torsdag 31 juli 2014

Tänkvärd ledare!

Om Araby. I SmP. Vi måste tänka om!

Bo Frank
Växjö 20140731

Polisen och de yrkeskriminella!

Läser i Sydsvenskan att polisen vill bjuda in yrkeskriminella för samtal. Jag trodde att polisens uppgift var att sätta dit de yrkeskriminella!

Bo Frank
Växjö 20140731

Det byggts för mycket i Växjö?

Om Peab är rätt citerade i SmP så anser de att det är risk att det byggs för mycket i Växjö. Onekligen en intressant synpunkt som måste analyseras.

Bo Frank
Växjö 20140731

Bytte kanal

Såg en minister prata om könsneutrala lagar och ett tredje kön.

Bo Frank
Växjö 20140731

onsdag 30 juli 2014

Jag tänker bryta mot lagen!

På kontoret en sväng. Delat ut valmaterial. Och köpt råttgift för minst 10 års förbrukning!

Hörde på TV i gårkväll att EU förbjudit försäljning av råttgift efter 31 augusti och användning fr o m nästa år. Hörde min nyss avlidne far sitta i TV-fåtöljen och säga. De är helt galna! Har moderaterna varit med om detta? Då skall jag bunkra allt råttgift jag kan få tag på!! Varpå jag skulle sagt, man kan inte samla på allt! Hittade på häromdagen 16 borrmaskiner, slipmaskiner och liknande på logen. En del inte ens uppackade. När far gick bort flyttade Claes Olsson från stan! Jag har ärvt vissa saker från min far. Idag åkte jag och köpte råttgift för flera tusen! Vem kan hålla på att byta musfällor i sommarhus och olika byggnader? Men ärligt talat undrar jag vad EU sysslar med? Eller är det bara en av alla vansinniga svenska övertolkningar? Vad säger Eskil Erlandsson?

Skit samma. Jag tänker använda mitt råttgift. En uppklarning av detta brott skulle bli 100%. Men bevisföringen kräver väl nästan att någon sett mig lägga ut giftet. I mitt eget hus. Bedömer att jag klarar mig undan detta brott. Och skulle jag bli dömd gör jag gärna några veckors samhällstjänst på något gruppboende eller äldreboende!

Jag gör som pappa skulle ha gjort!

Den dagen EU kräver etiska riktlinjer för avlivande av mördarsniglar kommer jag att kräva att vi lännar EU.

Bo Frank
Växjö 20140730

tisdag 29 juli 2014

Allsång på skansen!

Stängde av TV:n! Hade dock velat se Ola Salo som jag gillar! T o m allsången skall infogas i ett politiskt korrekt mönster! Och alla politiker tiger. Och kd har lagt ner verklighetens folk!

Bo Frank
Växjö 20140729

Är det en nyhet att muslimer avslutar fastan?

Såväl radion som SmP har varje år reportage kring fastemånaden. Den äger rum varje år så vitt jag vet. Och nyhetsvärdet borde vara minimalt. Däremot sällan eller aldrig reportage kring judiska högtider. Eller kristna. Media bidrar till att många känner sig som främlingar i "sitt eget land". Islam skall man förstå, men kristendom och judendom verkar föråldrat.
Jag är bombsäker på att muslimska företrädare skulle uppskatta att media hade mer av kristendom och den judiska tron.
Som jag skrivit tusen ggr tidigare. Det är inte muslimer som tagit bort skolavslutningar i kyrkor. Det är vänsterfolk och sk humanetiker! Muslimer har inte beröringsskräck för religon. Jag är för alla mäniskors rätt till egen tro. Men media är för ivriga att hissa islam!

Bo Frank
Växjö 20140729

Mejl från Paul McCartney

Dagen inleddes bra. Står med på sir Pauls mejllista. Och visst är det häftigt att ha honom som avsändare. Är på hans hemsida varje dag.  Nu ville sir Paul tala om att det finns nytt "gammalt" Wingsmaterial att köpa. Och då får jag göra det!

Måttligt med ärenden till första au. Vi skall bl a yttra oss över ny polisorganisation. Och kommert att vara kritiska till att antalet polisaspirranter är noll i vårt län!

Bo Frank
Växjö 20140729

måndag 28 juli 2014

Lunchgäster på bryggan

Vindstilla, nästan kusligt overklig morgon. Snabb promenad. Åskmuller på avstånd. Sälen kvar. Pride i Stockholm. Inga kommentarer. För säkerhets skull. Ove 59 som kör Saab är helt ute. Bert Karlsson tjänat grova pengar på en flyktingpolitik han var emot. Absurt. I dubbel bemärkelse. Kristna förföljs i Mellan Östern. Ingen kristen företrädare i Sverige tar till orda. Vad är vi på väg? Jag som egentligen är  vädligt tolerant håller på att bli en gnällig gubbe. Men oroas för den värderelativism som började med kulturradikalerna från överklassen som svassade för all sköns radikalism på 50-talet. Hur rätt hade inte Sven Stolpe i sin kamp mot förfallet!

Har börjat läsa om Norrländsk Akvavit. Det är ta mig f n bara Delblanc, Göran Tunström och Torgny Lindgren som håller bland de samtida författarna. Eller de f d samtida. Astrid Trotzig är något att hoppas på. Tänk den som hade talang att skära en uppdiktad verklighet i bitar på vita ark!?
I morgon till Växjö och verkligheten. Beredning för första au nästa vecka. Nu nästan i full gång. Bortsett ifrån en Polenkryss som vi måste "utnyttja" i veckan.

Bo Frank
Blekinge 20140728

söndag 27 juli 2014

Svenska kyrkans politisering

Har under veckan fått vettiga synpunkter från två olika medborgare om ökad användning av den nya scenen i Linnéparken. Scenen har blivit en stor succée. Sossarna var emot denna scen. Och har ställt till med andra scener där man varit emot upprustning av stadskärnan. Däremot vill man ta bort alla p-platser på Teatertorget. Helt befängt. Undrar hur det går till när det kommer fram sådana förslag. De kommer att tvingas backa ifrån detta innan valet. Alla som driver verksamhet i city är emot detta!

Gick idag till loppisen i Brunnsparken. Dessvärre mer av loppis än av kvalitéts-sale. De som har bäst prylar kommer från Växjö. Fyra stånd, om jag inte missat något.

