fredag 30 maj 2014

SD 21% i Lammhult

Den som stått och delat ut lappar utanför ICA i Lammult under lång tid visse hur det skulle sluta. Skriverier om stök på skolan. Ungefär samma sak i Braås. I båda dessa orter har Migrationsverket boende och samtidigt har det kommit andra människor med utländsk bakgrund i stor omfattning. Vad är lösningen? Inte att idiotförklara människior. Inte att ha totalstopp för flyktingmottagande.  Alla måste lyssnas in. Däremot är det inte rimlgt att öka andelen personer med flyktingbakgrund i dessa orter i den utsträckning detta går att styra. . Och hur ordnar man boende för familjer med 11 barn?  Vad får det kosta? Detta är praktiska frågor som en regering inte måste ägna sig åt!
Jag önskar som bekant att Migrationsverket drar sig ur dessa orter så att vi kan använda dessa lägenheter till vår "normala" bosradsförsörjning. För både nya och " gamla" svenskar. Utöver detta behövs en mobilisering av alla goda krafter. Men politiker kan inte vifta bort människors befogade eller obefogade oro. Alla måste bli lyssnade på.

På det nationella planet begriper jag fortfarande inte varför alliansesn låtit mp i stor utsträckning fått sätta agendan för flyktingpolitiken. Ett parti som dessutom håmar alliansen i nästan alla andra frågor och som vill köra hela den svenska ekonomin i botten med bla 35 timmars vecka och bidrag till allt och alla.

I Blekinge skuttar starens ungar på den nyslagna gräsmattan ner mot havet. Ölandstoken gulnar. Vät gamla katt har gått och lagt sig i den fåtölj som min far alltid brukade sitta i. Det har inte hänt tidigare. Det knarrar på vinden och min lilla mexikanska sol är på väg ner.  Nu en riktigt låmg promenad innan dagens arbete börjar!

Ser fram emot att snart få vara på plats i valstugan igen. Moderaterna i Växjö är att räkna med. Nu får det vara färdigdeppat kring detta eländiga EU-val. Nu får vi ta plats i debatten i de frågor som engagerar folk. Och inte fjärma oss från de 98,5% av befolkningen som jobbar och sliter och som är goda medborgare! Nu har jag besämt mig, mitt sorgearbete kring EU-valet är slut! Nu ger jag järnet - som alltid!

Bo Frank
Blekinge 20140530

torsdag 29 maj 2014

Kent Persson

När jag började var Bertil af Ugglas partisekreterare. Nu är det Kent Persson. Han har uppenbarligen fått viss ordning på partiets interna organisation. Utom möjligen de som tar fram oläsliga afficher i ljusblått och vitt.
Ett jobb få av oss skulle vilja ha eller klara av. Är det skit får man ställa upp i intervju, går det bra är det nån annan. Som ett komunalråd!

Alla människor ringer och talar om hur det borde vara. Frustrarade kommunalråd som jag och andra ligger på! Sällan någon som mejlar att det är nåt som är bra. Förr i vörlden var partisekreterarna de som släppe politiska nyheter och testade ballonger. Den tide är förbi. Partisekreteraren har ett tufft jobb. I medgång är det lätt att vara partisekreterare. Hur man blir partisekreterare är höljt i dunkel. Man utgår ifrån att chefen, FR, har sista ordet.

Kent Persson är utan tvekan en person som lyssnar in. Vad som sedan händer med det som lyssnas in har jag ingen aning om.

Läget i partiet nu!? Vi är så uppfyllda av arbetslinjen också internt, så vi kommer igen. Och det är aldrig väljarnas fel.

Men att ledande nyhetsredationer i Stockholm är nedlusade av vänsterfolk och mp-folk är det ingen tvekan om. Det går inte att slå på TV:n utan att Sverige beskrivs som Grekland. Har inte fattat varför inte vi fräser ifrån om detta. Det gör jag!

Den så k public service är ofta mp-service. Sällan en kritisk fråga.

Bo Frank
Blekinge 20140529




Fler reaktioner efter valet

Hektisk onsdag. Var på jobber 7.
7.30 var det frukostmöte med företagarna. De hade diverse berättigade frågor kring det mesta. Åkte så till Vattentorget och träffade Anna Tenje. Vi blev upphämtade av Öppen kanal som tog oss på en två timmars åktur för att filma/intervjua oss som företrädare för m. Anna och jag hade en tuff debatt oss emellan om kvotering till bolagsstyrelser.
Så gick vi till valstugan och öppnade den. Många människor förundrade över att vi har öppet. Som enda parti. Och vi är det mesta öppna partiet som tror på att arbetslinjen vinner i längden. En del kritik mot partiet centralt. Pensionärsskatten!? Invandring? Dock ingen som klagar på svensk ekonomi eller arbetslöshet!? Alliansen har "skämt bort" folk. Det fletsa svenskar har aldrig haft det så bra. Vården, välfärden och pengar kvar i plånboken! Men att kommunicera detta!?

 Men mest glada tillrop och vi värvade två nya medlemmar.
Lunch på korv och glass. Vid ett blev vi avlösta. Gick då med Anna till CS reklam för att gå igenom vårt hushållsutskick av valmaterial. Vi kommer att ha läckra och annorlunda affischer. Ser ibland Anna mer än hustrun!
Åkte med min mor till hennes korttidsboende med kläder, blommor och annat. Glömde alla tabletter och fick åka tillbaka senare. Allt inom vården i landsting och kommun fungerar bra, men man kan diskutera bemötande. Och att jag aldrig kan få vara privatperson utan att jag skall få kommentarer om det ena och det andra. Oproffsigt!
Genomgång av texter till alliansens budget. Stressad och splittrad, varit mycket senaste tiden. Per Schöldberg drar ett tungt lass. Och är en arbetsmyra.

Kom ner till Blekinge när det mörknade.Hann se högt gräs, grusgångar som var gräsbeväxta och att dessa jäkla mördarsniglar tagit all dill och persilja. Potatisen hade kommit upp och den skall jag kupa i morgon.

Vi år gravlax med nypotatis. Chablis. Somnade vid solens nedgång!

Blekinge 20140529

Bo Frank

onsdag 28 maj 2014

Dagen började bra

Gick över torget strax efter sju. En för mig helt okänd målare sa att jag inte skulle lägga handskarna på hyllan. Uppenbarligen läst SmP idag.

Många glada tillrop från moderter i helan landet som törstar efter en skarpare moderat miljöprofil. Hjälper gärna partiet med det. Skulle dock behövas i EPP.


