torsdag 31 oktober 2013

Bra möte på Arlanda

Bra möte på Arlanda         Mycket givande styrelsemöte med flygplatsbolaget! Snart vidare till företagsbesök! Avslutar kvällen med att kommunen bjuder på andlig och lekamlig spis för Stockholmsnätverket i Bonnierskrapan! Sthlm 20131031. Bo Frank

Norrgatan igen!!

Norrgatan igen    Många klagomål på sylvassa kanter på Norrgatan och Klostergatan! Nu till Stockholm! Uppe vid 05.00!  Växjö 20131031 Bo Frank

Paul McCartney



Paul McCartney
Paul McCartney black and white 2010.jpg
Paul McCartney 2010
FödelsenamnJames Paul McCartney
Födelsedatum18 juni 1942 (71 år)
LiverpoolMerseyside,England
BakgrundStorbritannien
Genre(r)Poprockrock'n'rollklassisk musikambient
RollMusikerlåtskrivare,musikproducent,filmproducent
InstrumentSånggitarrbas,klaviaturinstrumenttrummor
År som aktiv1957
SkivbolagAppleCapitolColumbia,DeccaHear Music, Parlophone Records,Polydor, Swan Records, Vee-Jay
ArtistsamarbetenThe BeatlesWingsThe Fireman,
WebbplatsPaulMcCartney.com
Logotyp
Paul McCartney signature.svg
Paul McCartney 1964
Paul McCartney med första hustrun Linda till höger 1971.
Sir James Paul McCartney, född 18 juni1942 i Liverpool, är en brittisk singer-songwriter, kompositör, författare samt musik- och filmproducent. Guinness Rekordbok har utnämnt McCartney till musikhistoriens mest framgångsrika låtskrivare, vilket delvis grundar sig på samarbetet med John Lennon.
Paul McCartney var på 1960-talet medlem iThe Beatles, musikhistoriens mest framgångsrika band, och på 1970-talet iWings. När han uppträder spelar han oftastelbasgitarr eller piano. På skivinspelningar trakterar han även trummor och andra instrument. Då han är vänsterhänt spelar han på karakteristiska spegelvända basar och gitarrer.
Han är far till designern Stella McCartney och musikern James McCartney, vilkas mor varLinda McCartney. Hans yngre bror är artisten och fotografen Mike McGear. Paul McCartney är vegetarian och djurrättsförespråkare sedan många år.[1]

Biografi

Några av Paul McCartneys hits

Utmärkelser

Diskografi

Se även

Referenser

Externa länkar

Senast redigerad 8 dagar sedan

onsdag 30 oktober 2013

Uppåt

Uppåt

Utsövd och glad var jag i kommunhuset innan 7. Alltid skönt med lite egen tid på morgonen. Scanna av nyheter, mejl tidningar etc. Regn ute och sol inne.
Har tagit emot förvaltningsledningen för Örebro kommun. Mycket innebobb idag annars och småmöten.
Upplever att det efter mötet igår inte finns anledning att gå vidare i procerssen at skapa ett nytt tekniskt bolag i Växjö. De flesta är dock nöjda med den förstudie som tagits fram och som pekar på förbättringsområden inom befintliga organisationer. Alliansen bedömning efter att har träffat oppositionen igår blev entydig.

Bra moderatmöte igår om den nya regionen. Suzanne och Roland hade förbertt relevanta frågeställningar. Det gäller  nu att visa att det blir bättre till en lägre kostnad. Den svåraste nöten att knäcka blir hur och om vi skall skatteväxla olika verksamheter.
Nu praktiskt slitgöra!


Bo Frank
Växjö 20131030

tisdag 29 oktober 2013

Hemma i hetluften!

Hemma i hetluften

Upp 03.00 i morse och till flyget. Trassel vid incheckningen. Så kom vi iväg. Det blåste bra. Är skraj när det blåser. Bättre landning än vad jag trodde. Tåget försenat. Signalfel innan bron. I Malmö försvann lokföraren och vi fick vänta på en ny! Tåget körde i full fart mot Växjö. Alla toaletter låsta och ingen tågvärd. Bara en duktig kvinnlig lokförare som höll oss glada med käcka tillrop om att vi skulle ta hand om varandra!

För sent till kommunen. Missade au och presskonferensen. Sossarna utnyttjar alltid att vara extra otrevliga. Alla märker detta. Och det pratas om detta i kommunhuset. Läste Åsas uttalande i tidningen. Så länge hennes främsta ambition är att göra livet surt för mig är jag inte orolig. Besynnerliga uttalanden för den som vill bli tagen på allvar. Noterar att hon anser att alliansen misskött stationsfrågan. Själva har de inte lagt ett enda förslag mer än ständiga återremisser. Att komma med klämkäcka uttalanden i fullmäktige är lätt. Att slita med ärenden är något svårare.

Noterar att vi inte är överens om kommunens flyktingpolitik. S klagar på segregation och låga betyg och vill samtidigt inte göra någon begränsning av kommunens flyktingmottagande. Tvärtom. Jag bara frågar vilka kommuner som klarat att minska segregationen, höja betygen och öka flyktingmottagandet? Vi vill ta ansvar för en fungerande och generös flyktingpolitik. Och vi har ansvaret! Har man ansvar agerar på ett sätt och är man i opposition agerar man på ett annat sätt!

Är glad över att vi har en starkt uppslutning i alliansen bakom vår gemensamma linje. Önskar att regeringen kunde lyssna på vad vi har att säga! Vet att man gör det  det i och för sig. Men det händer för lite!

Så en intern överläggning kring frågan om ett ev nytt tekniskt bolag. Alliansen hade kallat alla partier i fullmäktige!

Trött!

Ikväll möte med olika moderater kring det nya regionfullmäktige!

Bo Frank
Växjö 20131029

måndag 28 oktober 2013

Trygghetsnarkomaner

Trygghetsnarkomaner

Blir förfärad när jag läser om hur den offentliga sektorn går ner på sparlåga när det blåser lite!


Bo Frank

Snart hemma 20131028/29

Warzsawa no more

Warzsawa no more

Härlig resa men otursförföljd! Dit och hem. Planet fick vända ikväll efter halva sträckan. Dåligt med soppa i komb med osäkerhet i CPH. Det var vad de sa!

Nu sunkit hotell vid flygplatsen med en buffé som får engelsk mat att framstå som vällagad! Får kanske sova ett par timmar i natt! Hoppas vara hemma till 12.00! Eller?

Hade detta på känn! Det är ju själva den. Nu datera upp mig om idrotten hemma!

Bo Frank
Warzsawa mot min vilja 20131028

Warzsawa 6

Warzsawa 6

Borde varit hemma nu. Men ibland avgör biljettpriset. Hade en härlig avslutningskväll igår med mat på en polsk reataurang dit knappt några turister hittar. Fantastisk mat. Har passat på och läsr en del om Polen. Kommer ihåg den tjocka tegelstenen jag läste för 120 år sedan som hette Polen. Om en familjs öden i generationer. Författarens namn började på M, tror jag.

Frukost med vänner redan vid 7 på morgonen. De senaste rapporterna från SMHI tyder på att vi borde kunan landa på Katsrup. men naturen kan inte tämjas!

Är hemma i tankarna. En spännande och omväxlande vecka som vanligt. Skall till Stockholm med de andra k-råden på torsdag för att träffa vårt Stockholmsnätverk! Sedan följer en helg med en del politik!

Det är nervösa tider. Nomineringstider. Olika nomineringsgrupper som mer eller mindre framgångsrikt försöker klura ut bra listor. Den nya regionlistan kommer att beslutas med en del konvulsioner i många partier!


Warzsawa 20131028


Bo Frank

söndag 27 oktober 2013

Warzsawa 5

Warzsawa 5

 I katolska Polen öppnar krämarmarknaderna vid 09.00 på söndagarna. Mallen. Spritbutikerna har öpper 24 timmar om dygnet. Man annonserar för bordeller. Och för att skydda människor bötfälls den som går mot röd gubbe!Trots allt kanske bättre prioriteringar i Sverige!

Frukost i flödande sol utomhus. Två timmar på en mall. Hittade Beatlesfilmen Help på DVD. Går inte att beställa i Sverige. Behövde ett ex till. Köpte också ett extra ex av Paul McCartneys nya CD. Han hade utsållt i Warzsawa i somras. Liksom över allt.

Promenad till stan. Ett par timmar på slottet som uppbygts i en autentisk replik. Läckert. Hamnade så på en turistfälla utanför. En urusel restaurang med bra  läge. Säkert 10 år sedan jag klagade på dålig service. Gått och gått och gått igen. Stormen i Köpenhamn ligger kvar. Känner att jag måste hem! Har dock en dag kvar! Vädret i dag, klarblå himmel och 212 grader. Skulle varit ett par plusgrader normalt sett. Även här vittnar människor om att vi går mot två årstider. Det är bara idioter som är s k klimatskeptiker. Republikaner och kommunister!

