lördag 28 februari 2015

En hel del Stockholmare lever långt ifrån verkligheten och Roos

Mediadebatten kring tanten med handväskan visar på hur det är i Sverige. I princip alla kulturredaktioner utmålar Växjös politiker som ett gäng bonnläppar som inte vill utmana nazismen. Man tar inte in alla de fakta som gör att en enig kultur- och fritidsnämnd säger nej till att uppföra denna staty. Får ett klipp från Per Schöldberg som också sett notis i Washington Post om att Växjö sagt nej till en staty av en kvinna som pucklar på en nazist.

Nationella media som inte orkar gå på djupet relaterar inte att kulturanslagen i Växjö ökar, vi var först i Sverige ( mitt förslag ) att bli fristad för förföljd författare. Först i Sverige med det fria ordets hus. Att Växjö kommun satsar stort på nya kulturprojekt.

Och så är det. I åiktskorridoren och i alla TV-soffor kommer alla från Stockholm. Och det som inte är ett problem för välavlönade lattedrickare som trängs med likasinnade är inte ett problem. Och därför fattar man inte vad som händer i Sverige.  

Gick runt i olika stadsdelar idag på morgonen. För att få en uppfattning av stadens själ. Jag erkänner villigt att jag låter mig påverkas av människor. Och jag lyssnar. Även om jag lever efter Edmund Burkes princip. " Jag ger mina väljare allt utom mitt eget huvud, det behåller jag för mig själv".

Min lilla solstråle ville hellre baka. Så diverse inköp. Blev lite förvånad över att se min mor, 89, på Systembolaget strax efter 10. Köpte själv en flaska av det finaste chilenska vinet som gåbortspresent till en chilensk familj.

Moderater på stan. Idag var det regiongruppen som var på stan och bjöd folk på kaffe och kaka. Vi moderater är det mest utåtriktade partiet. Skryter gärna med att det i vanlig ordning var gott om folk som kom fram och var nöjda med m, men en del förklarade varför man inte röstade på m i riksdagsvalet, men på oss lokalt.  Hade med mig min skylt, Tack för Ditt stöd i valet!

Växjöborna är ett bra folkslag. Känner starkt personligt stöd nästan över allt.

Lakers fortsätter vinna. Solen skiner i Växjö denna lördagseftermiddag. Och gläds med Fanny Roos. Växjö har stolta anor inom friidrotten.


Har läst i kapp en hel del.

TV:n mal med skidor.

Hustrun putsar fönster.

Funderar på att gå en sväng till,  i solen. Runt Vägsjön. Växjösjön. Mitt i stan. Denna sjö där vägarna möts. Blev Växjö.
Smyger in lite folkbildning till alla läsare av denna blogg utanför stan och till ev ungdomar som tillbringar skoldagen med att leka med mobilen, keps på och stor törst efter att läsa Tegnér och Pär Lagerkvist.

Konstaterar till slut att det är närmre till Stockholm för oss ute i landet än det är åt motsatta hållet.


Bo Frank
Växjö 20150228

fredag 27 februari 2015

Hook och unga muslimer. Och Lars Vilks. MUF! Reviderat inlägg!

Sitter andra dagen på Hook med den moderata regiongruppen. Bra möten i trivsam miljö. Igår lagade vi mat tillsammans.

I TV-sofforna sitter samma människor i samma åsiktskorridor. Man är alltid för tiggeri, mot vapenexport och för att alla skall ha allt gratis. Och knappt någon skall behöva arbeta.

Fasar för att vi få lagstiftning som innebär skyldigheter för kommunerna att ordna stadigvarande boende för s k EU-emigranter och skolgång till ev barn. Detta ovanpå vårt enorma flyktingmottagande skulle leda till kaos och social oro. Jag har efter mycket funderande kommit fram till att vi kommer allt närmre en punkt då tiggeriet måste förbjudas. Jag ser nu också att stora inslag av att detta är organiserad verksamhet där många tiggare står i beroendeställning till de som sköter om verksamheten. När nu tiggeriet ökar mitt i vintern, hur skall det då inte bli när vi går mot varmare tider?

Det är inte bara villainbrotten som polisen inte har resurser att arbeta med. Hör på TV att krigsförbrytare kan gå fria i Sverige p g a bristande polisresurser. Vi som dagligen pratar med medborgare får höra att många människor upplever stor frustration och oro över allt som händer i samhället. Man måste ta människors oro på allvar. Människor som upplever att politiken negligerar den som arbetar och sliter, betalar skatt och vill vara goda medborgare.

Hör på TV att man vill sammankalla FN för att IS förstör kulturskatter. Men inte för att barn slaktas och våldtas.

Nu snart till PRO för att prata om Beatles!

Det gick bra hos PRO. Trevliga människor. Många "gamla" fackliga företrädare. Bra folk. Skulle inte förvåna mig om många röstar m. Struntsamma.

Hör på radio att unga muslimer bildar ring med judar runt en synagoga i Stockholm. Det finns lite hopp. Också ett sätt för muslimer att vinna respekt i Sverige.  Finns mycket att göra. En så enkel sak som att tillåta kvinnor att handhälsa på män. Jag har flera gånger känt mig kränkt för att kvinnor inte hälsar på mig. Och att män inte häslar på min fru. Man får ta seden dit man kommer.

Också glad för att jag idag blivit inbjuden till en i huvdsak muslimsk förening att tala om " Traditioner i Sverige" Helt underbart.

