter låsta och ingen tågvärd. Bara en duktig kvinnlig lokförare som höll oss glada med käcka tillrop om att vi skulle ta hand om varandra!

För sent till kommunen. Missade au och presskonferensen. Sossarna utnyttjar alltid att vara extra otrevliga. Alla märker detta. Och det pratas om detta i kommunhuset. Läste Åsas uttalande i tidningen. Så länge hennes främsta ambition är att göra livet surt för mig är jag inte orolig. Besynnerliga uttalanden för den som vill bli tagen på allvar. Noterar att hon anser att alliansen misskött stationsfrågan. Själva har de inte lagt ett enda förslag mer än ständiga återremisser. Att komma med klämkäcka uttalanden i fullmäktige är lätt. Att slita med ärenden är något svårare.

Noterar att vi inte är överens om kommunens flyktingpolitik. S klagar på segregation och låga betyg och vill samtidigt inte göra någon begränsning av kommunens flyktingmottagande. Tvärtom. Jag bara frågar vilka kommuner som klarat att minska segregationen, höja betygen och öka flyktingmottagandet? Vi vill ta ansvar för en fungerande och generös flyktingpolitik. Och vi har ansvaret! Har man ansvar agerar på ett sätt och är man i opposition agerar man på ett annat sätt!

Är glad över att vi har en starkt uppslutning i alliansen bakom vår gemensamma linje. Önskar att regeringen kunde lyssna på vad vi har att säga! Vet att man gör det  det i och för sig. Men det händer för lite!

Så en intern överläggning kring frågan om ett ev nytt tekniskt bolag. Alliansen hade kallat alla partier i fullmäktige!

Trött!

Ikväll möte med olika moderater kring det nya regionfullmäktige!

Bo Frank
Växjö 20131029