Läste SvD på bryggan. TV-licensen tänker jag snart avvara. Och kanske medlemsskapet i Svenska kyrkan också. Maria Ludvigssons ledare idag om kyrkans vänsterpolitisering var riktigt bra. Hur kan präster vara emot att människor får det bättre? 2 miljarder människor lever under fattigdom. Tillväxt och miljöhänsyn kan rädda världen. Kyrkans dignitärer, som inte är barskrapade, är emot tillväxt. Inte trodde Kristina och Karl-Oskar att världen blev bättre om man jobbade mindre? Och att vara kvar i fattigdpm och missväxt!
Bättre att jobba merd begrepp som grön BNP, Cirkulär ekonomi och liknande. Men det är som om vissa kyrkliga företrädare fasar för att fler får en bättre standard. Alla som känner mig vet att jag inte står för konsumism och prylar till förbannelse. Då skulle jag inte köra omkring i en bucklig gammal Saab. Skulle hellre köra Masarati, men kan inte försvara dess koldioxidutsläpp!
Hursomhelst. Det besynnerliga är, som inte Ludvigsson tar upp, att inte kyrkan satsar mer på grundbudskapet. Kärlek, tro och frälsning. Och skilja på politik och kyrka. Var det inte det Jesus menade genom att säga att man skall skilja på Gud och kjejsaren.
Skulle kunna tänka mig att bli präst i nästa liv. Och bli en person som tar de svåra samtalen. Man har fått bar träning som socialarbetare och valstugearbetare i hela livet!
Husrun plockar de sista hallonen. En dag kvar i denna sommarbubbla. På tisdag småstartar jag höstterminen. Men någon "studiedag" blir det väl.

Hör om Mona Sahlin på radion. Har alltid varit en av mina favoritpolitker. Ärligt. Hon hade företrätt Sverige bra om hon fått chansen. Hoppas inte Löfvén får chansen. Det vore hemsk att se honom från en studio i Bryssel och inte kunna svara på en enda oförberedd fråga! Elakt? Ja. Men sant!

Bo Frank
Blekinge 20140727


Fegt!

Många av oss som håller på med politk vet vilka politiket som dessvärre skriver webbkommentarer under signatur. Fegt, uselt och dåligt!
Den flitigaste sossen, Leson, vill lägga ner flygplatsen. Men varför inte skriva debattartiklar om detta under rätt namn? Varför fega!?

Bo Frank
Växjö 20140726

lördag 26 juli 2014

Overklig dag

Trevlig morgonpromenad i Borgholm. På stan. Runt stan. Och Prinsessans Estelles stig. Bad på Strands badstrand.
Till min syster som bjöd på utsökt lunch. Promenad med bad i Beijershamns naturreservat. Närmare 30 grader i det grunda vattnet.
Till Bjursnäs och till ett enastående 40-års kalas. Mängder av trevliga människor fyllde en hel maskinhall. Min lilla fru vacker som en dröm i en helvit lång klänning!
Körde tillbaka på kvällen, till Blekinge. Har fått en del uppslag till senare skriverier! Det finns saker som måste berättas.

Ser nu en bra film på TV1. Och dricker det vin jag inte gjorde på festen. Några regnstänkt här. Jakt på sniglar i ficklampans sken!


Bo Frank
Blekinge 20140726

fredag 25 juli 2014

Min hustru har blivit riktigt svensk - Oliver 25

Lördag. Runt båda sjöarna. Köpte krabbor på torget. Det stod nykokta, men vi fick slänga dem senare på kvällen. Oätliga. Frysta, gamla!? På inflyttningsparty för medarbetare på kommunen som flyttat in i Strandsnäckan. När vi kom hem sa min mexikanska sol, nu har jag blivit riktigt svensk!! Jag undrade hur detta gått till!? Jag har blivit avundsjuk, svarade lilla frun. Vi kan inte bo kvar. Vi borde flytta till Strandsnäckan!!! Och jag håller med. Skall ta tag i detta.


Hämtade Pizza hos sura pizzabagare på Venezia till mamma som hade några väninnor på kvällsmat. Man kan kosta på sig ett leende om man jobbar med service. Tredje gången i rad som detta händer. Kanske nåt jag gjort. Vid ett tillfälle skällde man offentligt på en medarbetare. Fast pizzorna är bra. Dags att pröva nåt nytt.


Små marginaler när fotbollen fixade sex poäng. Yngsta dotterns sambo gjorde bra tid på Stockholm maraton.


Idag. Vilken ledare i Expressen. Intressant att se kontrasterna mellan Dahlgren och Lifvendal. Dahlgren leder på poäng. Båda skriver dock bättre än de debatterar. Runt sjöarna. Lite segt. Kanske väl mycket vin igår kväll. Mamma bjöd på lunch på Araby Värdshus. Alltid intressant att höra tillresta politiker som tror att vi har en Arab-by i Växjö. Och det ligger lite i det.
Bra på Araby Värdshus. Gick med mamma ner till sjön. Skall gå med mamma till stan i morgon för att hitta en mobil med stora bokstäver och högt ljud.


Var på Tak och grattade Junior. Oliver. Gick på fyra antikvariat i Stockholm i veckan för att hitta "kopior" på mina favoritböcker. Gick så där. Fick släppa till några av mina. Uppvaktade Oliver med en boklåda. Bl a Onkel H:s hädelser, Don Camillo, Markurells i Hwadköping, Reaganbiografi, Järnbröderna och en del annat. Tak var fullt. Och Oliver alltid tacksam. Detta universalgeni som gör det bästa politiska jobbet i landet i klassen 40 minus. Och är bara 25. Smartare och mer konkret i ansvar än vad Carl Bildt var i motsvarande ålder. Oliver vinner alla han träffar. Tenje&Rosengren är världens bästa par i mix dubbel, för att prata i Fidde Rosengrens termer.


Hemma. Annan dag pingst borde vara röd dag i stället för politiskt röda 1 maj.


Det verkar bli bra väder på nationaldagen. Vad kungen och drottningen sliter. Från Stockholm. Till Kosta, till Växjö. Till Skansen. På en och samma dag. Påpassade till max. De gör ett fantastiskt jobb.