Nu helg, fast skall kampanja för partiet i helgen!

Är inte överförtjust i vare sig Elisabeth Olsson Wallin eller Lars Vilks.  Men Vilks har tydligen fått talförbud på ett svenskt universitet. En symbol för det fria ordet. Både universiteten och Vilks. Trodde jag. Åsiktsdikaturen anpassar sig till den värdeförskjutning som sker i Sverige. Jag är allvarligt orolig för vad som händer i Sverige.

Det det är ju tur vi har moderata ungdomsförbundet som hellre pratar om att minska anställningsskyddet i Sverige än att ta strid för det fria ordet. Jag gick med i KS/MUF 1969 för att vi då ville avskaffa åsiktdiktaturen i form av radio-TV-monopolet. Men nu är MUF för att åsiktsdiktaturen breder ut sig. Såväl i samhället som i partiet!

Jag bröt medvetet mot en princip just nu. Att offentligt gå i polemik mot en del av partiet. Men begriper inte varför MUF skall komma till Växjö och kritisera en del av landet som faktiskt haft ett högt flyktingmottagande.




Bo Frank
Växjö 20150227




tisdag 24 februari 2015

Kommunfullmäktige i Växjö, sd och vapenexport

Växjö styrs av en blågrön femklöver. Hade klarat att köra med gamla alliansen med sd som vågmästare. Men märkte att sd ville rösta med f d kommunistpartiet för att sätta sig i respekt. Och fälla alliansen. Så lite kan vi tacka sd för att den gamla alliansen och mp fann varandra. Och sossar ganska glada över att få rimliga arbetsvillkor, få välja när man skall samarbeta eller jäklas med oss. V har aldrig varit så marginaliserade som nu. På 35 år! De älstes råd i v har lyckats med allt ifrån att vara emot höghastighetsjärnväg som att säga ner till fristadsförfattare i Växjö! V är helt utanför. Trots att Carin Högstadet är kommunens hårdast jobbande politiker i opposition.  Men mp ger faktiskt en
lite annorlunda infallsvinkel som man måste förhålla sig till!  Mest på gott. I miljöfrågorna, isolerat, har jag varit den mest pådrivande i snart 40 år. Därför enkelt att samarbeta med mp.  Idag!

Moderat gruppmöte.  Femklövern. Så arbetsutskott. Frånvarande media som skulle kunna snappa en hel del. KS au som sagt. Bra stämning. Trots att Åsa KB försökte förgöra mig med snuva som varat länge. Så mycket små sjukdomar runt mig, så att jag drömde i natt. Att en medarbetare i korridoren stod före mig på apoteket och tog den sista flaskan Coxylana Etyfen ( med res för felstavning )

Jag är vid sidan  av kommunen och Beatlesintresset också heltidsarbetande ordförande i lokalavdelningen av hypokondikernas riksförbund. Sedan 40 år. Hade en tid på Vårdcentralen Centrum i måndags som jag avbokade eftersom jag glömt bort vad som var symtomet. Det finns dock bara tre alternativ. Cancer och hjärtinfakt. Och.

Trevlig lunch idag på PM. Med en jorunalist som liksom jag tyckte att saker och ting var bättre förr. Finns inte många sådana. Som ger sig till känna. Förr? 60-talet. Beatles. Kennedy. Medborgarrättsrörelsen. Tillväxt. Framtidstro. Frigörelse. Spirande frihet.

Fullmäktige. De nya nästan bäst. Oliver. Ola Palmengren. Sur som fn över att det inte funkade med tekniken med utsändning. Det enklaste vore om nuvarande företag lämnade. De kommer aldrig att vinna en andra upphandling.

Hyfsat fullmäktige. Gav mig inte in i debatten om EU tiggare för att inte trigga igång andra. V vill att alla tiggare skall få fri bostad och skolgång för ev barn. Helt vansinnigt. Då skulle vi få den sociala turismen som Göran Persson varnade för. Tänk om man kunnat kombinera Göran Perssons realism med Fredriks romantik!?

Ett utvecklingshinder i Växjö är att kommunen är för dominerande som fastighetsägare. Och sossar tror att världen går under om fler äger sin bostad.

Sossar vill att alla skall vara hyressgäster som är med i hyresgästföreningen (v).

Kalla. Guld. Var finns Norge?

I morgon iväg till nytt fullmäktige. Regionfullmäktige.

Har media snappat att höghastighetsjärnvägen kan avgöras innan midsommar!?


Bra om regeringen fortsätter vapenexporten till diktaturer. Då kan vi ändå påverka på marginalen. Annars sköter USA, Ryssland, Kina och Frankrike detta! Och vi kan inte leva  på ökade anslag till Migrationsverket! Sverige måste hålla teknikkunnandet uppe. Det bara är så. Men 80% av media är vänster. Detta sätter agendan och frågetsällningarna som svenska folket får till sig.


Bo Frank
Växjö 20150224


måndag 23 februari 2015

VD-klubb och rasistiska tatueringar

Träffade VD-klubben igår. På IV. Bra stämning. Proffsiga presentationer från flera företrädare för kommunen. Bra att bli uppdaterad om hur det går för företagen. Och få deras synpunkter. De drar ju in min lön. Och bär upp välfärden.

Lunch med invånare 87 000. Det blir lunch med invånare 88 000 någon gång innan jul.