Bo Frank
Växjö 20140528

tisdag 27 maj 2014

Vad säger medborgarna?

Bra alliansmöte idag som avslutades med lunch i Evedal. Vi var väl lite mer bedrövade än de andra. Men jag ger ju som bekant aldrig upp och är den som sist lämnar skutan. Men om den förliser måste den ju få en ny kapten! ( Men om man sjunker har man i och för sig haft en och annan liten flummig stund, Ola Magnell)

En massa media idag. Som ville ha tag på folk som kunde dissa partiledningen. Sa nej till att ställa upp P1. Och i en kvällstidning som jag saknar förtroende för. Sa ja till Smålandsnytt. Det kanske går i Rapport också. Det är på gott och ont som aktiva och duktiga moderater i karriären är rädda för att uttala sig. I alla partier finns en kultur av slutenhet. På gott och ont. För mig som aldrig " velat komma nån vart " har det varit lättare att vara frispråkig. Om det finns en partikultur av att man lyssnar på  gräsrötterna så sker kommunikationen bättre inom partiet i fråga.

Moderaterna hade som enda parti valstugan öppen idag. Nyttigt att stå och ta emot synpunkter från medborgare. Enkel tant som tycker att vi glömt pensionärerna. Rotaryfarbror som anser att regeringen ljuger om Vattenfall. Äldre man som anser att vi inte kan ha fri invandring men som själv ger pengar till tiggare. Ung kvinna som tycker att mp är bättre på miljön och generösare mot invandrare. Några som gillar det jag sagt i radion. Bara några röster från dagen!

Är sur för att regeringen/partiet visat total nonchalans mot den m-kommun i Sverige som i praktiken tagit emot flest flyktingar!  Känner mig sviken. Har balanserat bra på slak lina i denna fråga. Men det
frestar på. Mer än vad någon kan ana!

Någon som tycker att kd:s moralism sänker alliansen. Företagare som tycker att vi pratar för lite om företagen. Lärare som tycker vi skall göra skolan statlig. Kvinna som undrar varför inte polisen gör något åt alla brott. Piercad ung dam som frågar varför m inte stoppar djurförsök! Vardag i en valstuga. Och så de vilsna själarna!

Men många som säger att det är bra i Växjö.

Har upprepat idag. Förlorar alliansen Växjö är jag inte värd att vara kvar. Jag skall inte överdriva, men har snudd på lagt större delen av mitt liv på att göra Växjö bättre för alla. Och det vill jag fortsätta med! Få kommuner har sammantaget gått så bra som Växjö.

Ungdomar fattar inte varför jag inte håller på med konstigheter på nätet. Jag är dock  den mest nåbara KSO i vårt land. Det skulle jag inte hinna vara om jag rapporterade varenda intimitet på facebook, instagramm och annat vad det nu heter!

Jag är stolt över alla moderater i Växjö som slitit mer än andra. Visat sig i bättre lokalt valresultat än riket.  Ett stort parti behöver Anna Maria, profiler som är för och emot. Både det ena och det andra.
Under ett mångfaldsparaply som lysnar på alla.

Ni känner mig!

Bo Frank
Växjö 20140527

Grattis Anna-Maria!!

Som jag trodde lyckades Anna Maria kryssa sig in på en första plats. Hon har lyskraft! Speciellt i ett EU-val behövs det personer med stjärnglans!

Ingen rolig SCB idag.  Fredrik har rätt, det kostar på att ha regeringsansvar. Men både partiledning och vi andra vet att det också finns andra faktorer. Vi har olika roller att spela.

Vi hade Sveriges bästa kampanj men inte se svar som väljarna önskade. Det måste vi leverera!


Bo Frank
Växjö 20140527

måndag 26 maj 2014

Kommer ni ihåg Bagdad-Bob?


Första nästan normala dagen på månader. På jobbet 7 som vanligt. Av 6 ärenden på kommunalrådsberedningen var tre relaterade till Växjös flyktingmottagande. Tillfällighet, det medges.

Ärendeberedning för KS nästa vecka. Per tog över när jag stack för att vara med om att ta första spadtag till Skanskas mönsterprojekt Solallén som kommer att väcka eko i Sverige och i världen!!'

Lunch med Lerums kommun som är här o skall lära av Växjö. Kommunbesök varje vecka! Intervjuer med två internationrlla tidningar idag om Växjös miljöprofil. Med DN,  DI, SmP, Radion och med TV4 om valet. Hos mor på sjukhuset. Snabb promenad runt sjön med världens vackraste kvinna!
Sallad med Rosévin sent på uteplatsen! Dötrött!

Nu kommer Bagdad-Bob in. Ni kommer ihåg denne pajas som varje dag försäkrade att Irak och Saddam var på väg mot storseger.

Hoppas inte partiet tillsätter en haverikommission som kommer fram till att vi egentligen vann valet!

Att 87% inte gillade oss är enkelt att förklara. Vi sa inte det de ville att vi skulle säga!

Det blir dock bättre i nästa val. Men hur mycket beror på om vi lärt oss läxan. Och vi moderater är ju för läxor! Eller?

Bo Frank
Växjö 20140526

söndag 25 maj 2014

Ett skitval - ingen bortförklaring, utan en förklaring

Väljarna har alltid rätt. Det bara är så. EU-valet har varit ett val om olika profilfrågor och om personer. Vi har inte klarat miljöfrågan, EPP-gruppen kass på detta, vi har inte klarat invandringsfrågan, vi har inte klarat jämställdheten, vi har inte klarat de allmänna rättivsefrågorna. Vi har inte haft någon profilkandidat. Det hade kd och fp. Vi har varit ett parti som varit vid sidan om och som inte kännts som de nya moderaterna.

Inte orolig för hösten. Växjö känns kassaskåssäkert under förutsättnintg att vi kan fortsätta leverera. Och vi klarar Sverige om det handlar om arbete i stället för bidrag. Och om ordning och reda i ekonomin.


Bo Frank
Växjö 20140525

SvT:s vallokalsundersökning

Är seriös trots papplådan. Trevliga killar som tar folk på ett bra sätt.

En dam cyklade till vallokalen och röstade m. 94 år ganmal. Stront!


Bo Frank
Växjö 20140525

12 röstande

Efter tre kvart. Bara m delar ut valsedlar. SvT står här också och gör vallokalsundersökning. Ser inte seriöst ut, men papplådor osv.

Bo Frank
Växjö 20140525

Bara m på plats

Bara fem minuter till vallokalen öppnar i kommunhusets entré. Endast tomten är vaken, bara m på plats. Tror faktiskt att det är bra att vara på plats. Annars skulle vi inte vara det.


