lördag 26 oktober 2013

Warzsawa 2

Warzsawa 2

Min sosltråles dotter jobbar f n för Frontec i Warzsawa. Det visade sig att deras kontorsskrapa ligger granne med Inrercontinental där vi bor. Alla moderan 5-stjärniga hotell ligger med entt stenkasts avstånd. Vi följde med dottern till hennes lägenhet, 10 min promenad bort. En typisk kommunistuisk hyrekasern där husen är så mång och så lika att man knappt hittar. I närheten finns också några kvarter sv slum från det judiska ghettot. Hus som bara skriker ut smärta. Öde och tysta!  I trerummaren bodde också en kille frpn Spanien och en från Turkiet. Huset såg ut som fan på utsidan. När man kom in i trapphuset var allt skrikande modernt, En vakt vid ett skrivbord, liten affär och ny hiss.Såg fint ut. Kom så upp i korridoren, Som källargpngar i svenska hyreshus från 30-talet. Och så in i lägenheten som hade hög standard med alla moderna vitvaror etc. Besynnerliga kontraster. Hamnade så på en libanesik restaurang strax innan 21. Förska riktiga målet. Åt som vargar den goda maten. Och glatt besked. Vår väska hade spårats till Wien!! Hur fn kom den dit? Skulle förmodligen komma nästa dag!

Sov som stockar i den gigantiska sängen med kuddar som var så mjuka som kuddar skalal vara! Ett  verkligt bra hotell med stora rum, pentrydel och sittgrupp! Det behövdes inte många kapitel i en ny Damernas detektivbyrå för att sömnen bara kom.

Nu ute och handlat frukost. Dottern har fått brsök från en kompis från Prag, kommer kanske en annan från Moskva idag. Tjejen är advokat och skall till ambassaden för att rösta idag. Hon vill inte atT kommunisterna skall komma tillbaka i Tjeckien! Vi skall sedan knalla runt på stan hela dagen. Får ta en sväng tillbaka när/om väskan kommer.

Inga jättenyheter hemmifrån.

Nu ut på stan. Vår favoritsysselsättning. Gå och upptäcka. Gå och upptäcka!


Warzsawa 20131026


Bo Frank