Det skall bli gratis att ta bort rasistiska tatueringar tycker sossarna. Politiken känner inga gränser för vad den skall lägga sig i. Och betala. Och hur definieras en rasistisk tatuering? Vi kanske skall ha ett speciellt utskott med en 15 politiker som kan syssla med detta.


Växjö 20150224

Bo Frank

söndag 22 februari 2015

Är utsatta kvinnor utsatta? Och två pudlar till. Hoppas slippa pudla.

Gick runt sjön tidigt på lördagsmorgonen.

Fick inte tillräckligt bra svar från polis och socialtjänst igår. Inte minst med tanke på åldern på någon av grabbarna. Ibland får man ta reda på saker och ting själv. Och hade onekligen lite tur.

När jag strax efter 9 kom till p-platsen mellan Barcks och Kungsmadskolan var den ganska nya, svenskregistrerade Mercedes vanen på plats. Kvinnor kom norr ifrån, genom Kungsmadskolan. Fyra eller fem. Mercedesen körde först till Dalbo centrum och släppte av en kvinna på baksidan. Vidare till Lidl. En annan kvinna steg av. Så till Grand Samarkand. En tredje kvinna steg av. Lika påbylsad som de tidigare. Därefter körde bilen i ofattbara kringelikrokar bort till Biltema. En man gick in genom entrén och kom genast tillbaka. Därefter fortsatte bilen till Mekonomen. Samma procedur. Så följde 30 minuters körande och diverse småstopp på Norra industriområdet. Tillbaka till utgångspunkten där andra fordon mötte upp. Med utländska och svenska regskyltar. Hur utsatta de kvinnor är som satts ut är svårt att veta. Liksom vad som egentligen pågår?

Hämtade mor och körde till min syster på Öland. Hade en härlig promenad i ett par timmar längs stranden i ett naturreservat. Småsnål blåst med lite regn som stack i huden. Helt underbart. Lite stalltjänst. Matlagning och gott vin under tiden. Besynnerligt nog hade min syster köpt exakt samma vin från Nya Zeeland som vi hade med oss. Skönt dåsig. Och sov gott.

Strålande sol. Härlig skogspromenad. Körde om Blekinge hem. Anade våren. Tillbaka till Växjö. Läser om tanten igen i SvD. Växjö har varit med i kulturdebatten en vecka nu. Och alla vet bäst. Utom politiker i Växjö. Politiker har alltid fel. Även när de har rätt.

Åsiksdiktaturen i Sverige blir allt hårdare. Min favorit Mona Sahlin har fått kritik av muslimer för att hon tycker att muslimska samfund skall klarare ta avstånd ifrån extremism! Kan uppfattas som skuldbeläggande. Sahlin gör pudel. Och vad säger SSU i Växjö?

Inte ens ett litet bageri kan sälja en "Tjejsemla" ( lite minde semla ) utan att detta skall bli en riksnyhet när Rådet för vad man får säga, slagit till. Och den stackars konditorn fick göra en pudel! Pudlarna blir allt vanligare och hur länge kan en pudel vara en pudel när alla pudlar för allt?

Snart iväg på moderat årsmöte. I norra kommundelen. Och så har denna helgen gått!

Ser fram emot en ny arbetsvecka.


Bo Frank
Växjö 20150222

fredag 20 februari 2015

Misstänkt brottslighet!?

Bommade ett möte innan lunch idag. Var på Hovslund på fm och kollade ljudanläggningen inför mina Beatlestimmar. Frågade efter Helena som skulle hjälpa mig. En "vänlig" själ jag mötte i korrridoren sa att hon inte visste och tyckte jag skulle ringa kommunens växel. Vänliga biträden från köket skyndade dock till och frågade om de kunde hjälpa mig. Så olika folk kan va!  Vissa skall inte jobba i servicebranchen.

När jag körde därifrån blev jag nästan prejad av en roströd VW.  Med utländsk reg nr. Omständigheter de senaste dagarna gjorde mig extra sur. Följde efter bilen. Den stannade i vid en mack, i ett handelsområde. Ut sprang folk och överlämnade saker till personer i en svart Mercedes. Den röda bilen hade bulgarisk reg skylt, men nrplåten så skitig så jag inte kunde se numret. Mercan svensk reg plåt. Mercan och VW:n drog snabbt. Några från VW:n drog i Mercan. Jag ringde 11414. Automatisk telefonsvarare. Som inte tog pågående brott, misstänkt brott, vill tala med polis eller något annat. Ringde flera ggr och vet inte hur det gick till när jag till slut hamnade i Kalmar. En till synes erfaren polis tog mina iaktagelser. Tog en kvart att komma fram.

Körde mot stan. Inte sakta. Blev omkörd av samma Merca. Otroligt. Följde efter den. De stannade på en p-plats mellan Barcks korvkosk och Kungsmad. Följde efter och smög upp på en p-plats vid Folkuniversitetet. Folk från Mercan sammanstrålade med folk från en orange Renault Traffic och en svart Chysler Voager. Lyckades komma fram till Kalmar igen. 10 min. Mercan drog igen. Med rasande fart.  De andra bilarna hade bulgariska plåtar. Männen av olika åldrar och en kvinna i 35-årsåldern gick mot Kungsmad norr ut. Och vidare.

Två bilar kvar. Efter en kvart kom en civil polisbil med två mycket coola och intresserade poliser. Jag körde fram och delgav mina iakttagelser.