Skulle någon vilja ha Löfvén, AKB, Gustav Fridolin eller Annie Lööf som statschef. Skulle inte tro det. Det bästa med Sverige är naturen och miljön, vår demokrati och Kungen och Drottningen. Kanske skall jag säga det på tisdag!? Jag säger det när jag är utomlands.


Växjö 20170604


Bo Frank











Så stod prästen äntligen i predikstolen

Har t o m fått mejl om vad jag läser i sommar. Förutom tidningar. Jodå. Jag har läst om några favoriter. Markurells i Vadköping, Gösta Berlings saga. Äntligen stod prästen i prediksstolen. Och så Brott och straff.
Och gamla Agatha Christie. Leter fortfarande efter någon jag inte har läst. Och Smp:s utmärkta ledare. Kommer så småningom också att sluta betala TV-licens till Public Vänster!

Bo Frank
Blekinge 20140725

Gruppboende och flygplatsen

Talade med en kvinna igår som jobbade på ett gruppboende i Ronneby. Alltid intressant att höra hur i olika samhällsfunktioner fungerar i andra kommuner. Det är också ett mått på hur civiliserat ett samhälle är - hur vi tar hand om människor med funktionshinder. Eller snarare hur vi kan hjälpa till att öka friheten för människor med funktionshinder. else
F ö en stillsam dag med värmerekord för vår del i sommar. Vi hade 30 grader.

Det mesta är sant som skrivits om den nedlagda flyglinjen till Amsterdam. Men i en affärsrelation finns det alltid saker som är sekretessbelagda. Nu kan vi vi hoppas på en förnyad diskussion med att komma in i Star Alliance, Berlin, Frankfurt? Eller att holländarna själva kör linjen!? Flygplatsen har en vital betydydelse för regionen. Den som inte fattar det lever långt ifrån verkligheten.

Dagens program är långpromenad och lite sociala övningar. Och ett och annat dopp vid bryggan! Det skall bli skönt att försktigt starta upp med politiken i Växjö nästa vecka!

Bo Frank
Blekinge 20140725

torsdag 24 juli 2014

Låt dem få stanna!

Hör på radion att bortåt 80 000 människor kommer att söka asyl i Sverige i år. Nästan inga i Finland, Danmark och Norge. Samtidigt vägrar Sverige att ta emot de få tolkar som hjälp försvaret i Afghanistan. Det blir mer och mer absurt. Och det finns inte ens en politisk diskussion om detta.

Har f ö dåligt samvete idag p g a slöhet. Har bara jobbat fyra timmar. Två timmar med politik och två timmars fix med att tjära tak och byta takpapp. Är dock ganska klantig. Jag fick inte en enda av min fars fixargener! Men en hel del annat jag är stolt för. Ojämnt humör, ganska social och väldigt generös mot folk som behöver hjälp. Lite som Ove. Mjuk som f n under fernissan. Idag 30 grader i luften och 26 i vattnet.
I morgon spanar vi på sälar i grannviken. Och ser fram mot gäster! Och att Jas-planen fortsätter att markera att Sverige finns.

Bo Frank
Blekinge 20140724

På bryggan utan bara bröst

Tillbringade större delen av em på bryggan med gäster. Satt ute till det mörknade. Hör på radion att det gjorts en kartlöggning av kommuner som har badplatser för rullstolsburna. Mycket viktigt och kostar inte mycket. Har ställt frågan till vår förvaltning om hur vi har det. Annars måste det fixas till. Har också tagit initiatriv till att vi kanske får en samordning i Sydost om vår syn på en ny järnvägssträckning i södra Sverige.

Besynnerlig läsning om en av de lokala sd-företrädarna som tycks gilla att barbröstade kvinnor stör politiska möten. Men det spelar egentkligen ingen roll för flertalet av sd:s sympatisörer vad deras företrädare säger eller gör så länge det har en underton att vara emot konventioner och det etablerade. Det är ju så det funkar.

Blekinge 20140724

tisdag 22 juli 2014

Stenkastning i Araby

På polisstationen. Märkligt att staten inte får sätta upp övervakningskamror för att skydda sin egendom. Utan att först fråga en byråkrat på Länsstyrelsen. Som statsvetare ser jag ordet inte ordet byråkrat  som ett skällsord utan motsatsen. Och det är just det som är byråkrati. Att staten måste fråga en annan del av staten. Men lika fullt absurt. F ö inga kommentater. För då framstår det som att allt som vanligt är politikens fel. Den enskildes ansvar i vårt land är nära noll!

Bo Frank
Blekinge 20140722

Musen som röt!

Det är väl så man får karaktärisera det som är kvar av det svenska försvaret. En gång bland de bästa flygförsvaren i världen. Sossarna har stått för de största nedskärningarna. Och vill dessvärre fortsätta spara på försvaret. Och moderaterna har den bästa försvarspolitiken då vi är i opposition.

Jag ser nu att det rör på sig i det svenska försvaret med anledning av det som händer i Österled. Inte på 15 år har det varit så stor aktivitet på F17 en vanlig vecka i juli. Igår drog 4 Jas ut en sväng över havet. Men fortfarande ont om bensin. De snålflög hem som om de hade s k soppatorsk. Jag skulle gärna se att man visade att det är allvar. Och drog på för fullt. Både ut och hem. Men detta ligger över mitt förstånd.
Idag har det varit några flygrörelser. Konstigt att inte media rapporterar om detta. Dessa flygrörelser måste väl ändå vara en nyhet!

Tog en tvåtimmarssväng med lilla båten när det var som varmast idag. Har spacklat lite, klippt gräs och gått en och en halv mil. Lilla frun gör tårta till morgondagen och jag skall göra en potaissallad. Århundradets sämsta skörd. Först torrt. Sen regn och bladmögel och så sniglarna. Men de få knölarna är ekologiska och påminner i sin intensitet lite om Fridolin!
Synd att inte m kunde nå mp i dess hjärtefråga i stället för att låta mp diktera flyktingpolitiken! Alla stavfel i mina inlägg? Har dessvärre inte de glasögon jag borde ha!