Bo Frank
Växjö 20140525


lördag 24 maj 2014

Om valresultatatet i EU- valet - rösta för nya moderaterna och på Oliver

Media älskar mp, f, v och s. Det visar Göteborgs universitets årliga undersökningar.

I Växjö är mp bara ett stödparti till v. M och alliansen driver miljöfrågorna. Europas grönaste stad förknippas med Ego som jobbat med detta i 40 år och som är känd i Sverige hos alla moderater för detta. Så är det. Vi i alliansen bär upp Europas grönaste stad. Ingen i mp tar mig i en debatt om kommuens miljöpolitik!

I Sverige driver mp en röd politik för ekonomisk kollaps men hamnar ibland rätt i en miljöfråga. I riksdagen har alliansen sammantaget den bästa miljöpolitiken.


I EU-parlamentet har mp onekligen en linje som de svenska väljarna uppskattar. Tur att inte alla läst senaste numret av Svensk Natur. M dissas helt och mp hissas. Och bortsett från vinklade frågeställningar, så  ligger det något i SN:s granskning. EPP för ingen bra miljöpolitik. Ingen av de nuvarande moderterna skulle få mitt kryss. Fast Fjellner är nära för hans engagemnag för fiskens överlevnad!  Har därför kyssat vår egen Oliver. Sviker inte mitt parti men kan heller inte gå emot mitt eget samvete. Därför skriver jag detta nu. Rösta m. Men kryssa inte någon av de nuvarande parlamentarikerna. Jo,  kanske Fjellner som är drivande eller Oliver nr 11.

Vi behöver få in de nya moderaterna i Europaparlamentet!

Och dessvärre står mp, sd, v och halva s för en politik som försvagar EU!

Ni känner mig! Ni vet att jag skiver som det är och med distans både till mig själv och mitt parti!

Bo Frank
Växjö 20140524

Kalmar dissar Linné - Växjö hyllar Linné

Var på ett snabbt besök på den alltid lika trevliga årshögstiden för Linnéuniversitetet. Detta året i Kalmar. På Linnés födelsedag. Högtidligt och fint trots en konferencier som var kass! Och några undermåliga tal som inte höll akademiskt klass!
Proffsig fö övrigt. Cirkus Cikör. Dans till Uncover. Duktiga unga killar som behärskar det mesta. Min hustru vackrare än någonsin. Kalmar utan kommunalråd och kommunchef. Växjö var där med kommunalråd och kommunchef! Av de nya doktorerna var 75% kvinnor och för de nya professorerna var det helt jämställt.

Åkte hem i dag på fm i störtregn.

Har kampanjat hela dagen. Moderaterna "ägde" stan. Underbart och mångkulturellt i Växjö idag. Lena W och Anna T invigde den nya scenen i Linnéparken . Till glädje för alla utom sossarna som varit emot både den och vår stadsfestival, Vårstad. Några sossar och jättemånga moderater kampanjade i parken och i hela stan.

Bo Frank
Växjö 20140524

fredag 23 maj 2014

Kampanj i alla fall

Regionfullmäktige klart snabbt. 45 min. Åkte till valstugan och kampanjade. En man tog vår valsedel och skulle gå och rösta bara för att vi var ett av två partier som öppnat. Och att vi var aktiva och sökte kontak med folk.
Träffade en utlandsfödd man som körde buss. Han röstade för oss därför att han träffat Carl Bildt för 10 år sedan under någon minut. Och att Bildt känt igen honom fem år senare och kom ihåg vad han hette. Nu gör jag också det.

En arg dam som klagade på maten på ett äldreboedne.

Träffade dessvärre en ung kvinna som inte handhälsade på män utan bara på kvinnor. Jag talade om för henne att i Sverige handhälsar man på varandra. Det är den sociala koden som gäller för integration. Tredje gången i år som jag ställs inför detta.

God stämning. Vårstad börjar. Alliansen lovade detta i valet 2006 och vi har kört detta sedan 2007. I morgon kampanj hela dagen. Och hela söndagen i vallokal. Vi kommer att som enda parti ha alla vallokaler bemannade hela tiden! Om allt funkar. Och gör det inte det så funkar det den 14 september!

Lite dåligt samvete för att jag drar iväg till Kalmar för möte och för Universitetets årshögtid. Skall dela ut miljöpris.


Bo Frank
Växjö 20140523

Vem är bäst? Rik eller fattig?


Med jämna mellanrum före val brukar media rapportera att moderata fullmäktigekandidater tjänar mer pengar än de vänsterpartistiska. Jag är glad för att det är så. Att vi som parti drar till oss människlor som är framgångsrika i sitt arbete och utöver det vill göra en samhällsinsats. Och som högavlönad idag räknas specialistsjuksköterskor, snickare, en del företagare och ofta människor med högre utbildning. Fast enligt mediavänsterns logik är man en bättre människa ju mindre pengar man tjänar!?

Titta gärna på m:s fullmäktigelista i Växjö. Är nöjd med stor bredd, helt jämn köns- och åldersfördelning. Även om män i 59-årsåldern står på topp i klokskap!

Bo Frank
Växjö 20140523


torsdag 22 maj 2014

Hot

Jag talar aldrig med media om hot eller anmäler hot till polsen. Två skäl. Det triggar andra stollar. Och rättsväsendet kan inte hantera detta! Händer rätt sällan. Men det hände idag. Talar aldrig om frekvensen av detta! Jag har satt en ära in ett vara Sveriges mest lättillgänglige KSO. Känner idag att otack är världens lön. Just nu känns det som att jag skulle göra nåt annat! Men viker aldrig ner mig!

Pratade med Åsa KB om att valstugorna till sig många " udda" männikor igår kväll.

Detta hände utatanför lasarettet.

Och det var inte politiska motiv!  

Och inga psykfall!

I morgon ingen valrörelse för min del. Lasarettsbesök, regionfullmäktige och Linnéuiversitetsts årshögtid då jag skall dela ut miljöpris!

Lördag. Valrörelse någonstans!

Har dock vandrat på Öster o knackat dörr i tre timmar nu ikväll!

Bo Frank
Växjö 20140522

Kampanj!

Rotaryfrukost. Blev ej insläppt för att hälsa på min mor på lasarettet. Nytt försök om en timme eller så. Varit i valbyrån hela dagen. Nu några medborgare som skall träffa mig på jobbet. Skall så kampanja på Öster i em o i kväll!
När jag hör vad folk säger till mig på stan oroas jag inte över kommunvalet. Många kommer fram och tackar mig för att allt är så bra i Växjö. Folk känner stolthet. Fast en man var lite upprörd över att valstugorna skall stå kvar tioll 15 september. Det är väl en förmån för medborgarna att varje dag träffa sin politiker. Jag är tacksam för det stöd som medborgarna visar oss i alliansen. Väntar bara på min och Anna Tenjes gemensamma affisch som kommer att väcka uppmärksamhet.