Har skrivit ett par kapitel på barnboken. Fixakt mejlen och skall nu snart ut och äta med några ungdomar. Några av dem var hemma fem i morse och upp vid 9. Min lilla solstråle till fru är lika pigg trots allt gående. Skall i kväll ut till ett halvrisigt bostadsområde och äta på en polsk restaurang. Bara två ungdomar kvar nu!

Warzsawa 20131027

Bo Frank

Warzsawa 4

Warzsawa 4

Ute sent med en hel massa ungdomar på ett par ställen. Det behövdes en timme extra idag på morgonen. Nu ut på en massamuséer.

Tronskifte inom s hemma? Valberedningens ordf kallar till presskonferens! Är inte orolig för stormen! Mer orolig för att det skall bli 32 m per sek i Kastrup i morgon em!


Bo Frank

Warzsawa 21031027

lördag 26 oktober 2013

Warzsawa 3

Warzsawa 3

Så kom väskan. Med alla tuber Kalles kaviar, bilar och Duble. Beresta läckerheter. Ute och köpte enkel frukost i en delekatessbutik vid hotekllet. Hotellet ville ha 200 kr per person! Nu fick vi en supergod frukost för nästan ingenting. Har också blivit en fena på att boka billiga resor och superhotell för bra priser!
Började en sextimmars promenad i stan. En ung dam från Prag mötte upp och sedan en ung ryska. Alla tjejerna hade läst tillsammans på olika platser i världen. Ryskan som var sprudlande hade köpt ein flygbiljett på "svarta "marknaden" och kom med bara en handväska för att till bringa helgen här. Vi gick runt i Tazienkowskiparken ett par timmar. Började dock dagen med att gå till tjeckiska ambassaden för att rösta. Det var högtidligt och fem valförrättare satt bakom ett podium och såg vänliga ut.
Bra gångväder. 19 grader och lätt soldis! Tog oss ner till gamla stan och gick längs vackra Krakowskie Prezmiecie. Allt i Polen är bara en massa konsonanter staplade på varandra. Som alla raderna hos ögondoktorn när man skall testa synen. Pragdamen tyckte inte helt oväntat att W ser förslräckligt ut jänfört med Prag. Platt och tråkigt. Kanske ligger det något i det. Prag är en pärla. Var där senast för några år sedan och pratade på en koneferens. Blev ensam bjuden på en god lunch på den vackra svenska ambassaden.

Bjöd alla damer på en traditionell polsk restaurang. Missade dock nör jag beställde stora öl att det var en liter i varje glas. Dämpade promenadtakten något. Gick och gick. Tillbaka till hotellt vid 17.00.

Kollar mejl. Fixar och donar. Skall ut och äta med flickorna. Problemet är bara att de vill gå ut nöär vi skall gå och lägga oss. Gissa vem som är uppe först i morgon!

Hoppas det går vägen för Lakers. Och ÖSTER!

Bar sur för en sak idag. Har inte köpt en enda Beatlespryl. Och lilla frun har inte hunnit sätta sin lilla söta mexikanska fot i en enda sko i någon skoaffär. Det sistnämnda är inte populärt!


Bo Frank

Warzsawa 20131026

Warzsawa 2

Warzsawa 2

Min sosltråles dotter jobbar f n för Frontec i Warzsawa. Det visade sig att deras kontorsskrapa ligger granne med Inrercontinental där vi bor. Alla moderan 5-stjärniga hotell ligger med entt stenkasts avstånd. Vi följde med dottern till hennes lägenhet, 10 min promenad bort. En typisk kommunistuisk hyrekasern där husen är så mång och så lika att man knappt hittar. I närheten finns också några kvarter sv slum från det judiska ghettot. Hus som bara skriker ut smärta. Öde och tysta!  I trerummaren bodde också en kille frpn Spanien och en från Turkiet. Huset såg ut som fan på utsidan. När man kom in i trapphuset var allt skrikande modernt, En vakt vid ett skrivbord, liten affär och ny hiss.Såg fint ut. Kom så upp i korridoren, Som källargpngar i svenska hyreshus från 30-talet. Och så in i lägenheten som hade hög standard med alla moderna vitvaror etc. Besynnerliga kontraster. Hamnade så på en libanesik restaurang strax innan 21. Förska riktiga målet. Åt som vargar den goda maten. Och glatt besked. Vår väska hade spårats till Wien!! Hur fn kom den dit? Skulle förmodligen komma nästa dag!

Sov som stockar i den gigantiska sängen med kuddar som var så mjuka som kuddar skalal vara! Ett  verkligt bra hotell med stora rum, pentrydel och sittgrupp! Det behövdes inte många kapitel i en ny Damernas detektivbyrå för att sömnen bara kom.

Nu ute och handlat frukost. Dottern har fått brsök från en kompis från Prag, kommer kanske en annan från Moskva idag. Tjejen är advokat och skall till ambassaden för att rösta idag. Hon vill inte atT kommunisterna skall komma tillbaka i Tjeckien! Vi skall sedan knalla runt på stan hela dagen. Får ta en sväng tillbaka när/om väskan kommer.

Inga jättenyheter hemmifrån.

Nu ut på stan. Vår favoritsysselsättning. Gå och upptäcka. Gå och upptäcka!


Warzsawa 20131026


Bo Frank

fredag 25 oktober 2013

Warzsawa

Warzsawa

Turbulent gårdag på många sätt. Men känner inte oro för någonting. Det finns dock mycket som jag kommer att ta upp till ytan efter valet!

 Hörde för andra gången samma Rotartföredrag om läkarbanken i Kenya. Vi har bra läkare som tänker på andra på sin fritid! Massa möten på kommunen.
Var med på den ekumeniska högtiden i Domkyrkan med påföljande lunch på Östergatan. I Domkyrkan  var det bra! Gläds som alltid att få uppleva gemenskap och kontemplation i Domkyrkan. Em full av småmöten. På kvällen Öjaby direkt. Bra möte. Anna T var lysande. Eftersom vi var på Per Schöldbergs hemmaplan var det naturligt att lämna över till Per i halvtid. F ö har vi delat upp mötena mellan oss. Hem och packade och hörde hur Lakers gick på pumpen!

Åkte till Kastrup med 05.19 tåget. Otur. Inställt flyg! Fick åka via Prag för att komma till Warzava. Och naturligtvis försvann vår stora västa!Nu framme på ett mycket anständigt hotell. Har fått rum på plan 8. Det är max vad min höjdskräckt klarar av! Nu ut och shoppa. Inga toalettsaker. Jäkla flyg!

Warzsawa 20131025

Bo Frank

onsdag 23 oktober 2013

Infrastruktur

Infrastruktur

Det finns roliga möten och tråkiga. Ibland kan de tråkiga vara de viktigaste. Sitter nu i em på möte om infrastruktur och tranporter i länet.
Alliansens internbudget har presenterats. Internbudgeten för kommunstyrelsen. Men kollektivtrafiken är underfiansierad. Vi måste rätta till detta. Har idag meddelat att vi inte kan tillstyrka ny trafik från Vöxjös sida. Kostnaderna skenar för redan beslutat trafik eftersom bufferten som finns hos länstrafiken. Vi måste syna också mindre kostnader. Skall nu ta ställning till om vi skall fortsaätta köra tomma bussar till flygplatsen på helgerna. Tänker lyfta detta på vårt nästa au. Det kommer att bli nödvändigt att syna all trafik under lupp!


Bo Frank

Växjö 20131023

Hes idag

Hes idagen

Kominationen av förkyldning och mitt aktiva deltagande på konserten igår gjorde att jag är hes idag! Bra konsert. Egentligen bara första ackordet på Hard Days night som inte satt. Sen gör Mersey Beatles låtarna lite, lite snabbare ät Beatles. Tror jag. Ofattbart bra konsert!

Politiken. I Sverige ät allt som har med flyktingar att göra minerad mark. Tro sjutton att vi är dåliga på integration när olika aspekter av flyktingmotagande inte får diskuteras! Nu har regeringen kommit på att man skall kunna dra in dagsersättningen till den som inte tar jobb. Ännu en i raden av vetkningslösa åtgärder. För den som saknar uppehälle gäller ekonomiskt bistånd från kommunen. När detta kommer att utvärderas m något år kommer det att visa sig att detta var papperstiger!

Alliansen kommer att presentera hur vi ser på ett fortsatt generöst mottagande i kommunen nästa tisdag.

Sitter på regionförbundet.  Regjonkommunfrågan hämger över oss alla. Och partuerna gör ett omtag när det gäller nomineringar. Hoppas kunna vara delaktig i byggandet av den nya regionen.

Nytt pensionsreglemente från SKL. Liten debatt i landet.

Efterdyningar av moderata partistämman. Vi är alla nöjda som var där. Och partiet är t o m ännu starkare efter stämman!