Bo Frank
Blekinge 20140722


Carin kan få en också

Gårdagen var rekord i juli när det gäller jobbreklaterade samtal. Hela 9 st. Allt ifrån dagis som stänger ner till tiggare. Och vad jag gör åt det hela. Skulle ha jobbat med politik med lunchgäster, men det var 26 grader i vattnet....
Kulmen kan vara nådd vad gäller antalet mördarsniglar. Var i stan idag vid sjutiden och köpte fönsterkitt och tankade. Vi inleder en försöksverksamhet med kvarg i stället för mackor på morgonen. Långpromenad innan det blir för varmt. Skall också laga kungen. Som sprack i kubbspelet.
Åker in och storhandlar ikväll. Nytt gästabud i morgon! Hemskt att man knappt har tid att umgås under alla andra tider på året!
Läser att Carin Högstedt skall ha feministisk stadsvandring. Kan dock inte begripa varför man skall utestänga 50% av befolkningen. Själv är jag nöjd med mitt bidrag till att lyfta fram kvinnor på olika sätt. Inte minst när jag satte namnen på alla nya stadsbussar. Och är det som sig bör 50% kvinnor! Carin kan få en också om jag får fortsätta bestämma.Som Växjös tyngsta vinliga politiker genom tiderna. Hitintills. Skulle vänstern styra Växjö blir det inget med det. Då skulle Jante slå till. Det är inom vänsterparrierna som avundsjukan odlas mest! Det skall vara så lika. Hellre två fattiga än en rik och en fattig!

Bo Frank
Blekinge 20140722

måndag 21 juli 2014

Rosévin och mördande

Det blir lätt absurt när sommarens matlagningstips i media blandas med mördamdet i Syrien, i Gaza, på olika platser i Afrika. Och Putin framträder allt mer aom ev av de mest avskyvärda männen någonsin. Det finns inte en enda diktatur som han inte backar upp, ljuger om Rysslands inblandning i Ukraina etc. Och åter var finns Lavrov? Ser inte att media ställer den frågan? Har han tröttnat på att vara Putins Bagdad-.Bob?

Flyktingströmmarna ökar. Och kommer att öka. Och jag ser inte att vår regering vill göra ett solidariskt flyjtingmottagande till ett prioroterad fråga i EU. Sveriges extrema hållning är inte hållbar och kommer att behöva revideras. Frågan är inte om, utan när. Det är få i regeringskretsen som har någon kunskap om vilka överväganden det finns i  kommunerna. Som ju måste ta ansvaret. De flesta kommunpolitiker oavsett parti tycker som jag. Men de flesta är i karriären och säger varken bu eller bä. Det vilar en outtalad tunghäfta i dessa frågor.

Bo Frank
Blekinge 20140721

söndag 20 juli 2014

Vilken fest!

12 timmars fest. 60-årskalas från 14.00 - 02.00. På Öland. En av mina bösta kompisar! Wiskyprovning i 35 graders värme i ett tält! Ovanliga sorter från nedlagda destillerier, Frågesport, skjuttävlingar, crocket, musikquizz mm mm. Vaknade ändå vid sjutiden, Och ägnade förmiddagen åt att slå gräs i min systers stora trädgård i Haga Park. Bortbjudna på brunch. Badade i Haga Park, Varmt i vattnet.
Tillbaka till Blekinge via Växjö. Av olika skäl. 26 grader vid vår brygga ikväll. Stör mig på Putin och Israel. Sammas sorts demagogi. Att bara medvetet ljuga, strunta i människors värde etc. Lavrov? Var finns han? Har han ljugigt färdigt och fått nog? Vill inte framstå som Bagdad-Bob??

Har gått en rond mot sniglarna. Gjort av med ett halvt kilo salt!

Läste först idag lördagens SmP. Saknade nyheter. Motsvarande tidningar i Blekinge och Kalmar har mer nyheter och färre reportage. Trot att SmP måste ha nyheter för överleva!  Inte bara långa reportage om än det  ena och än det andra. Lär ingen vikarierna att hitta skatter i diarier? Och att ringa runt och fråga efter uppslag. Det funkar inte om alla s k nyheter skapas på avslagna morgonmöten!!!

Så får man inte säga! Men det är sant!

Det är vackrast när det skymmer....

Blekinge 20140720
Bo Frank

fredag 18 juli 2014

Gå vidare till gaskammaren!

Så käcka tillmälen kan man få via mejl för att jag anser att Israel använder övervåld. Annars bra dag! Satt mer eller mindre ensam i valstugan idag. Hade tänkt köra till 16.00 men stängde redan vid 14.00. Hade då kört 4 timmar. Det är psykiskt påfrestande att vara ensam om dedt dyker upp för många "psykfall" som skall berätta sitt livs historia. Lika dant hos alla partier, men extra tungt för mig eftersom jag är den enda "toppolitker" som tillbringar så mycket tid i valstugan och ibland ensam. Känner att jag inte skall vara ensam i fortsättningen. Bara vi som hade öppet idag. Kan förklara en del.

Var på Linnéateatern på Villa Vik i Växjö. Leif Sandberg är sammantaget Växjös meste kulturentreprenör! Han står i en klass för sig själv! Vore värd ett hedersdoktorat på Linnéuniversitetet! Hela inramningen på Villa Vik är fantastisk. Och makarna Läske är ett unikum!

I morgon bitte promenad med valmaterial. Vårt eget Abbey Road vykort. Så iväg till Öland för att fira en gammal kompis som fyller 60. och samtidigt hämta mor som varit på Öland en vecka som djurvakt åt min syster!!


Bo Frank
Växjö 20140718

Skrapa

Började skrapa på en mer än 150 år gammal svart grind som har formen av en solfjäder. Den håller ihop med träpluggar.
Till den fina staden Karlshamn och kommunens välkomstmingel för Östersjöfestivalen.  Staden firar dessutpm 350 år i år.
Sent till Växjö, tvättade och halvslumrade till en gammal bra film med Al Pacino. Det var den dagen!


Växjö 20140718
Bo Frank

torsdag 17 juli 2014

Spegelblankt

Hämtade tidningarna i brevlådan som vanligt vid sexriden. Tunnsått med nyheter. Och sedvanliga sommarreportage. För att fylla ut tidningarna. Ser Polenfärjan glida förbi i horisonten. Vi kanske tar den en dag. Underbar pronenad att gå hela vägen från Gdynia till Gdank. Nu börjar vi dagen med att promenera en mil! I raskt tempo!

Blekinge 20140717

Bo Franik

onsdag 16 juli 2014

Min nya röjsåg!!