Bo Frank
Växjkö 20140522

onsdag 21 maj 2014

Fler tiggare

Jag tillhör dem som av princip inte ger tiggare pengar men som ändå gör det ibland. Lika principfast är jag i kommunalpolitiken. Kanske därför viss framgång!?

Fler och fler tiggare på stan. Befolkningen lika kluven som jag om hur man bör sköta detta!

Idag var det ett rumänskt band som spelade i korsningen Kungsgatan/Storgatan. Jäkligt bra. Det var värt en del. Senare en ukrainsk dragspelsvitituos vid Fp;s valstuga. Också han belönades för att han prakiserade arbetslinjen, om uttrycket tillås.

Har som sagt jobbat med budgettexer o kampanjat idag. En kort sväng till post op på lasarettet för träffa mamma. Ruggigt att se henne bara ett par rum ifrån där pappa dog 2 maj.


Bo Frank
Växjö 20140521

Budget och kampanj

Körde min mor till lasarettet för operation strax efter sex på morgonen. Strålamde dag. Härligt att få vara själv på jobber tidigt. Fick mängder av saker uträttade!
Sitter på fm med alliansens budgettexter. Kampanjar hela em. I kväll är det fullmäktiges hedersbelöning. Och ännu en middag. O tar en sväng till lasarettet i em hoppas jag.

Ingen tvekan om att vi moderater är mest taggade inför valet. Stugan öppen mest, mobila kampanjgrupper, affrisher, dörrknackning och ett jäkla drag!

Valrörelser är mitt element!

Bo Frank
Växjö 20140521

tisdag 20 maj 2014

Orolig för liten opinion

Struntar helt i medias olika oinionsundersökningar och läsarkommentarer. Dock oroad över att ganska många anser att kommunanställda kan skriva vad skit som  helst som om det är på sin fritid.

I min värld måste alla medarbetare respektera arbetsgivarens värdegrund för att kunna vara kvar i sitt jobb!

Bo Frank
Växjö 20140520

Långsamma media och Öjabys skolresor

I em blev det klart att alliansen har egen majoritet i fullmäktige efter ett partibyte av en miljöpartist! Bloggade om detta i em. Media har inte rapporterat detta? Varför? Var det partibyte åt fel håll?

Moderater knackar dörr i Öjaby och möter medborgare som är sura för att politiker vill stoppa skolresor. Där elever samlat in pengar! JANTE har slagit till. Jag anser att medborgarna har rätt. Skolan skall vara avgiftsfri, men man kan inte förbjuda arbetslinjen! Vad ger det för signaler?

Har själv kampanjat på Storgatan efter fullmäktige. Så på PM med med nya oppositionsråd för att fira Dynacons 4 års jubileum. Åsa KB hindrade mig för att göra en direktupphandling av en ny simhall! Glad över att hon ingrep! Hade kunnat bli fel!

Bo Frank
Växjö 20150520

Alliansen har majoritet igen - hur länge?

Ingemar Ljungkrans mp har kommit ut som m. Betyder om inget oförutsätt händer att alliansesn har den majoritet som väljarna beslutade i valet 2014. Tror att alliansen kommer att fortsätta att styra efter nästa val.  Kanske med sd som vågmästare. Det är upp till väljarna. Vore märkligt om medborgarna vill byta majoritet i en av Sveriges mest välskötta och framgångsrika kommuner. Jag lovar inte allt, men ger allt. Hoppas min och alliansens energi skall räcka långt! Om inte så är jag förbrukad.

Har inte skrivit en massa strunt om Lena J som svek alliansen. Och kommer följdaktligen inte skriva en massa om Ingemar L. Människor är människor. Men alla har drivkrafter som tar sig olika uttryck.

Uppenbarligen är den lilla människan för att barn skall placeras på Nattis. Var bombsäker på motsatsen. Arbertslinjen skall inte gälla barn. Det är för mig att värna om den lilla individen!


Bo Frank
Växjö 20140520

måndag 19 maj 2014

Lite av varje

Störd över schweitzarna som inte fattar någonting. Man är emot all invandring och emot JAS. Och beroende av omvärlden. Och helt beroende av " utlänningar" som städar hotell och sköter service!
De kan väl inte bara leva på att joddla på en alptopp?  Känner dock några riktitgt bra schweitzare. Det är nog i grunden ett bra folk. Liksom de flesta människor. We are all waters from different rivers och när vi klär av oss nakna ser vi rätt lika ut, ingen skillnad på Mao och Richard Nixon. Skrev John och Yoko, i en låt!
 Men att folkomrösta i tid och otid? Det går väl att i ett visst läge att få ja till t ex dödsstraff!?

Dötrött på jobbet 07.00 idag. Av olika skäl som delar av läsekretsen inte skulle acceptera! Bra kommunalrådsmöte. Bra beredning. Åsa Karlsson Björkmarker mindre tvärsäker ju närmre makten hon kommer och bidrar faktiskt med viss klokskap. Måste erkännas. Dock, viss!
Vid valstugan ett par tre timmar vid lunchtid. Bommade ett möte. " Min "  Monica fick ringa efter mig. F ö de enda person vid sidan av min fru som nästan omgående kan få mig att ändra uppfattning om något! Utan övertalning dessutom!

Flera smärre möten.

Valstugan till halv sex. Så till kommunen för att sköta mejl och plocka med budgeten. Alliansen har genomgång i morgon bitti. Efter det betraktar vi budgeten som färdig. Återstår diverse texter!

Bo Frank
Växjö 20140519

Superknack

Igår hade vi s k superknack i moderaterna. Tror att vi kom upp i de 50 000 dörrar vi skulle knacka. Blev rejält blöt om fötterna. De allra flesta människor trevliga och glada när man ringer på. En vanlig kommentar jag får är om jag inte har någon annan som kan göra detta åt mig?

Växjö 20140519

Bo Frank

söndag 18 maj 2014

En mycket annorlunda dag

Vi promenerade runt sjön. Årets vackraste morgon. Sjön som en spegel. Vindstilla. Klarblå himmel. Som den allra första dagen. Eller sista. Så skimrande var aldrig havet.
Min fars begravning i Skogslyckan.