Bo Frank

Växjö 20131023

tisdag 22 oktober 2013

Välkommen Beatles

Välkommen Beatles

I dagarna är det 50 år sedan Beatles första turné till Sverige som varade en vecka. Aftonbladet som är en anständig tidning hade en hel bilaga i om detta i söndags. Nu passar Mersey Beatles på att resa till Sverige för turné igen. Och ikväll kommer grabbarna till Konserhuset. Vi mejlar lite då och då till varandra om sakernas tillstånd. Glömmer inte första gången vi träffades och skulle ta en öl. Jag såg dem inte! Hade inte fattat att de hade peruker!

Mersey Beatles gör sitt fjärde besök i Växjö. De lämnar ingen besviken. Skall bli roligt att prata om detta på min studeicirkel!

Ser nu fram mot en härlig kväll!

Tack till SmP som hade en liten blänkare på kultursidan idag! Dock, kära tidning, Beatles har aldrig upplösts! Beatles finns alltid och är 1900-talets största kulturfenomen. SmP hävdar att Beatles upplöstes 1969. Skall doch i den bemärkelsen varea 1970!

Lägg ner Radiotjänst!


Bo Frank
Växjö 20131022

måndag 21 oktober 2013

Linda i Kalmar

Linda i Kalmar

Så gav Linda upp. Tidpunkten för att meddela detta kan ifrågasättas.  Dock djupt tragiskt att ett parti inte kan ta tillvara sina talanger. Många hade nog hoppats på att se Linda som kommunalråd! Det finns bara en vinnare på detta. Johan Persson. JP behöver en stark utmanare! Och någon som tar plats i debatten. Det behöver också Johan för att utvecklas!


Bo Frank

Växjö 20131021




söndag 20 oktober 2013

Bra stämma

Bra stämma

Härlig stämning på vår stämmofest. Vi kronobergare förfestade på Bishops! Fortsatte så till den stora festen. Det blev bra drag, god mat och Jill Jonssson i toppform. Vi dansade loss. Ulf Adelsson höll ett kanontal under kvällen.

Var nästan först i stämmolokalen söndag morgon. Mitt signum. Miljödebatt som pågick fram till lunch. Kunde inte avhålla mig ifrån att skryta om Växjö. Det gjorde Anna T och Johan också. Vårt miljöprogram är OK, men det kunde vara ner konkret och fler lokala exempel. Allt händer ju i en kommun, inte i ett land.

Gunilla Carlsson som alltid berömmande och vänlig. Man märker en jätteskillnad mellan de i partitoppen som är entusiasmerar och de som inte gör det. Men det kan vi ta efter valet!

Fredriks tal. 9 på en 10-gradig skala. Mest för att det skall kunna finnas en plats kvar på skalan. Stridshingst eller arbetshäst? En valvinnare helt klart!

Nu tåget hem. Mentalt trött efter fyra dagars debatt!

Bort med Radiotjänst!

Bo Frank
Linköping 20121020

lördag 19 oktober 2013

Hur mår partiet?

Hur mår partiet?

Tomas Tobé hade idag en lysande dragning kring skolfrågorna. Kommande skolminister, eller vart fall minister. Vi har en bra skolpolitik.
Det finns bara ett problem med vår stämma. Kan det vara ett problem att vi så vädligt överens om allting!? Svar ja! Schlingman berörde detta i TV häromdagen. När alla är överens om allt, hur sker då idéutvecklingen?
Ett parti som inte inte har spännvidd mellan olika åsiket riskerar att få ett sekteristiskt beteende. Att varje avvikande åsik bedöms som ett hot mot enigheten i partiet. Det är främst vi som inte har planer på att avancera i partihierarkin som vågar säga detta. Vi har inget att förlora!

Alla vet att varje partiledning i alla partier har ett stort mandat och måste ha det. Men alla partiledningar i alla partier är rädda för att gå på pumpen i någon fråga. Jag anser att vi i grunden alltid skal rösta för partiledningens förslag. Men när en stämma blir en enda stor bekännelseprocess, då känns det lite fattigt, ointellektuellt och rent av tråkigt!!!

Partiet mår bra.Men skulle må bätre med en större åsiksspännvidd. Då skulle fler människor känna igen sig i de nya moderaterna.

Skoldebatten fortsätter. En riktigt bra debatt. Oliver och Anna G gör bra inlägg och har framgåmgar. Jag är övertygad om att vi kommer att ta hem skoldebaten i valet! Vi har desutom vassa företrädare i skolfrågor.

Lägg ner Radiotjänst!

Bo Frank
Norrköping 20131019


Mera från Norrköping

Mera från Norrköping

Så spikades EU-listan. Ingen tvekan om att vi har bra kandidater. Säga vad man vill om Gunnar Hökmark från den gamla bunkern. Han är en slitvarg och kan sin sak.Döremot kan man inte anklaga någon av kandidaterna för att ha en överdriven miljöprofil. Få svenska parlamentariker som har en sådan överhuvudtaget. Och EU går åt fel håll i miljöfrågor. Har billobbyn inflytande över svenska parlamentariker.

Var förklyld och snorig. Drog mig tillbaka till hotellet vid 20.00 och Katarina Brännström övertog min röstningsdosa. Förssta gången någonsin som ett f ö anständigt hotell inte har text-TV. Läste en ny McCall innan John Blund kom.

Frukost med trevliga Stockholmare. Doch är frukosten på Elite i Växjö betydligt vassare än i Norrköping. Har de fabriksäggröra månne? Tidningarna tävlar i negatia rubtiker från stämman. Såg stackars Fredrik igång med TV redan nu på morgonen vid halv 9. Men vi moderater trivs tillsammans. Fast visst är det lite för många av oss på samma ställe!? Det finns så många kompetenta personer i vårt parti. Konstigt att vi imte generllt sett gör bättre lokalval? Personlig framtoning?

Fortsättning följer. Lägg ner Radiotjänst!


Bo Frank
Norrköping 20131019

fredag 18 oktober 2013

Anna och Oliver

Anna och Oliver

Anna Tenje spelar en viktig roll på stämman som ordförande i det viktiga utkottet om Utrikespolitik och EU. Och gör bra inlägg, Också Oliver har varit uppe och gjort bra ifrån sig.

F ö anser jag att Radiotjänst skall läggas ner!


Bo Frank
Norrköping 20131018

Bra stämmostämning

Bra stämostämning

F ö anser jag att Radiotjänst skall läggas ner! Så var det sagt!

Stämman är en uppvisning i enighet och vi har en bra stämning. Bytte hotell på lunchen och köpte ett par svindyra Beatlesprylar i en hipp affär på Drottninggatan! Efter lunchen dök alliansens partikedare upp på scenen och spexade lite. Har svårt att se Löfvén, Sjöstedt och Fridolin göra samma sak. Har som väl är mycket att läsa på stämman! Och jag så innerligt tacksam att jag inte finns i partriets arbetsgrupper och ändrar bör till skall och skall till bör. Mitt val 1991 att inte fortsätta i riksdagen har jag aldrig ångrat! Gillar att styra och ställa på hemmaplan, tillsammans med mina goda alliansvänner! Och med den fantastiska laguppställning vi har inom moderaterna. Vi behöver inte säga nya moderaterna. Hur länge kan vi kalla oss för nya? Nya problem kräver nya lösningar varje dag!

Bo Frank
Norrköping 20121018

Anders Borg

Anders Borg

Så var det dags för s k delegationsmiddag på en trendig restaurang i Norrköping. Kronobergare, Blekingar och Gotland hamnade i samma rum. Under oss skåningar och av någon anledning Anders Borg. Gick ner och bad AB komma upp och säga några ord til oss. Han kom omgående och det väckte stort jubel hos oss alla. Anders är den i särklass trevligaste toppmoderat som jag träffat under alla år i politiken.
AB väckte sedvanliga stora ovationer när han inledde fredagen. Bra stämning bland oss alla moderater. Även om media viss dissa allt och alla. Det enda riktigt kass är vårt hotell som vi betalar överpris för av någon anledning! Kronobergarna hamnar alltid på kass hotell!

Vi slipar bort alla hårda kanter för att vinna valet. Är t o m Ams-kramare. Nu är sossarna mer kritiska till sin gamla maktkoloss än vad vi är. De är i vissa stycken de gamla moderaterna.
Sitter nu på stämman. Det är våra religiösa högtid där vi likt andra partier applåderar vår ledning och ger den ett i princip öppet mandat. Hos alla partier är stämmot vägledningar i politiken. Det mesta är förhandlingsbart. Bara något område är helt stängt för debatt.

Stör mig inte på något på stämman. Tycker dock att det borde vara mer plats för personer i partiet som beviast att man kan vinna val och som har tung politisk erfarenhet. Det behövs fler tunga landstingspolitiker och kommunalråd i olika organ i partiet. Som sitter i majoritet! Men de har kanske fullt upp. Själv är jag helt nöjd med det jag gör. Har uppdrag i SKL som ger mig ständigt nya kunskaper och så har jag mitt internatinella miljöarbete. Rapporterar vidare från stämman.