Klantar som matat trissan med tråd. Fick börja med att lära mig plocka ur trissan och spänna om trådarna. Min gamla såg/trimmer var bättre. Däremot fungerade sågen bättre. Omrimligt att behöva ladda helt ny tråd efter fyra timmars körning. Kanske skall laga upp den gamla i alla fall och ha den med!
Och så plockat 10 l hallon i landet. Mygg så in i bomben. Min lilla fru klagae över alla myggbett. Och varje litet myggbett blir som en böld på henne. Och jag ser inte tillräckligt bemymrad ut. Och det hjälper inte att dra till med hur kvinnor har det där talibaner styr.

Det är 22 grader i vattnet. Blåste för mycket för att ta båten ut för att bada. Vi gick emellertid till badplatsen på Ekenäs. Fast jag föredrar att bada vid egen brygga. Egen härd är guld värd!

Vi hade som vanligt siesta/sov till dagens sommarvärd. Idag sisådär. En skogsmulle med gott hjärta som gillade s k fusionsjazz. Igår var en höjdare. Bland det bästa jag/vi hört. Marianne Bernadotte. Gillar enkla/fina människor som kan röra sig fritt i alla värlar utan att behöva rättfärdiga sig själv genonm att anlägga når jäkla klassperspektiv. Och det har jag sett i privatlivet, att många av de uttalat röda är de mest egiotrippade som själva gjort minst för sina medmänniskor. Det största görs i stillhet och det vet vi inte ens om. De jag beundrar mest i Svetige är alla dessa människor som sluter i föreningslivet för att hjälpa andra. Kultur, idrott, brottsofferjour, kyrkor, mm mm. De är hjältarna i dagens samhälle. De som görs mest och skriker minst!

Ni ett sista bad för idag. Vi har en klarblå himmel. Rak västlig vind. Och 24 grader ute. Vis halv sju på kvällen. Snart dags för att ladda upp för kvällens deprimerande snigeljakt!

I morgon lägga ny tjärpapp på del av ett lekstugetak. Och rensa stuprör. Och åka på mingel i Karlshamn med anledning av Östersjöfestivalen. Som sagt. Skulle kunna tänka mig at bo i Katlshamn. Och Kalmar!

Bo Frank
Växjö 20140716

Jakten går vidare!

Lat dag med långa promenade, middag för andra sommarblekingar med kubbspel. Och upptrappad jakt på dessa mördarsniglar. Ingen som inte sett det stira antalet kan föreställa sig det hela!

Idag diverse trädgårdsarbete och avplockning av alla hallon!  T o m längst upp i hallombuskarna klänger dessa jäkla sniglar.

Har idag tillsammanas med Benny Johansson skickast in en debattartikekl till SmP om integration där vi bl a kräver att den som är föräldrarledig måste kunna delta i SFI. Och det orimilga i att nyanlända kan tillgodoräkna sig retroaktiva förmånder i föräldrarförsäkringen.

Bleklinge
20140716 Bo Frank

måndag 14 juli 2014

Grattis Kronprinsessan!

Kronprinsessan är den svenska person jag tycker bäst om. Utanför familj och vänkrets. Så kommer kanske Amders Borg....
Tillbaka i Blekinge och hissar flaggan för Kronprinsessan. Åkte via Vägga igen och köpte mer fisk till olika bjudningar denna vecka. Hade ett par i helgen. I morgon kör vi ett "isländskt" stuk på det hela. Var idag också på Håkanssons maskinafför och spontanshoppade en röjsåg. Rejäl affär mitt i en universitetsstad. Lite häftgt. Inte en själ på jobbet i min korridor. Satt ett par timmar och gick igenom vissa saker. Lite fundersam kring vad som händer i staden i ett par avseenden.
Den halvdöda katten levererad till den delade vårdnadshavaren. Antingen finns den eller inte i mogon.

Löfvén får med rätta på nöten för sina alltfölr Israelvänliga uttalanden som rättfärdigar oproportionerligt våld. Hamas är ingen söndagsskola. Men det känns som om de nästintill skjuter slangbellor mot Israel som har effektiva vapen.
Kan ej gå ut i det prunkande hallonlandet eller börja med röjsågen. Regnet. Men det är väl borta i morgon!
Har fått en hel del positiv respons på min artikel om Östersjön idag. Och en inbjudan till ett spännande seminarium från Linnéuniversitetet på samma tema. En båtföreläsning den 21 augusti! Funderar på att åka dit!

Bo Frank
Blekinge 20140714

Israels

övervåld mot palestinierna fortsätter! Hemskt!

Bo Frank
Växjö 20140714

söndag 13 juli 2014

Plåtburken i stenmuren

De satt i den prunkande småländska bersån. Silltårtan bjöds runt. Favoritsnapsen, Linjeakvavit, var upphälld. Allt tydde på en trevlig midsommarfest. Det var till och med varmt ute. De tog en första skål till Långt ner i Småland....
När han satte ner glaset såg han plötsligt en glipa i lövverket. På stenmuren stod en gammal sparrisburk med gult omslag. Förmodligen till metmast. Och då kom han ihåg. Midsommarfesten för jämnt 40 år sedan.
Dagen efter mycket senare körde han till Öland. Han försäkrade hustrun att det bara skulle ta fyra timmar innan han var tillbaka. Han kom fram till den lilla campingplatsen vid Oviken. Där rådde uppbrott. Han gick fram till en stennur vid campingplatsens kortände. Den stora eken var lika stor, där den reste sig bakom den låga stenmuren. Han lyfte bort en av de översta stenarna, tog bort den som låg därunder. Där stod den gamla sparrisburken. I den låg en plastpåse med förlovningsringarna, två hundralappar och konfirmationsklockan. Han hade aldrig burit armandsur sedan dess och aldrig kommit för sent. Och det gjorde han inte nu heller.

Letade idag efter en badhanduk jag hade virad runt höfterna. Och irriterade mig över mitt minne!


Bo Frank
Blekinge 20140713

Polisen måste be om lov för att skydda sig - inte klokt!

När polisen i Växjö vill sätta upp övervakningskamror för att skydda sina lokaler måste man be länsstyrelsen om lov och lönsstyrelsen måste fråga kommunen. Efetrsom jag har dessa yttanden på delegation tillstyrker jag 100% av ansökningarna. Hur länsstyrelsen gör vet jag inte. Men det är i grunden sjukt att polisen skall behöva be om tillstånd för att säkerställa syddet av de som skall skydda samhället.