Air. Nästa stycke också Bach. Bourée. Göran Söllsher på gitarr. Oerhört att få vara med om detta. Efter att ha lyssnat på detta stycke av Bach gjorde Paul McCartney Blackbird.
GS spelade också Cavatina och Så skimrande var aldrig havet. Hade lyckan att ha Yvonne T R som begravningsentreprenör. Och hon sjöng gudomligt.

Avslappnad lunch på Villa Vik. Vackert.

Delar av familjen, en stilla öl på PM-hotellets tak.

Skulle gå på Konsum och handla sent på lördagskvällen. Vi blev sittande utanför hotell Teaterparken i drygt en timme. Tog hand om en herrelös missbrukarhuns som varit i Legend i glasfontänen i ett par timmar. Polisen kom till slut. Hunden blev glad och kastade sig in i polisbilen. Den hade varit med om detta tidigare. Verkade som om polisen visste vem ägaren var. Några damer hade sett mannen ragla från fontänen tidigare.

Vacker och ljum kväll. Detta med hunden fick sin förklaring. Pappa hade suttit med hunden hela natten om så behövts. Som min syster sa. Han ställde upp för alla. Aldrig något motkrav.

Nu har vi snart brunch för 10 utländska ungdomar som varit ute och paddlat kanot och tältat.

Växjö 20140518

Bo Frank

fredag 16 maj 2014

Bra av sossarna i Växjö

Man kan ni alla fall säga en positiv sak om sossarna i Växjö. De tvingar in v och mp i ett gemensamt budgetförslag. De har ett alternativ om än inte trovärdigt!

På riksplanet spretar det åt alla håll. Gudrun Schyman skolminister som vill genusmanipulera alla barn i förskolan? Fridolin som infrastrukturminister som stänger igen alla vägtransporter. Jonas Sjöstedt som försvarsminister som vill lögga nert försvaret. Och Magdalena Andersson som anser att regeringen slösar för mycket och sparar för mycket.
Aldrig har Carl Bildt haft mer rätt om den rödgröna röran! 

Och Växjö är kvar på toppen! Gläds åt Fokus idag. Och för äldre är vi på tio i topp!


Bo Frank
Växjö 20140516

torsdag 15 maj 2014

I Stockholm

Det som ofta händer är att man vill höra hur vi gör i Växjö. Vi framstår som ett föredöme. Vet inte hur många kommunbesök vi har varje vecka i Växjö. Bara denna vecka Karlstad och Täby bland de kommuner jag känner till.
Sitter nu på samhällsbyggnadsberedningens möte. Jäkligt intressant och mycket ny kunskap. Är hemma sent ikväll. Skall sammanstråla med vår utv chef på tåget och få senaste nytt kring Fokus stora jämförlse av kommuner. Får väl anledning att återkomma till detta i morgon. I morgon har jag introduktion för nÿanställda och en del andra möten. Per S tar Brå i stället för mig. Ledig i morgon em för att fixa en del privata saker.

Bo Frank
Stockholm 20140515

Alvesta nästa

Oppostitionen i Alvesta gnäller över att majoriteten slösar. Men de redovisar samtidigt ingen egen tanke och får inga frågor från media! I Växjö än värre. Där anklagas vi för att slösa och satsa för lite.


Bo Frank
Stockholm 20140515

Lämna inte EU åt utlänningarna!

Två av mina husorgan är Grönköpings Veckoblad och Rojalisten. I senaste numret av GV vill jag bara citera en del av ledaren. " Mot bakgrund av det här anförda är det denna tidnings förhoppning, att Sveriges folk att sluter upp kring sina resp urnor med de rätta sedlarna i sin hand för att därmed understryka angelägenheten av en så svenskbetonad EU-union som möjligt. Att lämna Europa till allsköns utlänningars gottfinnande är sannerligen inget alternativ".

Sitter nu på gruppmöte på SKL. Klarblå himmel i Stockholm. Och folk cyklar som bara den!

Bo Frank
Stockholm 20140515

onsdag 14 maj 2014

Rösta på Oliver

Det har jag gjort. Frågan är bara vilket parlament han kommer in i inom en femårsperiod. Har redan vuxit ur fullmäktige i Växjö. Bara jag som tar honom i debatten, fast vi tillhör samma parti som väl är. Olivers ungdom är ett övergående problem. Såg TV ikväll. Vår Christoffer Fjellner mot Peter Eriksson. Den förste med handen i byxfickan och ett ganska stöddigt intryck. Vi har dock sammantaget de bästa kandidaterna. Gillar annars Marit Paulsson. Men det går inte att vara på topp idag när man är 73 på en jord som snurrar allt snabbare.
Varit på mitt moderata gruppmöte på SKL i kväll. Trevligt att få info från hela landet om det som är aktuellt. God stämning i m-gruppen.

Skall nu skriva lite på utkastet till modetata valmanifest. Och somna med min Disraelibok som jag köpte i Bryssel för snart tre veckor sedan!

Stockholm 20140514

Bo Frank

Problem på Sandsbro skola

Hade det varit det skulle det stått i tidningen. Hade Sandsbro skola legat i någon annan kommun än i Växjö hade det varit ett helt uppslag. Positivt sådant. Mellanstadiet fyllde konserthuset två gången med skolans årliga musikshow. Såg hela förställningen idag på fm. 163 barn på scenen sammantaget. Imponerande. Och det återkommer alliansen till!

Först frukostmöte. På jobbet och rensade. Showen. Lunchmöte med en man från Somalia. Kampanj utanför valstugan. Nu snart till Stockholm på mitt månadsmöte med SKL.

Får många positiva kommentarer kring det faktum att jag både har åsikter om invandring och kritiska kommentarer om sd.

Dags att prata om EU som fredsprojekt som motarbetar trångsynt nationalism, unkna halvrasistiska idéer och som vägrar spela på människors fördomar.

Sd vill stoppa korruptuption. Säger man. Men det är ju vid EU-inträde som länder på allvar måste gå mot större öppenhet. Alla länder skulle vara mer korrupta utan EU. Vänster och höger använder samma retorik för att bekämpa EU!

Bo Frank
Växjö 20140514

tisdag 13 maj 2014

Oliver hotad

En sd-man som ägnade sig åt illegal affischering på Storgatan hotade Oliver i lördags! Undrar vad som hänt efter det att Oliver ringt polisen!?

Rätt skall vara rätt för alla i en rätssstat!

Bo Frank
Växjö 20140513









































Jimmy Åkesson




Dag efter dag rapporterar media att JÅ hindras från att tala på olika möten. Diverse vänstergrupper tycks bestämma i Sverige. Inte polisen. Anser att polisen måste säkra yttrandefriheten också för partier som jag och andra inte gillar! Denna flathet gynnar bara dessutom sd!