Norrköping 20131018

Bo Frank




torsdag 17 oktober 2013

Jag gör en pudel

Jag gör en pudel

Förlåt Aftonbladet! Skrev att mina kommentater kring stämman inte skulle komma in i Aftonbladet eftersom de var för positiva. Jag hade fel. Och ber om ursäkt. På min ranking kommer Aftonbladet före Expressen och DN som har en mer politisk agenda!  DN filtrerar allt som är smarta, välformulerade och vettiga kommentarer som går emot Sveriges extremt generösa flyktingpolitk!
Dagens Samhälle är också juste. Och SmP är rätt OK. Radio Kronoberg har vissa tendenser till att ha ett vänsterperspektiv sóm mall för vad som är rätt och riktigt! Många journalister har ringt idag! En från TV debatterade som en vänsterpartist. Trist att finna sig i en debatt när man skall bli intervjuad!

Fick mycket stort genomslag för ett par idéer på SKL idag. Hade lyxig/förkykld morgon. Frukost länge på Anno. Kunde inte ut och springa! För jvlgt! Sur!

Regn. Taxi mot mina principer till stationen. Träffade en av våra smarta riksdagsmän, Hannif Bali som kom som ensamkommande flyktingbarn! Jag är nära att abdikera från vårt ansvar för flyktingpolitiken i kommunen. När jag får 10 min mig att förklara varför håller alla med mig. Oavsett partifärg. Men nör det äller dessa frågor så beter sig politiker inte rationellt!

Moment 22! Stort och generöst flyktingmottagande leder till höga segregationstal! Ungefär som om Carlos Slim skulle skriva sig i Växjö. Då skulle det bli större klassklyftor! Känner mig faktiskt totalt övergiven av partiet på central nivå i denna fråga. Ett undantag. Tobias Billström har lyssnat!  Men ett starkt lokalt stöd från partivänner, alliansvänner och medborgare! Och även från en del i oppositionen!

Jag är emellertid ingen dysterkvist. Men det kan uppfattas som om jag kan ge negativ energi i desa frågor! Å andra sidan kan man uppmärksamma det faktum att moderaterna i Växjö är en av få kommuner i Sverige där vi har fler röster i kommunnvalet än till riksdagen! ´Tar man hänsyn till vår socioekonomi är vi outstanding! Den sorts analyser håller vi oss dock inte med!  Och driver MILJÖ, kultur och jämställdhet! I vissa avseende har partiet lite att lära av oss! Vi har jäkligt duktiga förtroendevalda i Växjö. Vi är jämställda. Vi har rekordmmånga duktiga ungdomar!

Nu fixa mejl, snyta mig och plocka upp lite Beatlesprylar som jag hittade på nätet i Norrköping. La en liten stund på detta!

Bo Frank
Norrköping 20131017




Reinfeldt girar

Reinfeldt girar

Dagen innan partistämman girar vår partiledare. Skatterna vrids bort ur valrörerlsen. Jag tycker att Reinfeldt gör rätt. Än en gång kommer Reinfeldts kursändring att vara valvinnande. Visst, vi har världens näst högsta skatter. Teapartyrörelsen ser förmodligen inte skillnaden mellan Sverige och Nord-Korea. Men vi är lite mentalt förlamade i tron på att höga skatter är bra!

Skolan. OK med mer resurser! Men kan vi inte skänka en tanke åt hur det kan komma sig att vi idag med världens högsta skolkostnader har minst antal skoldagar och förhållandevis låga lärarlöber?
Svenska elever är lediga 187 dagar och går i skolan 178. Det är därför viktgt att vi ger bra signaler i kommunerna om hur vi arbetar.

Är övertygad om att stämman i alla avseenden kommer att gå partiledningens väg. Vi har ju den kulturen i vårt parti. Men jag hörde också den kloke Schlingman på TV idag. Han sa att det är en styrka för ett stort parti att olika åsikter kan få brytas mot varandra. Sossarna har varut bra på detta. Där finns alltifrån halvkommunister till sådana högersossar som skulle få många alliansstyren i Sverige att framstå som vänster!!!

Åkte till SKL igår. Till Stockholm. Smågrinig. Därför att alla förkylda sossar hemma har smittat mig.
Kanske lite orättvist.

Skall nu på min beredning. Torsdag morgon. Skall ta upp en del saker som inspel från Växjö. Åker så till vår stämma i Norrköping. Den kommer som sagt att vara väregisserad. Och jag har inget att klaga på. Visst! Vi har olika uppfattninar i flyktingfrågan. Önskar en vassare miljöpolitik och jag är som bekant för kvoteing av kvinnor i näringslivet. Och mer resurser till kulturen!  Är jag höger eller vänster? Den gamla skalan funkar inte riktigt. Således! Enligt min uppfattning har vi den bästa politiken i 90% av alla frågor.

När media skall kolla enigheten i partiet så är den stor. Också för att vi har tradition på det.
Människor i karriären som är ombud har inget att tjäna på att vara "sanningsvittnen".

Bo Frank
Stockholm 20131017

onsdag 16 oktober 2013

Inget är nytt under solen

Inget är nytt under solen

1991 beslutade jubileumskommittén som leddes av sossarna att köpa in jubileumskavaj/byxor till kommunalråd, fullmäktiges presidium och till kommittén. Har sossarna glömt detta? Och vad säger Anders Mårtensson som är snabb till omdömen om andra?
På den tiden var det klass på käderna. Från Nordlunds. Min kavaj är lika fin idag!

Denna debatt skymde viktiga fullmäktigebeslut igår. En första i raden av ombildningar till bostadsrätter. Att alliansen med ordförandens utslagsröst inte satte upp en dag för budgetbeslut innan valet. Etc, mm, mm.

Tråkigt att enstaka individer inom alliansen känner sig tvingade att uttdela tjuvnyp till alliansvänner. Detta för givetvis inte förekomma. En för alla och alla för en.
Har idag slitit med kommunstyrelsens internbudget. Det fattas nästan 3 miljoner för kollektivtrafiken. Alliansen löser allt!

F ö anser jag att vi skall lägga ner Radiotjänst!

Bo Frank¨
20131016

tisdag 15 oktober 2013

Segregation

Segregation

Media gör ett stort nummer av en rapport från Högskolan i Jönköping som visar på att Växjö har stor segregation och att segregationen ökar. Detta är en konsekvens av kommunens allt för omfattande flyktingmottagande. Jömförbara kommner, te x Halmstad och Kalmar har lägre segregation och väsentligt mindre flyktingmottagande.
Kommuner som har en generös inställning till flyktigmottagande utmålas som segregerade medan kommuner som saknar flyktingmottagande slipper löpa gatlopp i media. Otack är världens lön. Och vad som är värst är att kyftorna ökar mellan de kommuner som sitter fast i ett högt flyktingmottagande och de kommuner som har litet eller obefintligt flyktingmottagande.Forskarna förklarar hur det är men berättar inte varför!
Det är i få frågot jag känner mig i det närmaste maktlös!

Min ambiton är att Växjö skall vara en fortsatt generös kommun. Men vi kan inte år efter år ligga högt över genomsnittet i Sveige. Det funkar inte!


F ö skall jag på första ledia stund köpa Paul McCartneys nya CD.

F ö anser jag att Radiotjänst skall läggas ner!


Bo Frank

Växjö 20131015


måndag 14 oktober 2013

Föv övrigt anser jag att Radiotjänst skall läggas ner

För övrigt anser jag att Radiotjänst skall läggas ner. Glämde avsluta mitt inlägg me detta. Det skall alltid finnas med. Denna relik från den demokratiska enpartistatens dagar.

Bo Frank
Växjö 20131014

Rivstart

Rivstart

Måndag morgon. Möte med kulturnämndens presidium,  Migtationsverket/Länsstyrelsen, interna arbetsmöten kring Expansiva Växjö och stadstrafiken. Ärendeberedning till nästa au. Så brottsförebyggande råd. Allt dettta innan lunch!
Lunch och visning av lägenheter som GBJ bygger på Östra lugnet. Kändes som om man skulle kunna bo där! Härligt. Lite media som ringt om Alvesta, om Kommunpampar och om moderatstämman. Det blir nog inga citat i Aftonbladet efter en ganska lång intervju. Sa inget som kan som kan anses ha nyhetsvärde. Kan dock ha fel. Sånt händer då och då. Men är som sagt lite rädd för människor som aldrig gör fel eller säger fel/rätt saker. Däremot vet jag inte vad en stidshingst är. Men som gammal ryttare låter det sympatiskt! Vad var det Karl den X11 s häst hette? Som han hade i 40 år? Har glömt bort det. Började på B? Och sedan hare vi ju Rosiante, fast det var nog ett sto!
Inre arbete ovh småmöten på em.