Bo Frank
Blekinge 20140713

Bojkotta nästa fotbolls-VM

Mycket tyder på att den slutna organisationen Fifa delvis låtit sig mutas för att läga nästa VM i Quatar. Det är uppebarligen pengar som räknas. Dessutom har man inte säkerställs att alla dessa byggen certifieras när det gäller miljö-och arbetsskydd. Fattiga gästarbetare dör som flugor när dessa arenor skall färdigställas och det sker nästintill slavliknande anställningsvillkor. Detta har beskrivits av journalister från olka länder. Undantaget mysiga regimer som Kina och Ryssland.
Det blir spel på lältare som kostat mycket blod. Det är dags för politiken at ställa krav på idrotens avarter. Fifa är en av dem. Och etta händer 2014.

Blekinge 20140713
Bo Frank

lördag 12 juli 2014

Public vänster igen!!!



Så kör TV för femtioelfte gången nyheten att moderata riksdagskandidater tjänar mest! Det tycker jag är en fjäder i hatten. Att framgångsrika personer vill sänka sin lön för att jobba politiskt. Medan vänsterns folk vill höja sina mediokra löner genom politiken!

F ö anser jag att Israel skall isoleras!


Bo Frank
Blekinge 20140712

Så kommer ett stilla regn.....

Vår älskade kallt döende i den fåtölj där min far brukade sitta. Den började hoppa upp i just den fåtöljen när far gått bort. Mycket södergök här hela våren. Ovanligt eftersom det i princip bara finns hav söderut, frånsett från kobbar. Hörde idag på ett utmärkt Sommarprogram att det finns 20 ord för öar i svenska språket. Och Peije Johansson är en utmärkt ersättare för Lisa Syrén. Enda gången jag hör på P4.
Vi drog till Karlshamn idag. Skulle kunna tänka mig att bo där. För gott. Har alltid gillat den staden. Kanske dött på vintern, men det är ju nära till Växjö och Köpenhamn och ut i världen.
Finna många fina hus jag skulle vilja bo i. Näsgränden. Regeringsatan. Drottninggatan. Och att ha Krisitina och Karl-Oskar på hemmaplan. Sverges bästa ( och dyraste ) antikvariat. Skall till K-hamn nästa torsdag igen. Min kollega Sven-Åke är vänlig och bjuder in oss varje år på mingelparty i Rådhuset när Östersjöfestivalen invigs. Hustrun plundrade stadens skoaffärer. De har fler sådana än i Växjö. Och en vass affär för herrar. Flera förresten. Men jag har allt jag behöver. I Ronneby känns det som om man går i Harlem. Men Karlshamn känns annorlunda. Sådant jag skall utvecka efter 2017. Har ett par idéer!
Åkte till Vägga. Fisksoppan lika god som förra året fast 10 kr dyrare och mindre fisk i. Bortskämda snorungar i olika åldrar framför oss i den ringlande kön. Som inte ville äta fisk på denna fiksrestaurang och som gapade efter pasta. Förskrämda föräldrar som inte talar om att barnen behöver fisk för intelligensens skulle. ( Det är sant ) Som faller till föga. Ett par betalade bara dyrt för potatismos ( och sallad ) . Bordet bredvid oss. Ungarna åt inte sallad för att der inte äter sallad och inte moset för att det luktade fisk. Familjen i fråga såg inte ut att ha jättegott om pengar. Inte konstigt att många barn häromkring är smällfeta! Och visst, det är en klassfråga. Men egentligen ine. En fråga om bildning, inte pengar. Men det får man inte säga, för det är inte politiskt korrekt. Bildning handlar inte om pengar. Som jag ser det. Det finns bildade personer som är fattiga som kyrkråttor! Ett stackars barn, med föräldrar som jag inte ens vågar beskriva hette Loke. En en god vän till mig vädrade sin fördom om var förälrarna röstade på!!!

Kanske åker båt till Vägga nästa år. Så man kan ta ett glas vin till fisksoppan, om det finns några fiskbitar kvar!

Hem från Vägga. Köpte med oss god fisk till lunchgäster i  morgon!

Hallonlandet bara ber om att bli avplockat. Det halvt bruna gräsmattan tacksam för att ha blivit ansad.
Katten flämtar, spinner o tittar halvslött ut i sin fåtölj. Får väl äta kalvlevern själv ikväll. Hustrun gillar inte kalvlever.
Nu kommer sniglarna snart. Skall sätta ut öl till sniglarna. Själva utan middagsgäster för ovanlighetens skull. Hustrun ropar från stolen vad det är för en idiot som skrivit en krönika i SmP idag. Dock ingen sommarspanare. Men just denna gång anser jag inte att krönikören är en idiot. Delar för en gångs skull hans uppfattning.
Det har varit mycket död i år för mig. När man som bäst behöver vara på topp. Har varit mer ojämn i humöret än eljest. Fotbollen är värdslig. Och Fifa är skurkar. Dags för politiken att lägga sig i Fifa!? Vill varken att Holland eller Brassarna skall vinna ikväll! Och lika dant i morgon. Svårt för Tyskland som land och som fotbollsland. Men de är väl värda att vinna i morgon. Om de vinner!

Nu ner till bryggan och ta ett dopp i regnet. Gillar att bada i ett lätt regn. När det är vindstilla. Och när vattnet är varmare än luften.
Och sedan till kattens dödsbädd!?


Min hustru sa en gång, halvt på skämt och halvt på allvar. Att katten är den bästa i hela familjem Frank. Hon har rätt till en del. Den som haft/har mest integritet. Och inte krusat för nån. Med utpräglad personlighet och en egen vilja ända in i slutet!Född i Sandreda. För 19 år sedan.

Bo Frank
Blekinge 20140712

fredag 11 juli 2014

Inget

Umgåtts, svurit över tillståndet på jorden, spelat kort, promenerat, tagit upp egen nypotatis. Nu ensam med lilla mexikanska solen. Och katten, som inte äter var sig räkor eller strömming. Och lyssnar på P1 om Manifesta i S:t Petersburg. Hoppas vi får den i Växjö 2018. Kommer att ta upp pengar i budget för detta!
Bara 23 grader i vattnet idag. Fel vind.Absolut heller ingen fiskevind. Nästa år förhoppningsvisen  lite större båt igen så man kan gå långt ut och få torsk. Faktiskt ganska gott om torsk.