Bo Frank
Växjö 20140513






















































Det mesta klart

En glad allians åkte från Borgholm i em. I princip klar också med våra budgettexter. Sossarna och deras stödpartier anlände till lunch och börjar nu sitt budgetarbete. Vi har bokat in oss i Borgholm redan nu för budget 2016.
Stor skillnad på hur partierna behandlar varandra. M är största politiska parti i kommunen och kd i princip bara 1 mandat. Vi är två från varje parti i alliansen. Sossarna är fem, mp två och v två.

Satt en stund efter lunch och diskuterade förändringar i den politiska organisationen. Under alliansens styre har vi slagit sammajn två bolag och två skolnämnder blir till en och nu går vi vidare.

I morgon kanske vi kommer med något ytterligare av intresse från vårt budgetarbete. Den 4 juni har vi presentation av vårt budgetförslag.

Mycket att fixa nu. Både privat och på jobbet!

Bo Frank
Växjö 20140513

Budgeten klar

Alliansen har gjort klart budgeten för Växjö kommun för 2015. Nu skall vi förankra denna i våra partigrupper. Vi satte budgeten första dagen och idag skall vi börja fila på våra budgettexter. Vi har haft extremt god stämning i alliansgruppen. Något från budgeten släpper vi under dagen. Budgeten i sin helhet presenteras i början på juni.
Trivs i Borgholm. Skulle kunna tänka mig att bo här. Trivs i Kalmar också.

Innan midddagen igår gick jag en sväng med Anna T och René. Gick som vanligt utefter havet fram till grinden till Soliden. Och talade som vanligt in en hälsning till Kungen. Tror att detta ligger på nätet.

Borgholm 20140513

Bo Frank

söndag 11 maj 2014

Städning, Beatles och Pridegudstjänst!

Lördag morgon. Städdag för vår bostadsrättsföreningt. Småskurar och lite snålt, men många hade mött upp. Trevligt sätt att lära känna varandra. God lunch på gården med nubbe. öl och rött. Avstod från dessa läckerheter och körde till Kalmar för att samprata mig med bandet inför kvällens seans på Söderport. Vintage Machine skulle jazza 14 Beatleslåtar. Min uppgift var att prata om Beatles, en introduktion och några minuter om varje låt.
Vi åt, tog en öl och bytte kläder. Själv hade jag min svarta S:t Pepper kostym i sammet och vita breda byxor! Det blev en ganska åldersblandad publik!
Vid 20.00 var det mer eller  mindre fullsatt. Folk betalade inträde för att komma in! Vi gjorde 14 låtar med snack på 2 timmar. Avslutade med allsång, All you need is love. Så lämnade VM jazzen och gjorde fem snabba Beatleslåtar i Beatlesstil för att få igång dansen. Birthday, Get back, Rock´´n Roll Music, I saw her standing there och ??? Minnesförlust? Hela kvällen snurrade filmen Let it be på en vit duk ovanför scenen.
Det blev bra. Det blev jäkligt bra. Föreställningen kommer väl på nätet vad det lider. Vi skall göra om detta framöver? Vart? Vi kollar!
Växjö saknar ett motsvarande ställe som Söderport. Varför? Söderport är lysande, bra mat och en härlig atmostfär. Och ligger på fina gatan mitt emot slottet. Känner att Kalmar är en stad att trivas i!
Efter 22.15 blev det 60-talsdisco. En okänd Beartlesvän dök upp och gav mig en fin tavla, ett foto som jag inte sett tudigare från Ed Sullivan show! En annan man kom fram och visade foton på min farmor och farfar! Besymmerligt!

Hem idag på morgonen. Pridegudstjänst i domkyrkan. Mina intryck behåller jag mig för mig själv! Ett ljus tändes för min far som gått bort, men kommit hem, enligt prästen. Klockringning.

Nu hemma och byter om för tredje gången idag. Hela eftermiddagen möten på M-expen. Ikväll liten familjemiddag.

Min lilla sol just hemkommen från gårdagens födelsedagskalas för en av mina bästa vänner. En bit utanför stan. Beatles dök upp före kalasinbjudan. Och inte ens jag kan vara på flera ställen samtidigt.

I morgon bitti mot öster igen. Budgetberedning i Borgholm. Hem tisdag em och på onsdag till Stockholm.

Bo Frank
Växjö 20140511

fredag 9 maj 2014

Bästa någonsin

Var på en av de bästa teaterföreställningarna någonsin i går. Helen Keller. Tror att den också speglar svensk grundskola. Hur unga blir förvirrade och tare för sig av bnist på krav och samordning från vuxensamhället!

Satt med CS reklam och gick igenom lokala affischer inför valet. Vågar redan säga att våra kommer att väcka mest positiv uppmärksamhet!

Hade så två underbara skoklasser från Ljungfälle på besök i kommunhuset! De var så uppmärksamma, smarta frågor och inga kepsar på. Min prau Simone Örhn hjälpte mig. En begåvad och smart tjej från Växjö internationella skola.

Lunch på Rotary och hörde om turismen i länet. Valstugan. Två snabba privata ärenden. Genomgång av papper på jobbet. Budgetmöte nu vid 15.00 och ärendeberedning vid 16.00! Så till valbyrån.
I morgon arbetsdag i huset hemma. Åker så till Kalmar för att inta staden. Glad för stora uppslag i deras tidningar för vårt Beatlesjippo i morgon.

Vi kommer också att ha en Beatlesinfluerad valaffisch. Nej, inte vaxdocker på hela fullmäktigegruppen. Men den näst mest kända.

Ber att få tillönska alla läsare en trevlig helg!



Bo Frank
20140509

torsdag 8 maj 2014

En medlem färre

Brev igår. En upprörd man som sett Prideflaggan på den moderata valstugan. Föredrar dock Sverige framför Ryssland eller Uganda. De sistnämnda spelar i samma intellektuella division snäppet över neandertalarna.

Glad för uppmärksamheten kring mitt gästspel i Kalmar på lördag. Håller en introdukion och kåserar lite kring de 14 låtar som bandet gör. Bara om en enda låt, t ex And I love her, finns 8 sidors info bara på Wikepedia. Viktigt att bl a känna till att de studioingenjörer som assisterade George Martin var Norman Smith och Richard Langham. Lika viktigt som att veta att George Harison använde både en 1964 José Ramirez Guitarra de Estudio classical guitar och en Rickenbacker 360, 12 strängad gitarr!