Vid 16.30 tog jag en ny sväng till samma p-plats. En av bilarna kvar.

Känner att man inte orkar lägga sig i allt, men tänker följa upp detta. Anar också någonstans i bakhuvudet vilka psyologiska faktorer som ligger till grund för att folk tar lagen i egna händer!

När man känner sig helt ensam, sviken och förorättad.


Bo Frank
Växjö 20150220

Spridda kommentarer!

Lakers är en källa till glädje. Och hela Arenastaden. Hela kommunsverige undrar hur det kan komma sig att det i Växjö går att uppbåda total politisk enighet kring våra större satsningar. Träffade folk från Martinssons bygg på Arlanda igår. Vi bestämde att det skall bli Skellefteå och Växjö i final. De lät inte helt säkra på utgången i en sådan final. Får väl göra mig ärende norrut!

Gläds över att Angelica Bengtsson har flyt.

I Växjö fortsätter facket på universitetet att skämma ut sig. Man har varit emot samtliga rektorer sedan 1967. Vem tar då facklig kritik på allvar?

S i Växjö står på samma sida som facket och vill ha mer till skolan. I s-styrda kommuner protesterar facken mot brist på resurser till skolan. Det perspektivet har inte lokala media.

I Växjö är Bosse Vikingsson i sitt esse när han får skriva långa, okritiska porträtt av vänsterpolitiker.

Karin Alvtegen imponerar mer och mer. Har läst allt. Hennes senaste igår.

Ledaren i senaste numret av GV var lysande. Den handlade om den s k decemberöverenskommelsen. Rubriken var Bör oppositionen opponera?

I en annan notis står det " Äldre moderater är fortfarande emot decemberöverenskommelsen. En enkät visar att sex av tio dylika vill ha kvar v.m.k den gamla ordningen. Undersökningen visar också att två av 1io vill ha tillbaka Gösta Bohman, fyra av tio vill ha tillbaka riksdalern, tre av tio vill återgå till vänstertrafik. Två av tio vill ge stumfilmen en ny chans och en av tio undrar var det blivit av de små runda pappersunderläggen man hade under kaffekoppen förr" .
Sägas bör är att jag inte deltog i denna enkät. Då hade någon varit för TV-fria kvällar!

Sakta men säkert låter Väst Putin ta för sig mer och mer. Och Maj Wechselmann jublar!

I kommunhuset lite stiltje denna sportlovsfredag. Skall fixa en del. Till Hovslund och kolla tekniken för mitt Beatlesföredrag för PRO nästa vecka. Till Kafe de Lux o lämna pris. Skall skriva om miljö för en fransk tidning och träffa en företagare.

Sossarna har gjort utspel om integration. Snömosiga utspel saknas inte. Man skruvar varken i bidrag eller s k volymer. Det behövs både och. Eller åtminstone något av alternativen.

Varför söker inte ungdomar jobb? Hörde en företagare häromdagen som hade ett stort antal sommarjobb och var förvånad över hur relativt få sökande det var.

Bengt Johannesson är alltid värd att lyssna på även när han har fel. Idag i SmP har han klockrent rätt. Det funkar inte med det nuvarande avtalet. Och det har dessutom tillkommit merkostnader utöver avtalet. Det handlar bl a om TV-sändningar från fullmäktiges sammanträden.

Vad mer att förtälja?

I Östersund har man Melodifestival denna helg. Det hoppas jag vi har i Växjö också exakt om ett år.

Jag skrev i SmP i veckan och bad om idéer kring att förebygga otrygghet. Har fått en del samtal, Folk mejlar i mindre utsträckning av rädsla för att hamna i ett kommunalt diarium. Många klagar på belysning. Räppe kanal är ett exempel. Bostadsinbrotten oroar. Och ingen åker ju dit. Och i de fall det handlar om utländska ligor är det nästintill riskfritt! Skulle man åka dig så händer ingenting i praktiken. Ingen utvisas.

Hör Obama om extremism. Han har rätt. Det ör inte islam som är problemet i sig. Utan stollar som använder sig av religionen som täckmantel!

Nu pågår en nedrustning av antalet poliser i länet. Och kommer s k civilanställda att sägas upp igen? Då blir det än värre.

Dock. Växjö är i ett globalt sammanhang så nära paradiset man kan komma i detta jordaliv.

Trevlig helg alla läsare av denna blogg!


PS Idag ringde en investerare och ville köpa VEAB DS


Bo Frank
Växjö 20150220








torsdag 19 februari 2015

Tanter!

En otrolig flygvärdinna på planet mellan Bromma och Östersund. Så social och kommunikativ så jag tänkte att vår kommunikationsavdelning behövde nytillskott! Igår!
Åsa och jag gjorde kanonframträdande i Åre. Åsa nästan vassare än jag! Underbart att vakna 10 m från Åresjöns strand, se hela panoramat med sjö och fjäll! Bra hotell. Lite lyxigt!

En annan flygvärdinna mellan Östersund och Arlanda idag sjöng en schlagerlåt från 1962, som Ann-Louise Hansson gjorde, när vi gick ner för landning! När får vi SAS till Växjö?

Next Jet strulade rejält ikväll till Växjö från Arlanda!