Ikväll iväg till min Beatesstudiecirkel. Det Skall bli intresssant att se om mina adepter kommer tillbaka!

Växjö 20131014

Bo Frank

söndag 13 oktober 2013

Fullt upp och snart stämma

Fullt upp och snart stämma


Plockade lådor med äpplen och vindruvor som under dagen distribuerades på olika håll i Växjö. Snabb runda runt sjön, sjukbesök och ett par timmar på jobbet. Nu mer förberedelser. För min Beatlescirkel i morgon kväll. Och söndagskvällsgöromål som tvätt, strykning och annat. Har dock sluppit helt att städa sedan jag träffade lilla frun.  Vi delar lika på det mesta tråkjobbet, med undantag ifrån att jag gillar att stryka. Kryddar det med ett glas rött och filosofiska klubben på P1. Köpte en grej på stan vid 14.00. Folktomt! Gratis parkering!

Går nu in i en vecka som ytligt sett är viktig för moderaterna. Men partistämmor är rent liturgiska tillställningar där ombuden bekänner tro, hopp och kärlek till propositioner och partiledning! Oavsett parti.

Varför inte? Vi har den bästa politiken för de flesta frågorna. Men som Ernst Billgren kåserade i God morgon världen. Om gamla ideologier har svar på nya frågor har man kanske inte hört frågan!? Fritt tolkat. Vad vore livet utan God morgon världen. Ett program som dessutom är förhållandevis opartiskt.

Bo Frank
Växjö 20131013

Barnen har det bäst med moderaterna och alliansen

Barnen har det bäst med noderaterna och alliansen

Det händer att den enda tidningen och den enda radiokanalen har samma nyhet. Igår basunerades det ut att Kronobergs län har den bästa barnsjukvården. Det kanske bästa med den artikeln var att slippa höra och se Anna Fransson. Vars enda förklaring på allt som media tar upp är dett det saknas pengar, Hon skulle inte ha förmågan att leda i majoritet.
Hursomhelst. Fick landsstingstyrelsens skickliga ordförande framträda och kommentera resultaten? Nej, självfallet inte. Hade länet hamnat tvåa från slutet hade Suzanne hudflängts och Anna Fransson hade likt en papegoja upprepat mantrat att det saknas pengar. Det är sällan det endast handlar om resurser. Eller har Kronobergs län så offantligt mycket mer resutser på detta område. Produktivitetstal och liknande får medborgarna sällan information om. Lite för besvärligt att gräva i detta. Ënklare att köra höger, mindre pengar. Vänster, mer. Och mp står som husgudar över allt och alla!

Känner igen mig i villkoren för när man får medverka i media!

F ö anser jag att sysselsättningsterapipojektet att hitta meningslösa jobb ovan jord, Radiotjönst skall läggas ner. Inte bara för att man löjeväckande vill anklaga statsministern för att han inte betalat TV-licensen i en tjönstebostad han tvingas bo i och dessutom förmånsbeskattas mycket för tvånget. I vilket annat land skulle detta förekoma? Och för oss alla andra. Dra dessa slantar för oss alla på skatten och lägg ner denna polisverksamhet och satsa på riktiga poliser i stället.


Bo Frank

Blekinge 20131013

Genusvetarnas irrläror

Genusvetarnas irrläror

SvD blir bara bättre och bättre. Understrckaren igår om analysen av Dylan/Cohen var inget undandag. Det verkligt goda läsningen var Paula Neudings ledarstick Genusförskola är inte jämställdhet. Och jag kan bara hålla med. Delar av genusvetenskapen går tillbaka till gamla Sovjetunionen där forskningen hade ett politiskt syfte. Att hitta bevis för politiska teser.
TV har tydligen sänt en dokumentär under rubriken Därför är kvinnor kortare än män,  där detta sägs bero på att kvinnor förtrycks och får mindre mat! Så dumt så att man inte tror det är sant, säger evolutionsbiologer!

I Stockholm förbjuds fri lek på någon förskola för att inte barn skall leka könsstereotypt. Och på andra förskolor får man inte dela in barn i pojkar och flickor och könsneutrala begrepp som hen skall användas!  Och miljöpartiet vill att det skall finnas genuspedaggoger på alla försskolor. Man tar sig för pannan!
Och hur lätt är det inte för den som ifrågasätter detta trams att bli utmålad som bakåtsträvare eller rent av kristdemokrat. Jag hoppas att kd på nytt börjat prata om verklighetens folk och blir belönade för det. Faktiskt!

Däremot begrep jag inte var sig syfte eller innehåll i den besynnrliga huvudledare under rubrik, Popkulturen är en parentes.

Lakers fortsätter segertåget. Trea i rabellen. Finnns det något lag som gått så snabbt från botten till toppen.

Nu ligger havet framför mig. Det ljusnar denna vackra och stilla sönddagsmorgon. Havet ligger tung, grå och krusig som en höstpjöjd åker. IOch framför en stor gräsmatta med en vacker höstmosaik av harmoniska,varma och lysande färger. Kastanjerna är snabbast med att gå i i nakenheten. Ekar och körsbärsträd stretar emot.

Idag skall vimpeln tagas ner för säsongen. De söta vindruvorna skall skördas och en del av de äpplen som inte fallit skall plockas. Det är höst. Fast det tycks som om vi går mot två årstider. En lång vinter och en lång sommar:

Blekinge 20131013


Bo Frank

lördag 12 oktober 2013

Snickarfia - en berättelse som växer fram när jag får långtråkiga telefonsamtal - fortsättning följer

Snickarfia

Hon var en legend redan under sin livstid. Det var inget märkvärdigt med henne mer än att allt var emot hur det borde och skulle vara.

När Sofia Hultman var 17 år träffade hon den tio år äldre snickarmästaren Anders Frövik. De träffades som alla par som träffas av ren och skär slump. Frövik skulle leverera ett linneskåp till ett par i Saxemara. Den 7 maj 1921.  Sofia var dottern i huset. Frövik kom från Vieryd med lånad häst och vagn. Linneskåpet var stort. 1,80 högt, två meter brett och 1 meter djupt. Det hade små svängda ben och ovanpå vid varje sida två stora klot, som två stora crocketkulor. Skåpet var ovankligt på alla sätt. I ljusbå äggtrempra. Det skulle stå i Hultmans blå kammare. Den blå kammaren var en kombination av stort gästrum och linneförråd.

Sofia var en vetgirig pojkflicka som ifrågasatte allt. Som avbrutit sin konfirmationsundervisning. Som bara väntade på att hennes föröldrar skulle ge med sig och skicka henne till Lund där hon cille läsa biologi. Hultman var byns handlare. Och hustrun, Sofia och den yngre brodern Nils fick hjölpa till i lanthandeln.

Anders kom med skåpet. Sofia såg med en gång den mannen som hon bara ville följa. Anders var spenslig, slätrakad med korpsvart hår. Han hade en brun basker på huvudet och en brun, ny väst i grov manchester. Anders hälsade på handlare Hultman och på Sofia. Anders såg Sofia. En yppig brunett, löst hängande hår med en intensiv blick. Ögon lika bruna och vackra som Anders brungröna ögon som var både bedjande och lockande. Skået lastades av. Anders och Sofia kunde knappt släppa varandra med blicken. Hultman, som inte var en man som direkt läste av sin omgivning, hummade att de fick ta en kopp kaffe med dopp medan ha  inspekterade skåpet.

Anders och Sofia drack sitt kaffe i det lilla köket innanför butiken. Sofia frågade började ställa mängder av frågor till Anders. Anders blev märkligt nog inte förlägen som han brukade när han var bland yngre kvinnor. Sofia luskade snabbt ut att Anders levde helt själv och försörjde sig som finsnickare. Och att han läste böcker om möbelkonsthantvert. Och att han uppenbarligen hade en del böcker.

Det bar sig inte bättre än att när Anders skulle åka, sa Sofia att hon skulle åka med Anders för att låna böcker och skulle komma tillbaka senare.Hhandlarparet som var van vid Sofias självständiga egenheter hade inte mycket att invända. Det var¨en majdag och skulle vara ljust i alla fall till 9.

Sofia kom hem. Och åkte tillbaka under förevändning att hon skulle bli finsnickarelärling. Och att hon hyrt rum hos Oskarsson, som var moderns kusin och byskollärare i Garnanäs. Hultmans tyckte att Garnanäs var närmre än Lund och det var det.

Sofia och Anders tillbringade dag och natt, utom natt, tillsammans. Sofia tog upp färgläran och lärde sig snabbt nästan allt som Anders kunde. Sofia hittade modeller i olika böcker och beställde en del utländska tidkrifter. De experimenterade med olika träslag och ytbehandlingar.

Hultsmans blev inte förvånade när Sofia efter tre år meddelade att de skulle gifta sig. Det blev ett ståtligt augustibröllop. Vigseln i lilla Saxemara kyrka. Kalas hos handlaren första lördage i augisti. Det var ett bröllop där inget fattades. Men de nygifta föreföll mera intresserade av att utveckla sitt arbete än sig själva. Eller vad det det som de gjorde!?