Nu en del fix på jobbet. Skall tillbringa dagen med Funka för livet mässa, företagsbesök och träffa medborgare i valbyrån. Kanske nåt med Pride i kväll. Har haft frukostmöte på Palladium idag!

Kul att se fotbollsdamerna defilera ut från PM:s nya hotell till den fina bussen. Ångrar i efterhand att jag tackade nej till fotboll och mingel ikväll. Men hade det lite rörigt när inbudan kom. Å andra sidan går jag nästan aldrig på nåt om inte min lilla vackra mexikanska sol är medbjuden.

Växjö 20140508

Bo Frank

onsdag 7 maj 2014

Oväntat!

Har frusit 5 timmar i valstugan i em. Har haft socialala aktiviteter i kväll.

Oväntat att att Uppdrag granskning avslöjar att mediavänstern struntat i att skildra den extrema vänstern som fått härja fritt i Sverige. En journalist påstod i programmet att de står för 95% av det politiska våldet. Litar bara på en sak som ingen ifrågsatt. Det är när Göteborgs universitet årligen undersöker jorunalisters partisympatier.
Känner själv att jag får lida för att jag i tid och otid påpekar detta!

Skall börja sätta ett ordspråk som kan bli bevingat. "Den som är latast är bäst. Den som inget gör, gör inget fel ".

Härlig dag i morgon. Skall inviga mässa för funktionshimndrade. Har späckat program. Träffar som vanligt mycket människor. Nästan alla vet vem jag är, oavsett var jag än är i kommunen. På gott och ont.

Men det vore rätt bekvämt att rulla tummarna och vänta på att media skall kvotera utrymme så att den late får lika mycket utrymme som den som arbetar hårt!

Bo Frank
Växjö 20140507

Alliansen skapar bra företagskliamat

Det är bara att titta hur det ser ut i vårt län. Alliansstyrda kommuner har generellt sett ett bättre företagsklimat! 
Växjö är bästa regionstad stad och har duktiga förortskommuner framför sig.  Det är frapperande att se vårt grannlän Kamlar.

Juholtfästet och bunkern Oskarshamn prenumerar på sämta placering och Kalmar plats 149. Moderaterna i Kalmar borde göra detta till ett huvdnummer!

Och nästa fredag kommer Fokus ranking! Skall vi gissa att bland de 25 främsta är 20 alliansstyrda?

Jag ser f ö en förbättingspotential för Växjö. Har bett näringslivschefen att ta fram underlag tillsammans med Svensk näringsliv för hur vi skall kunna bli bättre!


Bo Frank
Växjö 20140507

Trög valrörelse

Trots att vi moderater kör för fullt gårt det inte att förneka att EU-valrörelsen går trögt. Beklämmande att gröna, röda och extrrema sd ser Europas största fredsprojekt som ett problem och vill falla tillbaka till nationalism. Kommunisterna vare ju t o m mot att Sverige skulle gå med i FN!

Andra gången på kort tid som v fick en hel förstasida i SmP. Och en positiv sådan. Bra jobbat! Av v.

Ägnar denna dag åt regionförbundet, plåtning av en valaffisch och kampanjarbete.

Utesluter inte ett affekterat blogginlägg under dagen beroende på vad som dyker upp!

Bo Frank
Växjö 20140507

tisdag 6 maj 2014

Nu kör vi så det ryker och gärna bort med plasten!

Skulle man gå efter kvalitén på valstugorna så är valet redan vunnit. Moderaternas hemmasnickrade valstuga står i bjär kontrast till sossarnas " fuskbyggge". Tjärpappen böljar på taket och det är snett och vint. Det märks vilket parti som är ett arbetarparti. Arbertslinjen kommer också att visa sig. Vårt öppethållande kommer att vara det mest generösa. Vi tror på arbetslinjen också för oss själva. Vår organsisation har aldrig varit bättre och aldrig någonsin har fler varit engagerade. Jag vet. Jag gjorde min första valrörelse 1970.

I söndags höll kulturchefen på kommunchefens uppdrag på och skulle polisanmäla vandaliseringen av alla konstverk! T o m Björnen i kommunhuset var inplastad. Det visade sig att en av hennes underordnade godkänt detta tilltag. Ansvariga chefer i receptionen inte glada över brist på info!?

Hur jag sert på detta?  Konstbegreppet har öppenbarligen vidgats. Förstår tanken bakom detta! Och mycket idag går ut på uppmärksamhet. Kan dock tycka att ansvariga borde informerats om detta. Men visst är det tramsigt!?

För Tegnér gällde " Så fatta all sanning, så våga all rätt och bilda det sköna med glädje ".

Bo Frank
Växjö 20140506

söndag 4 maj 2014

I den moderna dödens väntrum


Skärmarna matas med kurvor och diagram. Det piper från monitorerna och det pyser från madrasserna. De överlevande och de döende övervakas av maskiner, vakande systrar och enligt mina föräldrar generations synsätt,  ”allsmäktiga” läkare. Vårdpersonalen är professionell.  Utan tvekan. Men jag irriteras över att några i personalen prata om och inte med de svårt sjuka. Det ökar bara utsattheten, förtvivlan och dödsångesten hos min far.

Allt diarieförs. Eller journalförs, som det heter inom vården. Någon undersköterska blixtrar till med en social talang som kan vända en slocknande livskurva. Andra är tyngda av rutin och vetskapen om att man inte kan lura döden. Men lika förtroendeingivande. Några läkare arbetar som Platon. Söker dialogens form för att tillvara ta kompetensen hos sjuksköterskor och undersköterskor. Andra ger korta order. För att imponera? På vem? Eller för att dölja egen osäkerhet? Jag är jävligt bra på att läsa av stämningar. Många missbedömer mig på den punkten.

Jag kommer fem i sju. Vårdpersonal på väg in till avdelningen vägrar släppa in mig. De är inte i tjänst förrän fem minuter senare. Jag får vackert stanna utanför dörren och ringa på klockan och förklara mitt ärende. Att besöka min svårt sjuke far. Väl inne blir jag väl omhändertagen. Jag blir tillfrågad om kaffe. Man buffar, vrider och vänder på min far. Allt för att söka bästa läge för den slocknande kroppen. Två steg framåt och ett tillbaka. Jag blir upprymd. Dagen efter två steg tillbaka och ett halvt steg framåt. Förtvivlan. Bedömer läkarna som skickliga. Men inte ens en skicklig läkare kan upphäva naturens lagar.

Man prövar allt. Jag är inte den pessimist jag borde vara.