Har följt Tantdebatten. Hade försvarat tantstatyn om Kulturnämnden så beslutat! Försvarar nu att man är emot. Det som inte framgått i media, som alltid är ofullständiga, är att 7 av 8 partier i fullmäktige är emot. Liksom upphovsmannen och nästintill alla konstnärliga experter! Sossarna i Växjö som fortfarande är i chock efter valet,  hugger på allt femklövern står för. Jag gör inte alltid inte som  medborgarna vill eller säger. Men tror att 90% är emot!
Just denna tant är avskriven i Växjö. Gärna fler svenska tanter, Pippi, Listbet Salander, Värends-Blenda, Elin Vägner, Olga Bohlin, Carin Högstedt eller någon annan dam.

Växjö är unikt i världen. Nammen på stadsbussarna! 50% kvinnnor! Undrar vem som fixade det! Lite grävande journalistik!??? Tack!

Kommer i morgon att kommentera sossarnas urvattnade s k integrationsutspel!

Bo Frank
Växjö 20150219

onsdag 18 februari 2015

Stänger butiken tills i morgon kväll!

Nu snart till Åre tillsammans med Åsa Karlsson Björkmarker. Vi skall berätta för Östersunds kommunledning om framgångsfaktorer för en kommun. De har letat upp Växjö. Och vi får många timmar på oss att berätta om hur vi leder och utvecklar kommunen. Ödmjuka som vi båda är, av varierande grad, tror vi att man kommer att berätta om tiden före och efter vårt besök!
Hemma i morgon kväll. Den globala uppvärmningen har också drabbat Åre. Inte skall det vara 8 plus där i februari?
Kommer givetvis att "snöa" in på vårt klimatarbete en del!

Växjö 20150218

Bo Frank


tisdag 17 februari 2015

Hur illa är det i Sverige? Och om Lars Vilks! Sverige och Danmark. SSU?

Jag tvivlar aldrig på medborgarnas förstånd. Det framgår av dagens artikel i papperstidningen SmP. Men när SSU attackerar mig för islamafobi för att jag ställer frågor om hur judarna upplever situtionen i Sverige, då visar det på något som inte är som det skall vara. I Sverige 2015.

För några veckor sedan uppmärksammades förintelsens offer. Sedan dess händelser i Paris och Köpenhamn. TV igår. En judisk företrädare som kände sig mera rädd i sossestyrda Malmö än i Köpenhamn.

Jag ställer två frågor. I min blogg.

Och som alla vet har jag i åratal kritiserat Israles aggressiva bosättarpolitik. Men det kanske bli lättare att förstå den om man inte ens får ställa frågor om hur judarna uppfattar sin situation i Sverige och Europa utan att bli ifrågasatt.

De gamla socialdemokratiska folkbildarna, som också är en del av mitt idéarv, skulle inte vara stolta över hur SSU i Växjö lånat sig till språkrör mot det fria ordet och den fria tanken!

Läser på text TV att Lars Vilks får pris i Danmark för yttrandefrihet. Skulle aldrig kunna hända i Sverige. Hur ser SSU på det!?

Är allvarligt oroad för att takhöjden i svensk debatt för vad man får säga snart är obefintlig. Kommer ihåg tystnadens diktatur mot Sovjet på 70-talet!
Då sossar såg Baltikum som en legitim del av Sovjet.Och att den som  ifrågasatte detta var krigshetsare eller inte riktigt klok! Eller bådadera.

Läser att dansk polis får de resurser som behövs för att bevaka viktiga institutioner. Läser att svensk polis inte får de resurser som behövs. Och inte försvaret.

Men Migrationsverket har inga begränsningar!

Och då kallar väl SSU mig för rasist!? Minst!



Bo Frank
Växjö 20150217






Välkommen tillbaka Nils!

Efter nästan två år extrem mediabevakning kom den friande domen för anklagelser om djurplågeri. Den mycket pratsamme åklagaren har heller inte lyckats övertyga om vem som utövat påtryckningar på rättsväsendet i detta ärendet!


Bo Frank
Växjö 20150217

måndag 16 februari 2015

Efter Köpenhamn?!?!

Ser att DN på nätet hittat till terroristens hemkvarter i Köpenhamn. Och att man hitter folk som inte tar avstånd ifrån honom.  Våra länder får inte bli fristäder för terrorister. Det folk pratar om på stan är sällan sådant det skrivs om. Och därför har media så försvårt att förstå vad vanligt, hederlig folk pratar om. Som sliter, betalar skatt och jobbar i föreningslivet på fritiden.
Allmänheten ser alla partier som predikar invandringens lov. Och ett parti med rasistiska rötter. Det senaste gillar man inte, men ogillar när det dissas och faktskt tar upp det som folk upplever som problem!

I lagomlandet Sverige får allt vara lagom utan synen på omfattningen av vårt flyktingmottagande.

Det är inte hållbart.

Partiledningarna famlar i blindo. Tillsätter arbetsgrupper som det är osäkert om de får komma fram till något som av media kan anses som en fjäder i hatten för sd. Sd och media sätter agendan. Inte de etablerade partierna som fjättras av ansvarstagande för en flyktingpolitik som är ohållbar!


Bo Frank
Växjö 20150216



Paris, Köpenhamn och?

Hur känns det att vara jude i att land där den muslimska andelen av befolkningen hela tiden ökar? Vilka värderingsförskjutningar sker i samhället och vad får det för konsekvenser? Kanske är frågorna viktigare än svaren!


