torsdag 29 maj 2014

Fler reaktioner efter valet

Hektisk onsdag. Var på jobber 7.
7.30 var det frukostmöte med företagarna. De hade diverse berättigade frågor kring det mesta. Åkte så till Vattentorget och träffade Anna Tenje. Vi blev upphämtade av Öppen kanal som tog oss på en två timmars åktur för att filma/intervjua oss som företrädare för m. Anna och jag hade en tuff debatt oss emellan om kvotering till bolagsstyrelser.
Så gick vi till valstugan och öppnade den. Många människor förundrade över att vi har öppet. Som enda parti. Och vi är det mesta öppna partiet som tror på att arbetslinjen vinner i längden. En del kritik mot partiet centralt. Pensionärsskatten!? Invandring? Dock ingen som klagar på svensk ekonomi eller arbetslöshet!? Alliansen har "skämt bort" folk. Det fletsa svenskar har aldrig haft det så bra. Vården, välfärden och pengar kvar i plånboken! Men att kommunicera detta!?

 Men mest glada tillrop och vi värvade två nya medlemmar.
Lunch på korv och glass. Vid ett blev vi avlösta. Gick då med Anna till CS reklam för att gå igenom vårt hushållsutskick av valmaterial. Vi kommer att ha läckra och annorlunda affischer. Ser ibland Anna mer än hustrun!
Åkte med min mor till hennes korttidsboende med kläder, blommor och annat. Glömde alla tabletter och fick åka tillbaka senare. Allt inom vården i landsting och kommun fungerar bra, men man kan diskutera bemötande. Och att jag aldrig kan få vara privatperson utan att jag skall få kommentarer om det ena och det andra. Oproffsigt!
Genomgång av texter till alliansens budget. Stressad och splittrad, varit mycket senaste tiden. Per Schöldberg drar ett tungt lass. Och är en arbetsmyra.

Kom ner till Blekinge när det mörknade.Hann se högt gräs, grusgångar som var gräsbeväxta och att dessa jäkla mördarsniglar tagit all dill och persilja. Potatisen hade kommit upp och den skall jag kupa i morgon.

Vi år gravlax med nypotatis. Chablis. Somnade vid solens nedgång!

Blekinge 20140529

Bo Frank