Bo Frank
Växjö 20140711

Israel och sossar

Hemskt att ta del av alla nyheter om fortsatta strider mellan Israel och palestinier. Anser dock att Israels agrande som vanligt försvårar alla fredsförsök. Och Israels regering är folkvald. Men inte ens en follvald regering får hitta på vad som helst.
Och s i Växjö vill att kommunen skall starta bank och börja gå i borgen för folk som inte kan köpa sin egen bostad. Samtidigt som man är emot att de som kan får köpa sin bostad. I sossarnas värld bestämmer politiker vem som får äga!

Hade snudd på 30 grader i Blekinge igår. Mycket promenader, bad och kortspel.

Läser att kommunens konsthallschef inte vill anmäla skadegörelse på en skulptur. Och att Remus Wilson var med och platstade in en massa skulpturer. Samma Remus Wilson som tycker att Suzanna Arwin är för populär som konstnär. Konstens värld är inte lätt att förstå sig på och det är väl det som är konst!

Blekinge 20140711

Bo Frank

torsdag 10 juli 2014

Tiggeri och miljö

Läser i SmP att en man är anhållen misstänkt för att tvinga tiggare till att ge pengar till honom. I röda Danmark vill man få bort tiggarna till Sverige. I Norge förbjuds tiggeri. Naturligen måste dessa människor få rätt till en dräglig levnadsnivå i sina hemländer. Sverige kan inte ha en lagstiftning och ett synsätt som markant skiljer sig från omvärlden.
Att dessa fattigaste av de fattiga dessuton skall utnyttjas är hemskt. Borde vara utvisning på livstid.

Läste om en intressant från Boston Consulting som räknat fram de miljardintäkter och hundratusentals nya jobb som ett rent Östersjön kan ge. Detta gäller säkert i miniatyr Växjösjöarna!


Bo Frank
Blekinge 20140710

tisdag 8 juli 2014

Lat, varm och ensam! Och om s i Växjö!

Härlig middag igår på vår uteplats. Hustrun, modern, sonen med sambo och Ego åt gott, drack rosé och spelade kort in på småtimmarna.
Uppe med tuppen, på kontoret. Körde så till Blekinge efter att ha hämtat upp katten. Husrun till dottern i Lund. Snabbhandlade i en liten affär som maler färsk färs. Till mig och katten. Tar in allt och sätter mig i stolen/solen och läser tidningar och tidskrifter. Vamare och varmare. Vid lunh 28 grader. Badade efter lunchen. 26 i vatttnet. Det blir det med den sydost som blåser nu. Katten slö och vägrar gå ut och har ingen matlust. Får väl ta upp räkor ikväll!
Slappade hela em. Sprang en halvmil på sen em. Det var vad jag orkade med. Jag får flera samtal och hör att det finns andra politiker som vägrar kommunikatin under semestern. Det kan lika gärna vara fel på mig, vid närmrare eftertanke. Har satt ribban högt. Det kan mycket väl straffa sig.
Ensam med katten ikväll. Skall bada fler gånger. Och skall sedan bestämma mig vem jag skall hålla på i fotboll. Gillar varken Tyskland eller Brasilien. Alla lag jag hållit på är borta. Mexico, Portugal, Costa Rica och USA!
Gillar inget av de lag som är kvar. Får kanske hålla på brassarna trots allt!

Tveksam till hur de stora partigrupperna slänger ut de gröna och bruna ur parlamentariskt samarbete i EU-parlamentet. För att inte säga att jag tycker det är helt fel. Lite som sossarna i Växjö, att korrigera väljarnas misstag!

Bo Frank
Blekinge 20140708

måndag 7 juli 2014

Tillbaka

I säng 02.00 och uppe vid sextiden! Ganska tomt på jobbet. Stökar undan post. Hittar ett brev utan avsändare som anser att jag och andra namngivna moderater är idioter. Undertecknat pensionärerna i Växjö. Som vanligt utan avsändare eller någon adress. Alla mår inte bra!
Har träff med ungdomar idag som har kläckt idéer för en bättre kommun! Skall så greja med lite av varje på fm.

Växjö 20140707

Semester

Till och från de närmska veckorna. Mest från. Klockan är snart midnatt och har nu varit på resande fort i 14 timmar. Har nyss lämnat Hässleholm. Det är varmt och skönt ute. Allt har gått väl idag, så här långt. Gläds åt att komma hem, vara med familjen och ta tag i politiken på ett bra sätt. Har fått ett oerhört perspektiv på det mesta efter att ha varit i denna underbara avkrok. Frågan är inte om, utan när jag skall tillbaka. Hur det nu skall gå till.

Världen kändes mer verklig i Skagaströnd än i Almedalen.

Läst en bra ledare idag. i SvD.

Kan varmt rekommendera en av de bästa deckare jag läst, Eldnatt, av Yrsa Sirgurdadottir. Har fått pris som bästa översatta bok.

Bo Frank
Hästveda, eller nåt sånt 20140707, 00 01

söndag 6 juli 2014

Avslutningsmiddag utan Eric Clapton

Mycket fin avslutningsmiddag i kommunhusets stora sal med en upphöjd scen. God mat och underhållning av klass. Höll på till tolvslaget! En av deltagarna i föreningen Norden här har en liten bondgård med gäststugor och fiskevatten i en älv. Sedan 20 år tillbaka kommer Eric Clapton och fiskar en vecka varje sommar mitt ute i denna ödemark. Otroligt!

Åker 10 härifrån idag och är hemma vid midnatt, om vår Herre vill!

Skagöstrand 20140706
Bo Frank


lördag 5 juli 2014

Vilken dag!!

Ösregn, 5 plusgrader, storm. Omlagt program. Igen. Ledarmöte på fm. Besök på ett utvecklingscenter. Som leddes av universitetet. I en by på 500 inv. Superintressant. Och ett litet komvux i miniatyr. Alla gör allt och har flera jobb.
Sopplunch på ett café. Besök i en häxverkstad. Berättarmuseum. Man kunde bli spådd på många olika sätt. Besök på ett artistiskt utvecklingscenter som leds av en amerikansk konstprofessor. 8 ungdomar söker stipendier för att jobba två månader i streck med olika installationer i en gammal fiksfabrik. Otroligt imponerande, Ungdomar från hela världen. Udda, inspirerande. I en by på 500 personer. Mitt ute i ingenting. Till detta Ingenting vill jag återvända. Tur att det blev extremt skitväder så vi fick de allt detta! Vår landsbygdsutveckling!