Bo Frank
Växjö 20150216

lördag 14 februari 2015

Dum i huvudet, okunnig eller oinformerad??

Läser att amerikanarna tror att IS är det största hotet det närmsta decenniet. Blir bekymrad i två avseenden. För det första kan inte en del svenska journalister geografi. Amerika är inte USA. Amerika är en kontinent. Till Nordamerika tillhör t ex Mexico. Notisen handlar således om medborgarna i USA och inte om amerikaner.

Det andra, än värre, är ju att den globala uppvärmningen är det största hotet mot USA. Och resten av världen. Om inte den galne Putin sätter fingret på avfyrningsknappen för kärnvapen. Medborgarna i USA är trots fria media bland de mest introverta. Republikanerna, som kan tävla med talibaner om att tillhöra de mest inskränkta, odlar myten om att den globala uppvärmningen inte extsterar. Och gör den det så har det inget att göra med kol och olja.

2014 var det varmaste året någonsin. Det håller,  på ren svenska,  på att gå åt helvete. 3 grader varmare 2100 är katastrof. Gigantiska flyktingströmmar, en värlsekonomi som kollapsar och tänkbara krig och konflikter.

För varje ansvarskännande borgmästare, politiker och regeringsmedlem måste denna fråga vara nr. 1. Det är den för mig sedan lång tid tillbaka. Satt i en lång Skypeintevju med en konstnär från USA om just detta i fredags. Vi jobbar med Earth Hour, Växjö är världens mest aktiva kommun mot global uppvärmning. Uppmärksammade av alla utom SmP. Men så är det. Man ser inte det som finns på nära håll och gör man det skall det helst vara negativt.

Underbar dag. Trots ont i nacken. Läst, läst och läst. Handlat en del på Johanne. Växjös bästa butik i alla avseenden! Vi  är där flera ggr per vecka. Gått. Långt! Bra för nacken, tror jag!  Sett Yellow Submarine med hustruns barnabarn Julia Filippa, tre år. Som pratar eneglska, albanska, spanska och svenska. Och som kommer att gå i en internationell skola där hon bor. Utan kepsar på huvudet. Där man ställer sig upp och hälsar när någon kommer in i klasrummet. Och där rektorn backar upp sina lärare! Och där man visar respekt för varandra. Den svenska skolan är delvis i fritt fall! Och det speglar hur det är i Sverige. Bekymrad över att inte något parti egentligen vågar stå upp för en förändring åt rätt håll.

Nu kommer Julia Filippa och vill att jag skall läsa för henne. Köpte ett Beatlespussel till henne i Stockholm förra helgen. 1000 bitar. På Drottningsgatan finns Sveriges största musikbutik med DVD, prylar, vinyl, böcker och annat.

Omvärldsspaning. Lund. Mer internationell stad än Växjö. Många utländska medborgare med bra jobb som väljer skolor som fungerar. Med ordning och reda. En kommuns främsta uppgift är kanske att driva skolor som fungerar. Hoppas och tror att det är så i Växjö! Eller? Vad tycker du?


Bo Frank

Växjö 20150214


fredag 13 februari 2015

Skäms för fega politiker som är vindflöjlar! Och om KD på spåret!

Har haft mycket nu. Inte haft tid att blogga. Ont i nacken! Och att komma in i vården är inte lätt.
Behövs mycket Lean i sjulvården..  Stockholms läns landsting har lyckats med att kraftigt öka resurserna och minska sjukvårdsproduktionen!

Mycket vardagsslit. Av olika slag. Mitt jobb är också lite av en psykakut. Interna ärenden. Folk som tänker stuprör. En och annan medborgare som inte hittat någon annan att prata med än mig. Folk ringer och säger att både försäkringskassan och arbetsförmedlingen hänvisar till Bo Frank! Kan jag debitera dem?
Det offentliga är inte alltid  bra på bemötande. Sjukvården har låg produktivitet per anställd. Kommunen har delvis samma problem. Kan inte bara sitta och rulla tummarna. Ställer ibland till det internt genom att bli förbannad och ställa krav. Och det kan jag göra som har höga krav på mig själv. Det är för mycket interna möten för att alla skall vara delaktiga. Alla behöver inte veta allt.
Hade idag indroduktion för nyanställda. 6 ggr per år. Ca 70 deltagare. Låser dörren när jag börjar för att inte bli avbruten av folk som bara släntrar in. Idag klarade fem pesroner av att inte komma i tid.

Bra program som varar en hel dag med lunch konserthuset! Till att börja med!

Mycket spännande fastighetsförsäljningar på g i Växjö. Har rätt mycket förhandsinfo. Några företag som ha problem. Fler som nyanställer. Som väl är. Träffar företagare varje vecka! De bär upp välfärden!

Älskar mitt jobb.

Rikspolitiken. Skit. Saudi-Arabien. Diktatur med kvinnoförttryck! Sant! Samtidigt som detta land satsar stort på att bekämpa IS som mördar och våldtar barn och kvinnor. Grader i helvetet!  Fp gillade SA i  regering. Är emot nu. Mp är emot. Sossar som hade synpunkter i oppositon är nu för. Jävla populism. Och moderaternas första namn  i denna fråga tror att hon fortfarande är försvarsminister och har inte en uppfattning om någonting.

Enkel fråga. Bättre att prata med dikataturer och göra affärer än att stänga ner. Så vitt jag vet vill varken v eller mp stänga ner med Putin! Varför? V:s kommunistiska arv. Men mp?