Sofia läste i  Nya Stockholmstidningen att stadshusets vigelsrum skulle utrustas med olika skåp, bokhyllor och en chiffonjé. Hon läste namnet på intendenten. Skrev ett brev och frågade om han, Anders Frövik, fick skicka några skisser. Och hon lämnade referens på arbeten i försmlingshemet i Karlshamn. Märkligt, men dock inte besynnerligt fick hon ett brev tillbaka och blev ombedd att skicka skisser och kostnadsförslag. Det de inte visste var att intendenten var en okänd syssling till Pär Hultman som skvallervägen fått höra talas om snickarparet i Blekinge. ( Kan avslöja att anledningen till att jag förmedlar denna historia är en artikel i SvD idag om makarna Vallien/Hydman)

Anders och Sofia insåg att detta var stort. Mycket stort.  iOch skulle de hinna med tanke på hur mycket de hade att göra. De hade beställningar för minst 9 månaders arbete. Det var Sofia som var snabbast. Det finns bara en sak att göra, sa Sofia till Anders. Vi anställer en  eller ett par personer om vi får arbetet i Stockholm. Sofias begåvning fanns på många plan. Hon insåg att det vara bara för Anders att låta det sjunka in, då blev det alltid bra såtillvida att hon fick som hon ville. Och när kvinnor får som de vill blir det oftast bra!

De skickade in sina förslag. Efter bara två veckor kom svaret. De föreslagna måtten skulle utökas 20% och intendenten var beredd att betala 20% mer. I det rekommenderade brevet fanns en växel utställd på hela 1200 kronor som ar 15% förskottsbetalning på hela offerten. Anders och Sofia yvades inte över tilldragelsen. De bjöd som vanligt på ett enkelt och uppskattat halvårskals. Men portvinet, som var sällsynt i detta brännvinsbälte, väcket uppmärksamhet!








B

Höst

Höst

Det är först nu jag inser att det är höst. Efter en långpromenad i skymningen i Blekinge. Mattor av färggranna löv ligger i trädgården. Och får ligga till påsk. Äppelträden prunkar av röda äpplen.Otroligt hur gamla äppelträd som inte beskurits på decennier kan ge frukt.
Höstgöromål i helgen. Lunch nära och kära. Tidningsläsning.
På söndag till jobbet för att sitta ett par timmar i kylan. Skall skriva ut en del och förbereda. Har på måndag morgon ett första möte med länsstyrelsen/migratiinsverket. Uppdraget är att om möjligt hitta samförsånd till hur Växjös höga flyktingmottagande kan minska. Vi har avtal om 200 personer i år. Det kan komma 600! Avtalen hålls inte.
Nästa vecka kommer alliansen att ha en del samtal om olika internbudgetar. På länsplanet skall det börja diskuteras hur den nya regionkommunen skall se ut. Jag har varit emot denna. Men nu är det en realitet. Jag kommer att ha som främsta prioritet att grranska så att det inte blir en kostnadsökning och inte en besparing. Det offentliga har svår att klara sådant. Enklare i industrin. Det är klart att alla tassar som katten kring het gröt om hur man skall göra med den övertalighet som uppstår och måste uppstå. Det kommer också att bli diskussion i alla partir om vilka politiker som skall befolka det nya organet. Kommer att förutse en spännande diskussion mellan akfrågolandtingspartierna och a bara DNkommunpartierna i varje parti.
Nästa vecka skall jag också på SKL och sedan fyra dagar till partistämman i Norrköping. Olika sorts media pejlar stämningen i partiet och vill gärna klistra en krisstämpel med dåliga opinionssiffor, sjuknade förtroende i en del sakfrågor och debatt kring partisekreterarens förmåga. Det sista är det enklaste. Partisekretarere vinner inga val i något parti. Och vi har den partisekreteraren som ledningen av olika skäl vill ha. Sakfrågorna. Det mesta har blivit bättre under alliansens år i Sverige. Det gäller att peka på detta peka på förlängningen av att ha ett en ledning som väcker respekt i hela världen. Och opinionssifforona. Det jämnar givetvis ut sig ju nörmre valet vi kommer. Det börjar vända redan vis årsskiftet. Att alliansen vunnit två val i ett land där de rödgröna behörskar media så totalt är ett under! Ta bara DN och den s k Caremaskandalen som var påhittad. Kommer aldrig mer att öppna en DN innan man bett om ursäkt för denna kampanjjournalistik.

Solen går upp och tänder höstlöven. Både de på marken och på träden. Konstaterade att Sverige uppenbarligen vann fotbollen. Ser med glädje Suzanna Arwin och hennes tantarmé från Tomellilla konsthall. Den svenska tanten är en lysande idé. Och står för mycket av det finaste i vår kultur.

Nu till dagens praktiska bestyr.

Blekinge 20131012

Bo Frank


fredag 11 oktober 2013

Alvesta krävs på förklaring!

Alvesta krävs på förklaring

Alvesta kommun anser i en stort upplagen atikel att Växjö bryter avtalet om Räddningstjänsen. Jag kräver en förklaring av kommunstyrelsens ordförande. Samma Zona Franzén har deltagit i upprättande av en gemensam budegt för Räddtningstjänsten. Han eller Alvesta kommun har inte vid något tillfälle då vi träffats gett signaler om att det inte skulle stå rätt till.
Jag avvaktar nu hur Alvesta kommenterar detta.

Växjö kommuns ekonomichef anser i ett underlag som jag fått att Växjö följer avtalet.

Sitter nu på regionfullmäktige. Hade på morgonen ett bra möte med Goda Hus. Och så med ett bygggföretag som vill satsa stort med attraktiva boenden.


Bo Frank
Växjö 20131011

torsdag 10 oktober 2013

Jag hade fel!!!

Jag hade fel

Roligt att nobelpriset delas ut till en läst och uppskattad författare.



Bo Frank
Växjö 20131010

Kryssad

Kryssad

Noterade att SmP skrev om nobelpristagarna. Får se vem som får rätt. Bra uttalande idag av Bergström om friståedne förskolor. Och Edberg vill dela ut pengar som inte finns. Hanh har inte mer pengar att röra sig med än de fullmäktige belsutat. Sossarna är inkonsekventa. I de nämnder de velat hya mer pengar går de på "sin" budgetram. Och i de nämnder de velat ha mindre pengar går de tacksamt på alliansens förslag. Logiken?
Bommade Rotary idag. Gick på fel ställe. Frukost med Per S i alla fall.
Presidiemöte med fullmäktiges presidium. Inre arbete på kansliet. Div småmöten.
Efter lunch har jag besök av en grupp somaliska ungdomar från kommunes s kl landsningsbana. Det är grått ute. Men en mild och fin höst.
Har idag igen tagit upp frågan med kommunchefen om bristande städning och stillastående rulltrappor vid järnvägen. Och det kommer att snöa in i rulltrappan. Det verkar som om Växjö har fått en vädldigt avskalad infrastruktur. Om man jämför med hur det t ex blivit i Malmö.

Och läser i SmP att sossarna har hur mycket pengar som helst och lovar friskt. Antalet läkare har ökat. Få vågar prata om produktivitet.

Läser också i Kyrkans tidning. Om hur partierna myglar för att hindra sd från att ta sig in i olika styrelser på kyrkomötet. Ingen som läst om David och Goliat? Det enklaste sättet att stoppa sd vore att helt avpolitisera kyrkan! Och låta enskilda personer ställa upp som till vilken förening som helst!

Gläds åt att ha blivit inkryssad i kyrkofullmäktige från min nittonde plats.

Bo Frank
Växjö 20131110

onsdag 9 oktober 2013

Litteraturpriset

Litteraturpriset

Tre år i rad har jag gissat rätt. SmP har uppmärksammat detta. Men inte i år!

Nu är det dags igen! Robert Zimmerman! Nej. Dessvärre inte!

Återstår fyra. Adonis. Politiskt korrekt nu!? Den tråkiga med alltid lika aktuella J C Oates! Svetlana Aleksijevitj, gillar henne.

Troligen Haruki Nurakami. Inte mitt val!


Bo Frank
20131009

Hemma

Hemma

Hemma 23.00 tisdags kväll. Satt uppe och drack te med rom och honung och kollade post till 02.00. Vaknade dessvärre redan vid 6-tiden. Alltid lite småstök i alliansen när jag är borta. Ett mönster som upprepar sig. Hade jag inte haft störst toleransnivå hade det inte funkat. En del tror tvärtom. Min enda uppgift är att vara den som är minst känslig, mest flexibel och få folk på så gott humör så gott det går! Skall inte överdriva min betydelse!

På jobbet 07.00. Ett av mina bästa stöd är vår kretsordförande som ringer tidigt för att peppa/och för att kolla att jag är uppe med tuppen. Tänk om alla hade det så bra!

