lördag 19 oktober 2013

Hur mår partiet?

Hur mår partiet?

Tomas Tobé hade idag en lysande dragning kring skolfrågorna. Kommande skolminister, eller vart fall minister. Vi har en bra skolpolitik.
Det finns bara ett problem med vår stämma. Kan det vara ett problem att vi så vädligt överens om allting!? Svar ja! Schlingman berörde detta i TV häromdagen. När alla är överens om allt, hur sker då idéutvecklingen?
Ett parti som inte inte har spännvidd mellan olika åsiket riskerar att få ett sekteristiskt beteende. Att varje avvikande åsik bedöms som ett hot mot enigheten i partiet. Det är främst vi som inte har planer på att avancera i partihierarkin som vågar säga detta. Vi har inget att förlora!

Alla vet att varje partiledning i alla partier har ett stort mandat och måste ha det. Men alla partiledningar i alla partier är rädda för att gå på pumpen i någon fråga. Jag anser att vi i grunden alltid skal rösta för partiledningens förslag. Men när en stämma blir en enda stor bekännelseprocess, då känns det lite fattigt, ointellektuellt och rent av tråkigt!!!

Partiet mår bra.Men skulle må bätre med en större åsiksspännvidd. Då skulle fler människor känna igen sig i de nya moderaterna.

Skoldebatten fortsätter. En riktigt bra debatt. Oliver och Anna G gör bra inlägg och har framgåmgar. Jag är övertygad om att vi kommer att ta hem skoldebaten i valet! Vi har desutom vassa företrädare i skolfrågor.

Lägg ner Radiotjänst!

Bo Frank
Norrköping 20131019