Sverige kan ju inte leva på att vara världsbäst på att ta emot flyktingar! Med de mest generösa bidragen: Någonstans måste pengarna komma in.

Vi måste stå upp för bindande avtal. Annars är vi körda. Skäms över att partier ändrar uppfattning när man kommer i majoritet eller i opposition. Jäkla omoral.

Jag ttycker det jag tycker oavsett. Och det tycks ju medborgarna gilla. Växjös medborgare är att lita på!

Lägger mig inte i kd. Men anser att Sverige behöver ett värdekonservativt parti, Fördel Ebba. För mig finns dock, på gott och ont, bara att vara troget mitt parti!

Som behöver företag som betalar skatt i Sverige. Och inga välfärdsvinster i skatteparadis. Som är för feminism och en radikalare miljöpolitik! Och en stramare flyktingpolitik/bidrag!

Klarar m denna interna debatt?

Tror att många medborgare tycker som jag.

Lider av att se På spåret och inte vara med!   Klarar det på 9 poäng. Oftast! Skulle möjligen slås av Ulf Hedin!

Bo Frank
Växjö 20150213








onsdag 11 februari 2015

Betyg, sd gjort bort sig igen och Come Fly with us! Och Öster!

Sd fegade ur om betygen. Följer alltid minsta motsåndets lag. Bra att alliansen då gjorde upp med s och mp. Och lämnade kommunisterna utanför. Och sd!

De vill ju ha bort läxor, betyg och allt som leder till kunskap. V alltså!

Sd. Varje dag nya skandaler. När skall svenska folket fatta att detta parti är sprungna ur samma unkna rötter som v!  Problemet är bara det att de vettiga partierna är livrädda för att vida nödvändiga åtgärder för att strama upp Sveriges extrema kombination av generös flyktingpolitik/höga socialbidrag! Av rädsla för att uppfattas som att gå sd till mötes.

På konsert i Växjös fantastiska konserthus. Come fly with us! Hyllning till Frankie Boy. Nils Landgren, Göran Söllscher, Mirian Aida m fl. De tog det fullsatta konserthuset upp till himlen! Den enda låt jag saknade var George Harrisons Something. Som Frank Sinatra kallade den bästa Lennon/McCartney låten!!Försöker varje dag i mitt liv gå på nåt kulturellt!

Musik i Syd är otroliga. Och gav mig en av mina tio bästa uppleveler i livet när jag fick träffa Sir Georg Martin för fyra år sedan!

Är salig över kvällens upplevelse. Kanske teater i morgon kväll. Och skall också titta till Lakers denna månad! SM-guld!!

Och kommunen tvingades ingripa för att Öster och DFF skulle hitta ett avtal!

Östers vägran att lägga på konstgräs får smartare personer än jag utvärdera!

Frankie Boy



Bo Frank
Växjö 20150211

Earth Hour och Riv upp etableringsreformen!

Det är en sann fröjd att personligen leda kommunens miljöberedning som koordinerar kommunens miljöarbete. Vi har nu Sveriges mest omfattande Earth Hour program. 9 dagar fyllda med aktiviteter. Är så imponerad över våra tjänstemän, samarbetet med näringslivet och universitetet. Och vi släcker givetvis en timme på lördagen 28 mars.

Julia Ahlrot som leder miljöarbetet är effektiv. Enormt effektiv. Tjänstemän kommer på sekunden och drar sitt ärende och går sen vidare. Inte som i en del nämnder i kommunen där många tjänstemän bara sitter av hela möten.
Växjö kommer också att presentera krav på regeringen och på EU-kommissionen. Växjömanifestet kommer också att skickas till Europas kommuner!

Vi får tunga föreläsare från utlandet och nationellt.

Synd att klimat- och miljöarbetet inte tar större utrymme på den internationella arenan. Den globala uppvärmningen skördar fler offer än IS brutala slakt av människor!

Nyligen bad en chilensk stad om hjälp med att utveckla ett koncept för att bli Sydamerikas grönaste stad!

Växjös ambition är att vara vassast i världen på miljö-och klimatfrågor!

Så har forskningen vid Linnéuniversitetet bekräftat det jag och många med mig redan visste. Men det var ännu värre. 10 av 700 har fått jobb under de två första åren på statens ansvar för etablering av flyktingar på arbetsmarknaden. Hade kommunen haft kvar ansvaret och jag uppvisat dessa siffror hade jag fått avgå! Kolla Radio Kronobergs hemsida!


Bo Frank
Växjö 20150211

måndag 9 februari 2015

Moderaternas arbetsgrupp kring integration

Träffades för första gången idag. Bra stämning och ordförande ES är skarp, inkluderande och sprider bra stäming. Uppdraget har dock sina ramar. Men ingen av oss kommer att ha någon kommentar förrän arbetet är avslutat. Och det är väl rimligt.

Nu sitter sossarna i samma sits som alliansen under åtta år. Fjättrade med med f d kommunistpartiet och mp. De kommer inte att våga göra nåt för att strama åt kombinationen av väldens mest generösa flyktingpolitk/socialbidrag!

Problemet för alla partier är att varje åtstramande förslag kommer att ses som en seger för sd. Sd sätter dessvärre agendan utan att sätta agendan.

Frågan är hur länge Sverige klarar att ha en flyktingpolitk som så extremt skiljer sig från andra länder i EU.  I slutändan är det medborgarna/väljarna som bestämmer.