Fixade mycket på en timme. Åkte så till Virserum med 12 andra politiker och tjänstemän. Sedvanligt presidiemöte i kombination med besök på konsthallen. Vår plan chef gör ett jättebra jobb. Så när som på en enda sak! Och det gäller hela samhällsbyggnadsfunktionen. Men det tar vi om fem år om det inte lösts sig innan dess!! Kanske otydligt uppdrag!

Full av beundran av att jobba mot alla odds/vindar. Hur fan kan man skapa denna institution i Virserum? Tillbaka. Fixade och donade på jobbet. Framåt kvällen åkte jag med lilla solstrålen till Kvantum och handlade. Av speciella skäl. Annars är det promenad till Konsum!

Hemma. Storstädning. Många mejl och samtal.

Gläds över Lakers. Och är bekymrad över Öster. Och Smp har rätt. Det sitter inte i fötterna!

Ikväll är en ovanlig kväll! Drar ur alla telefonsladdar utom till min mobil med skyddat nummer! Detta redan innan 22.00!

Frukost i morgon på Rotary med min frukostgäst Per Schöldberg! Och så en fullspäckad dag! Dock hemma i morgon kväll då min vackra solstråle till hustru fyller år! Hon fyller 37!!

Bo Frank
Växjö 20131009

tisdag 8 oktober 2013

Stök och bök

Stök och bök

Brandmännen stökar i Bryssel och eldar på gatorna. Ryktas om att det skall blockera stationer och flygplatsen. Får se om jag kommer hem idag.
Läser om sntalet skoldagar i Växjö. Lägger mig inte i detta. På min tid som ordf i skolstyrelsen tog jag strid mot lärarfacken för att ha maximalt antal skoldagar. Sverige har idag den dyraste skolan i OECH och det kortaste skolåret. 187 dagar är lediga och 178 dagar är skoldagar, Svenska elever är lediga mer än halva året. Nåt att tänka på?

Sitter på ett lärorikt möte där jag för en gåmgs skull inte medverkar. Det handlar om hur man arbetar med miljöfrågor i olika städer i Europa. Är här som vice prersident i Energy Cities. Om allt går som det ska är jag hemma innan midnatt. Är jäkligt trörr på att sitta på flygplatser och vänta. Men jag kan ju lösa, skriva och ringa folk.

Har fått ett rejält nätverk. Men skäms när folk kommer fram och hälsar på mig som en gammal vän och jag känner knappt igen dem. Som att bli lte dement och försöka spela med!

Får gott om frågor nu om vad som händer om Öster torskar!? Är noga med att säga att Öster är Öster och kommunen är kommunen. Kommer att tänka på skoldebatten. Skulle Öster spela bättre fotboll om staten var ansvarig för idrotten? Staten är ansvarig för polisen och det är numer en nyhet i SmP och andra tidningar om ett villainbrott klaras upp. Inte motsatsen!

Bryssel 20131008

Bo Frank

måndag 7 oktober 2013

På spaning efter den tid som kommer

Underbar dag i Bryssel. Fukost med Åsa KB på hotellet. Finns inte någon bättre frukost. Och vi uppförde oss. Hela dagen! På styrelsemöte med Energy Cities. Bra stöd att ha med Åsa. Vi ser samma saker fast på olika sätt. Åsa tycker t  o m att ordf är värre än vad jag är!
Vi påverkar en hel del!Och mötet var bra. Pratade en hel del om EU:s nya ramverk och vår plats i detta. Om mötet i Riga i april som blir ett genombrott i östra Europa. Lunch med företrädare för kommissionen. Så hände det oväntade. Vi fick en halv dag utan program! Strålande väder, 20 grader och sol!

Gick upp till vårt kontor för Småland/Blekinge. Var på regionkommittén. Och så gick vi en nätt promenad på 4 timmar. Bara ett öslstopp. På gamla börshuset. Hem sent och sen middag. Vi år på mitt favoritställe nära hotellet. Och mådde så bra så att jag drack min tredje kopp kaffe på fyra år.

Sliter nu med alla mejl sedan lunch. Och alla frågor om olika saker. Bra samtal med Åsa i kväll! Lite om hur vi ser på Växjö nästa mandatperiod.

Skall nu läsa i en  del om mitt deltagande på workshop i morgon. Har fått frågan om jag vill bli missonär i Kina!!!?? Om jag vill engagagera nig i att expandera vårt nätverk Österut. Hänger en del på hur det går i valet nösta år. Kommer inte att bli sysslolös oavsett. Men måste också börja känna efter vad som ger mig en kick!

Och det kan verka egendomligt. Men nu kick av att återvända till Edgar och Alice i deras Dödsdans!
Och veta att man slipper återuppleva denna....

Bo Frank
Bryssel 20131007

Kent Persson

Kent Persson

Media ringer runt med anledning av DI:s artikel. Och då svarar man enligt regelboken. Man är lojal mot sin partisekreterare. Och blir det byte är man lojal mot den nye partisekreteraren.


Bo Frank
Bryssel 20131007

Reinfeldt vann

Reinfeldt vann

Efter att ha gått igenon mdia i dag på morgonen så är det uppenbart att Reinfeldt briljerade igår och kom loss. T o m Lena Melin i Aftonbladet hissade Reinfeldt. Sedan är det en anna en anna sak hur väljarna uppfattar det hela.

Det skulle vara roligt med en lokal opinionsmätning! Är inte övertygad om att medborgarna vill ha Strbjörk som kommunalråd och miljöpartister som sköter kommunens byggnadsnänd. Då skulle byggandet avstanna i Växjö. Ingetfår byggas som innebär nyutveckling. Företagsklimatet skulle försämras genom skatteökningar, ökade avgifter och en stägning av flygplatsen!

Sovit gott. Nu frukost. Skall så iväg till styrelsemöte med Energy Cities. Såg Åsa Karlsson Björkmarker dyka upp på hotellet vid elvatiden igår.

Bryssel 20131007

Bo Frank

söndag 6 oktober 2013

On the run again

Reser igen


Gårdagens stämma har väckt reaktioner inom m. Om  provvalens vara eller inte? Om ombudssystemet? Vad skulle häna om alla medlemmar fick rösta på stämman? Olyckligt bara att det blev så hårfint i voteringarna? Helt klart är dock att vi har bra kandidater på listan. Har inte varit bättre. Inte ens 1991!

Sov som en stock i  natt. På jobbet 06.01. Larmet gick när jag kom för tdigt till jobbet en söndag morgon. Skall följa upp detta! Fick en del gjort! Hem och åt frukost vid 8-tiden. Handlade färskt bröd och papaya till min lilla solstråle! Sjukbesök av olika slag hela dagen. Tog tåget till Kastrup vid 15.10. Läste mängder. Sammanträdeshandlingar till mötena i Bryssel, tidningar och tidskrifter. Imponeras som vanligt över hur struktrerade och bra ledare Tove Lifvendal skriver. Och som alltid har jag randanmärkningen att jag knappt kan följa henne när hon talar! SvD blir bara bättre och bättre. Försökte hänga med i sonens kommentarer kring olika rättsfall, men måste medge att jag inte är så begåvad för att hänga med juridiken av den högre skolan!
Tåget i tid till Kastrup. Intresant artikel i Time. Som en roman av Jeffrey Archer. Om de båda kvinnliga presidentkandidaterna i Chile. Mördade den enes far den andres far under juntatiden? Förvånas bland över hur små personkretsarna är. Här och där!

Köpte inte ens en öl Kastrup. Varje gång man tagit en dansk i handen får man räkna fingrarna! Och Öster? Det går inte att slå på den som nästan är uträknad? Inom politiken hade det krävts partiledarbyte! Eller är det så att kaptenen är den siste som lämnar skutan!?

I Bryssel. Mot mina principer tog jag taxi till stan.  Ville inte vänta en timme i natten för att få en buss!m

Fick mitt "vanliga" rum. Med gratis internet som är supersnabb. Skall börja med Dödsdansen ikväll som godnattsaga! Har rest i bara kavaj och ingen rock! Klokt?

Har som vanligt lätt bagage. Alltid bara handbagage. Med gympaskor! Skall springa i en av parkerna i morgon em efter sista sammanträdet! Senast var det med kommunens Kusin Vitamin, Julia Ahlrot nästan knäckte mig!

Är glad för att ha fått ett rum mot innergården.

Missade partiledardebatten på TV ikväll! Vill folk verkligen ha en regering med kommunisterna? Tror att när det är allvar på valdagen, då kanske medborgarna varken vill ha vänstern eller sd! Utan någon man litar på. Dock fortfarande ofattbart att flyktingfrågan är en ickefråga för de etablerade partierna. Man jag vet svaret. Man vill inte ta denna debatt. Jag tror att man kan vinna på att argumentera för att vi skall ha Europas mest generösa flyktingpolitik. Men inte den i särklass mest generösa flyktingpolitiken!