Skall ikväll på formell avslutningsmiddag. Hur formellt det nu kan bli här! Härligt och härlig stämning!

Bo Frank
Skagöstrand 20140705

Fiskmiddag

En cheff på en fisktrålare stod för kvällens middsg som bestod av allehanda fisk! Föreningen Norden med 14 medlemmar i byn, arrangerade denna tillställning för alla tillresta. God stämning i rusket. Denna lilla byn består av unga familjer som sköter kyrka, politik och föremingsliv. Vore intresssnt att göra en sociologisk studie om hur det är i "verkligheten" , om det är så bra som det verkar!

Hemma sent. Halvstorm, regn men ljust ute mitt i natten!

Skagaströnd 20140705

Bo Frank

fredag 4 juli 2014

Varmt men kallt

Kom vid 23-tiden och inkvarterades i en fräsch stuga med havsutsikt. Hela kylen full av läckerheter. Det stormade, regnade och man sov gott. Ljust dygnet runt!

Till värdfamiljen för trevig frukost. Både mannen och kvinnan tusenkonstnärer med blandning av egen och offentlig versamhet. Yngsta dottern hemma på sommalov och var både brevbärare och kulturarbetare i den lilla kommunen Skagaströnd  600 invånare. Första gången jag  är på Nordiskt vänortsmöte i hela mitt politiska liv.
Hela dagen runt i buss på olika studiebesök. Vädret gjorde att hela programmet las om. Vi började i kyrkan med sång och musik. Den kvinnliga prästen hälsade välkommen och delegationerna lärde känna varandra. Här har man skolavslutning i kyrkan och ingen har ifrågasatt det i detta ganska sekulariserade samhälle!

Besökte lantbruk, textilaffärer, kyrkor och andra inrättningar. Lammsoppa till lunch. Varma välkomnanden överallt, men riktigt busväder. Förra veckan den varmaste på 30 år med temp över allt. Nu lite ledig tid, en timme,  innan middagen på det lilla kommunkontoret där det förmodligen är så att alla inblandade här har knytkalas med lokal mat och allehanda drycker.

Här är så ensligt, kargt och vackert. Skall jag åka hit och sätta mig och skriva här ett halvår? Efter 2018? Funderar på det!!

Skagaströnd 20140604

Bo Frank





torsdag 3 juli 2014

Island

Regn och blåst. Blev orolig att jag inte kunna komma med! Fick standby. Det slutade med gratis uppgradering.
Nu snart 4 timmars bussresa till Skagöstrand!

Reyjkavik 20140703

Bo Frank

Frukostmöte

Deltog och pratade på ett frukostmöte signerat Johan Sjöberg, Till frukost småländska delikatesser. JS är otrolig. Design, trä, hållbarhet var temat. Pratade om Växjös träfbyggnaspolicy. Var tvungen att ge mig iväg till flyget efter en knapp timme. Lite panik med att hitta taxi, trots att man rekvirerat 17 bilar från Stockholm under dessa veckor! Träffade många jag kände på planer.

Orolig för vädret på Island. Dit vi ska. Storm och hällande regn i tre  dagar. Och iskallt. Missade moderaternas dag i Almedalen. Men har väl på känn vad partiet tycker.

Kan inte förstå glädjen i Ljungby av att få ett snabbtåg som aldrig stannar och som skär av helasamhället. Tror f ö i nte att det är möjligt med dagens planlagstiftning och marklagstiftning att dra ny räls i Sverige. Riksdagen måste i så fall införa en massa speciallagar. Vore roligt att se en samhällsekonomisk kalkyl på detta contra upprustning av befintliga stambanor. Men jag kanske tänker för mycket som Ove!

Arlanda 20140703
Bo Frank

onsdag 2 juli 2014

Glömde en sak!

Min lilla fru och jag kom på en gemensam definition av VM i fotboll!


" En idrott där överbetalda, vältränade män trillar så fort någon nuddar dem".

Bo Frank
Växjö 20140702

Visby

Smabb förbindelse via Bromma. En flygpalats som v och mp vill stänga. 26 000 jobb går åt skogen. Strosade på stan i flera timmar. Lyssnade på Kung Carl, ( Bildt). Den partiledare jag träffat mest. Var på Smart housing, Boklok och bara kollade på allt. Alla är inte här, men bra många. Mitt seminarium. Fick det att hetta till! Men för snällt. JM bygger bara i tillväxtregioner. Inte i Växjö. Kanske fel på deras ombvärldsbevakning, eller är det så att marginalerna är för små i Växjö. JM tjänar mycket!
Träff med SmP. Försa mig kanske om att kommunen skall vara här nästa år!?

Strosade. Blev stoppad av folk som kände igen mig. Själv stoppar jag aldrig någon. Vill inte tränga mig på. Har sagt nej till olika sorts mingelinbjudningar ikväll, menar tackat nej. Mycket kändistätt här. Kanske tar en öl med Anders G Högmark ikväll. Han ringde igår! Tidigt kväll. Soligt idag, mot all förmodan. Glömde köpa regnställ idag, inför morgondagen. Ber till högre makter om bra väder på Island!
Dagens höjdpunkt var ändå en åktur men en bil som jag tyckte såg ut som en Mazarati! Det var en ny Tessla! Oj!

Saknar min lilla fru!

Bo Frank
Visby 20140602

tisdag 1 juli 2014

Shit happens

Borelia. Igen. Hinner inte gå till doktorn och osäket om det skulle gjort någon skillnad. Kan inte sitta på en akut halva natten och uppta en plasts!
Visby i morgon. Island på torsdag. Har suttit på jobbet ett par timmar. Tänker var "ledig"/ inte på kontoret åtminstone två veckor i sommar!
Bleklinge kryllar jante och Borelia! Samband?

Och min tjänstemobil håller på att lägga av. Laddas ur på sex timmar. Och jag har kollat så att det inte är en massa "skit" som är på o som drar kraft!

Inte utan att jag längtar efter en dag då jag kan ge fan i om jag är uppkopplad eller ej!

Ser den dagen 2018. When I´m sixtifour!

Bo Frank
Växjö 20140701