Jag går omkring utanför sjukhuset för att få luft. Stöter på en chefredaktör på sin vespa eller vad det är. Först en timme senare kom jag ihåg mötet. Måste framstått som helt förvirad! 

Min hustru ser mig som en skuggfigur. Jobbet är bara ett jävla skämt. Vem fan behövs på jobbet och vem tror att man är viktig när pappas livsljus håller på att slockna? Och varför har jag haft så förbaskat bråttom när vi träffats? Har hellre kampanjat en timme till! Så jävla sjukt! Jag är helt borta och går på reserven.

Jag ringer på igen. För femtioelfte gången. Spritar händerna. Som om det skulle ge mig pappa åter!

Ny personal, nya läkare. Pappa är klar i knoppen. Fattar att det håller på att ta slut. Håller masken bokstavligt och bildligt. Byter syrgasmasker. Fler slangar till den allt tunnare koppen. Det hänger säkert sju påsar som droppar in. Minst två, där det droppar ut. Man ser skillnaden mer och mer mellan de individer som arbetar på denna yttersta av avdelningar. En blick från en koncentrerad IVA-sjuksköterska är inget man glömmer. Ansvar. Och samtidigt kanske sjuka barn hemma?

Pappa ser dåligt, men hör desto bättre. Förmodligen mer deprimerad än jag över tisslande och tasslande som andas att det går åt fel håll. Som anhörig är man inte i stånd att anlägga synpunkter på det som avhandlas i den moderna dödens väntrum. Inte om man är moderat kommunalråd som aldrig får vara privat. Inte ens i den moderna dödens väntrum. Där det fälls någon kommentarer som inte har med min fars tillstånd att göra. Inte ens i min döende fars närhet får man vara en vanlig son som är orolig! På gott och ont. Det gör ont.  Har lärt mig att bli hårdhudad när det behövs. Annars skulle man inte sova om natten.  Men att aldrig få vara privat!?

De flesta tar i hand och presenterar sig. På IVA. På vanlig vårdavdelning passerar en del personal förbi och stirrar i taket eller på golvet på vanligt svenskt manér. Blyghet i kombination med brist på respekt? Svenskar är inte artiga. Men vården är utan tvekan proffsig.  På IVA är det maximal övervakning. Och det är ju det som är IVA.

Dag läggs till dag. Vecka till vecka. På IVA skall man inte stanna länge om man är gammal. Det är inget läkarvetenskapen kan göra något åt.   Hur sätts lönen? Får den sociala talangen som inger patient och anhörig välbefinnande mer betalt?

Sjukhusmaten. Pappa som alltid gillat god mat var imponerad av maten. När han kunde äta. Men sysslolösheten? Och varför funderar t o m vårdpersonal på varför det inte finns andningsmasker som sluter tätt när man har några slangar under?

Hur kommunicerar man med den som är synskadad och inte kan prata. Minn syster försökte med ett stort alfabet på ett blädderblock där pappa kunde peka!  Kampradsiftelsen, hallå, ett uppslag!

Pappa sämre. Hastigt.  Erfarna läkare och sköterskor antydde att det kan gå snabbt. Från medvetande och ett fast handslag tog det tre kvart innan denna fyrbåk slocknade. En man som kunde allt, förstod allt och som också smärtsamt förstod att han inte kunde lura döden. Den person som jag beundrat mest men inte alltid visade på detta. Men jag fick chansen, till slut.

Befriad från alla slangar och elände, förvandlade erfarna händer min far till en vacker, äldre man. Den sista ångesten utbytt mot en evig vila. Tända ljus och en vit platsros. Fint i det enkla. 

Dagen efter. Nytt farväl. I den mycket påvra skrubb som tydligen är ett litet minikapell. En vänlig diakon tog emot. I ett icke värdigt rum.

En dag senare efter att detta långa och i huvudsak lyckliga liv har släckts har inte någon nära anhörig perspektiv på det som hänt. Den bästa vård i värden kan inte upphäva läkekonstens begränsningar och det faktum att ett liv tar slut. Kvar finns en oändlig tomhet, sorg och saknad. Kanske kommer ljusa minnen att besegra sorgen.

Min far fick den bästa tänkbara vård. Rätt säker på det. Liksom de allra flesta är jag nöjd med vården och känner inte igen den nidbild som tecknas i media.

Växjö 20140504
Bo Frank

lördag 3 maj 2014

fredag 2 maj 2014

Slut på snällismen

Få är så noggranna som vad jag är när det gäller att diarieföra mejl. Allmänheten har dock inte alltid klart för sig att varje gång man skriver ett brev/mejl till ett en politiker så är det en offentlig handling. Jag får ibland mejl där olika personer baktalas och som kan vara ganska kränkande. Det har hänt att jag frågat personen i fråga om han eller hon verkligen vill att detta skall diarieföras. Varpå personen blir helt försträckt över tanken att det skall komma i tidningen. Nu har media uppmärksammat detta och det skall vara hjärnan som styr och inte hjärtats röst. Så nu får jag upphöra med min snällism i detta som jag praktiserat några gånger om året! Skönt att slippa diareföra telefonsamtal Men FRA skall väl ha något att göra! Bo Frank Växjö 20140502

Semester

Har haft "semester" senna vecka p g a sjukdom i familjen. Har gjort enstaka nedslag på jobbet och har inte varit i form för att blogga. Och det är jag väl inte nu heller egentligen. I maj. Vi moderater hade som enda parti olika arrangemang denna dag. Dels en massiv insats i Strandbjörket i samband med Växjöloppet. Kallt som i graven. Och så var vår fina valstuga igång på Storgatan. Var på båda ställena. Och tog också en motionsrunda samtidigt som jag delade ut små lappar i brevlådor. " Ni känner mig..." Räknar med att personligen dela ut minst 10 000 fram till 14 september. SmP idag. Artikeln om Araby. Konstaterar att det finns en betydande rädsla att prata med media. I själva intervjun pratades det en hel del om droger. Detta fick väl inte plats. Under lång tid har det funnits en samstämmighet i Brå om ökad droganvändning hos unga. Droger är dock lite som trafikbrott. Brotten upptäcks först i statistiken när det sker ingripanden. Eller som fyllebrott. Vet inte hur många sådana det rapporteras i Växjö, men jag är väl inte ensam om att dagligen se påverkade människor mitt i stan. Tror att det dock kommer ut några bra saker av dessa skriverier. Ungdomsgruppen kommer nog inte att läggas ner igen och såväl kommunens som polisens insatser i sommar kommer att vara påtagliga. Skall jobba halva denna "semetserdag", så sjukbesök och valarbete! Växjö 20140502 Bo Frank