Sitter i hotellbaren. Skall nu ta en Leffe blond innan läggdags och Dödsdansen. Det kom en dansk delegation just nu. Känner igen de flesta. Stänger ner!

Bryssel 20131006

Bo Frank

lördag 5 oktober 2013

Stämma

Moderatstämma

Åkte direkt till stämman och hörde Johan Hultberg göra en stark presentation innan lunch! God lunch på Kök 11. Många samtal. Pratade för Katarina Brännström och Suzanne. Suzanne är utan tvekan länets mest erfarne politker. Men det struntade de ombuden i. Mäkligt att inte alla ombud dök upp! Nu blev det som det blev. Katarna och Suzaanne förlorade med 1 röst vardera! Dock har Suzanne en extremt stark ställning som blivande ledare för regionen. Och det är där moderaterna vill ha henne.
Nu är dock Johan nr 1. Till riksdagen. Tror inte att någon från vårt län kryssar sig in. Inte ens geniale Oliver! Så jäklaka många dukktiga MUF-damer som pratade för  Oliver!

Johan och Oliver sover  väl bäst i kväll! Men vi är ett harmoniskt parti!

Växjö 20131005
Bo Frank

Hem!

Sista dagen på stranden. Kallt som fn när vi började gå. Så steg temperaturen. Badade efter två timmars promenad! Fixade i ordning och städade lägenheten!

Blev hämtade och körde en kringelikrokväg från Durres till Tirana. Stadsvandring i fyra timmar i Tirana. Bl a över stadsparken där kommunisterna rekryterade "frivilliga" för att bygga parken på helgerna. En härlig blandning av det ganla, kommunismen och den otäcka kapitalismen. Kapitalismen måste ha regler och strama tyglar, Vem drömde om friskolekoncerner som smiger skatt utomlands när friskolerefomen infördes! Iner parti vågar prata om att man hade fel! Fy fn!
God middag med gott vin. Trötta efter promenaden. Såg romer/zigenare som levde miserablet. Man säger inte resare eller romer i dessa länder. Inget vad der är. Här kan man kalla det för förtyckt och ren slum. Förhörde mig om detta. Man flyttar inte så ofta, men har det ändå svårt att komma in i samhället! För jäkligt! Och det finns mycket att göra i länder som vill bli medlemmar i EU. Konstigt att Ungern och Rumnäien fått status med den diskriminering som försigår där!

Trevliga samtal runt bordet. Man lär sig genom att resa! Köpte en massa blommor och vin till våra värdar!
Gick till sängs 22.00!


Klockan ringde 02.45. Hemma i Växjö 11.58!


Bo Frank
Växjö 20131005

Växjö 201

fredag 4 oktober 2013

Lata dagar och datastrul!

Som rubriken antyder. Världen har varut isolerad från Bo Frank p g a datakrångel. Men nu tycks det funka. Har dock med lite tur kunnat svara på alla mejl samma dag.
Vi har gått och gått. Inne i en period nu med kalla nätter. Nedtåt 7 grader. Men på dagarna badvarmt och sol. Lika fashinerande att se hela havet och hur solen försvinner i havet som ett rött klot.
Människor är vänliga här. Många undomar pratar engelska och itanienska. Även under diktaturen kunde man se italiensk TV. Många lärde sig bra italinenska bara genom att kolla på TV. Sista dagen i lägenheten idag. Åker till Tirana igen i em. För att ta flyget hem 4 i morgon bitti. Hem till moderat nominerinsstämma till riksdagen. Det blir spännande och ingen vet hur det slutar om det blir omröstningar på varje plats. Tror att Suzanne Frank kan stärka sin position.

Regionkommunen vållar diskussion i partiet i länet. Det fanns inget solklart stöd från moderater i olika kommuner kringd detta projekt. Det gäller att klargöra att landstinget inte får bli en överkommun. Därför viktigt att ledande kommunföreträdare tar plas i den nya regionala organisationen. Annars är vi tilbaka på ruta ett och kraven kommer på ett nytt komunförbund i länet. Och vad har vi då vunnit!?

Åker på sönsdag till Bryssel för att vara med på diverse aktiviteter kring Energy Cities och de s k Open days. Och onsdag blir det resa till Virserums konsthall. Och diverse informella samtal på bussen.

Durres 20131004

Bo Frank

onsdag 2 oktober 2013

Middag í Tirana

Så tog regnandet slut. Gick en dryg mil på stranden utan att möta mer än någpn äldre man som fiskade. Det är verkligen off season. Det myckna regnande gjorde vattnet nära stranden brunt av regnet. Ganska gott om herrelösa hundar som verkade leva ett bekymmerslöst liv.Hemma satt de med arbetsutskott. Och fp vill ha en simhall för 250 miljoner kronor. Ser inte utrymme för detta de närmsta åren. Trodde att bangrupperna i förskolan var viktigare. Det är svårt att göra trovärdigt att man kan satsa på allt samtidigt. Tror dock att vi som vankligt kommer överens när det gäller budgeten. Och hemma hade de kommunstyrelsen.
Vid 14-tiden blev vi hämade för bilfärd till Tirana. Kort sightseeing. Paradgatan, ministerierna och viktiga byggnader.
Lunch/middag hemma hos goda väner. Det var så vist ordnat att samma släkt ägde några stora hus på samma gata. Där drevs också små företag. I trädgården växte oliver, fikon, citroner, lime, mandariner, vindruvor och en del annat. Och en stor tunna fanns för tillverkning av raki. Ungefär som vi har en grill. God måltid. Det goda röda vinet köpes i dunkar om två liter utan ettikett. Kostar 20 kronor. Och smakar gott. Något strävt, men samtidigt mjukt. Gick en promenad i kvarteret. Stadsdelsborgmästaren bodde i  ett mndre palats. Utanför huset stod svarta, stora bilar och en vakt stod på plats utanför muren. Så tror det att borgmästarna har det i Sverige. Och att det är samma korruption? På hemvägen till Durres blev vi omkörda av ett par nya, stra Range Rovers som hade streetrace. Och polisen hade säkert ändå inte ingripit!?

Myggjakt. Läste slut på Fadren och började på Fröken Julie. Återupptäcker glädjen av att läsa bra pjäser.

Durres 20131002

Bo Frank

tisdag 1 oktober 2013

En Merlot från 2002

En merlot från 20020

Det regndae och regnade. Och åskade. Läste Strindberg, spelade domino och Scoba. Skrev lite för senare anvädning. Bl a stolpar till valmanifest. . Och fixade mejlen snabbt eftersom.  Vi pass fyra blev det ett uppehåll. Tog då en promenad mot stan längs stora strandgatan. Trotoarer finns inte över allt. Men den anropsstyrda bussttafiken imponerar. Bara att vifta stå stannar bussen.Om det går någpn. När vi skulle hem så var bussarna som bortblåsta! Och inen taxi heller. Men en kebabförsäljare tyckte vi såg vilsna ut, så han ringde efter en taxi.

Promenaden till Durres var en resa genom bebyggelseutveckling på strandlinjen. Många hus halvfärdiga efter det att bygget börjat för många år sedan. Otrologt många barberare. Berber heter det här. Såg en barberare som rökte nör han klippe, liksom poliser som rökte och dirigerade trafik.

Hamnade på en restaurang som såg väldigt inhemsk ut. Det bara ett par rätter på menyn. Vi beställde Grolsh. Såg att de åt detta vid brodet bredvid. Kallops med sås av stora vita bönor, Och en halv brödlimpa vitt bröd. Så sulle vi beställa vin. De kom med en flaska som till formen såg antik ut. En tung grön flaska med mängder av prismor. En albansk Merlot från 2002. Vi frågade fter fler. Då kom han fram med andra flaskor, nyare viner. För samma pris 144 leck. Enhetspris på alla viner. Vi blev konfunderade och besklöt oss för att pröva den äldre flaskan, Korken så bra ut. Men fägren på vine som hälldes upp? Rostbrun som en sherry. Vi smakade. och en gång till. Detta var ett av de bästa röda viner jag snakat. Ångrar att vi inte fråade om vi kunde köpa fler! Vinet passade desutom bra till maten. Och så kan det ofta vara. En ozo med is och vatten passar til pistagenötter på Syntagmatorget i Athen när solen går ner.
Vinet var speciellt. Riktigt riktigt bra.

Kom hem mätta ocvh glada. Knappt innan för dörreen innan det började åska och regna igen. Har undgått myggbett i två somrar. Men albanska mygg älskar mig. De kryper ner under lakanet och tar vad de vill ha. Har sällan haft så många myggbett.

Det håller på att spricker upp utomhus. Skall nu bli fint tills vi åker hem. Nu är det svåra valet, frukost före eller efter strandpromenaden? Tänk att vi sriver oktober månad! Vänded blad på mina tre olika Beatleskalenadrar innan vi åkte hemmifrån!! Har en mexikansk, en engelsk och en svensk!

Bo Frank
Durres 20131001