Kan inte fatta varför det i lagomlandet Sverige skall vara så svårt att hitta ett lagomalternativ. Inte sd och inte mp!

Bo Frank
Växjö 20150209








Ryggskott och långa promenader, mer kultur

Det högg till i ryggen när jag skulle sätta på mig ena strumpan morgonen. Nån liten nerv som kom i kläm. Dock, i andra vågskålen. Sol, klarblå himmel och spännande dag. Gick stel som en pinne hela vägen ut till Liljevalchs. Bra utställning. Det fanns ett par tavlor som vår kassa kunde klarat, men de var sålda.
Vår lilla trupp promenerade så till Moderna. Ungefär som att komma till Louisiana. Att träffa gamla bekanta och möta nya "vänner". I basutställningen fastnade jag som vanligt för en röd Miró och en spretig Giacometti. Lunch som var så där.
Fortsatte så till Arkitektmuseum.
Lilla frun klagade på obekväma stövlar. Men vi gick tappert hela vägen tillbaka.

Satte mig på hoteller en stund och höll inte komma upp ur stolen. Det känns som knivar som vrids om. Till goda vänner på fika och promenerade så lilla frun tillbaka till tåget.

En stillsam söndagsöl på en trevlig pub. Queens. Snett mitt emot Strindbergs Blå tornet. Rätt tidigt kväll. Försökte hitta ett läge att kunna ligga på. Började på en ny Marie Ljungstedt.

Ser PM Nilsson mosa Valter Mupp i en debatt om samarbete med Saudi-Arabien.

Bo Frank
Stockholm 20150209

söndag 8 februari 2015

Kulturdag

Vi vandrade från Bantorget i lite kringelikrokar. Och tvingades in i diverse affärer. Hustrun köpte sin etthundratrettioandra Desigual-klänning. Kom så till Söder. Gick via Österlånggatan för att slippa kramsgatan Västerlånggatan. Lunch på Fotografiska. Som har blivit ett av de mest besökta museerna. Spännande utställningar. Härlig stämning. Sjutton vet om inte Stockholm är världens vackraste huvudstad. Hur många har jag besökt, 45? Gillar Lissabon.

Tillbaka en annan slinga. Goda vänner som kan mycket om Stockholm. På utsökt middag igen hos vännerna. Taxi till Dramaten. Såg Johanna. En pjäs om en ung miljöaktivist som tar sig in i politiken. Bra skådespelarprestationer. Men som så ofta när det politiska budskapet tar överhanden. Det konstnärliga hantverket kommer i andra hand. Och betongindustrin jublar. Radikala stockholmare anser det är miljöförstöring att avverka skog. Hursomhelst gav pjäsen  upphov till diskussioner. Gick i kylan tillbaka via Freys för lite god belgisk öl!

Hemma hav ett.

Vaknar till den mest otroliga monolog om jämställdhet jag hört. Julia Caesar från 50-taklet i minnenas television. Är så gammal att jag tycker hon är en av de bästa profiler inom film/teater.

Nu ut i solen. Ännu en kulturdag i vår huvudstad.

Stockholm 20150208

Bo Frank

lördag 7 februari 2015

DÖDSADANSEN

Efter utsökt en utsökt middag tog vi bussen till Karlaplan. Fullsatt. Lena Endre och Mikael Persbrandt. Ganska stram regi, inte helt trogen orginaldialogen, anorekisk och sparsmakad scenografi. Säkert trettionde gången jag såg min favoritpjäs. Insnöad på Strindberg, Beatles och Bergman. Bra skådespelarprestationer.

Dock lite besviken. Har aldrig hört så många skratt på någon tidigare uppsättning. Detta är ju för fn ingen komedi. Detta är väl en nattsvart mardröm, eller? Speciellt Persbrandt sökte nästan komiska effekter i sitt skådespeleri. Sevärd, visst. Kanske jag som inte klarar det som inte svarar mot förväntningarna.

Också lite svårt för att svenskar är så illa klädda på teatrar nuförtiden. Lilla frun kommenterar detta ständigt. Det handlar inte om pengar, men kanske någon liten respekt för att det är väl inte samma sak som att påta i koloniträdgården som att gå på teater. Eller!?

T-banan till Freys. Goda belgiska öl.

"Hem".

Fixade mejlen så att alla kunde få svar innan midnatt. Enligt mitt löfte om svar samma dag, alla dagar, året om.


Fundering. Inget parti gör några utspel kring miljö-och klimatpolitiken. Bara för att inte frågan är politiskt het just nu, trots jordens uppvärmning. Som kan ge större flyktingströmmar än krig.




Bo Frank
Stockholm 20150207

fredag 6 februari 2015

Stel i nacke, SKL och Dödsdansen!

Ont i nacken. Till SKL. Hyfsat bra samtal kring integrationsfrågor som dock handlade mer om värderingar än om praktiska åtgärder. Hade extremt svårt för inledande övning kring gruppdynamik. Fick nog av detta för 40 år sedan på Socialflumskolan i Lund. Men hyggligt folk. Det jag tar med mig från dagen är nödvändigheten av att lyssna på riktigt och ta in vad andra säger.

Utsikten från Hornsgatan 20 är Stockholms bästa!

T-bana "hem" till det opersonliga hotellet, sånär som på utsikten från rummet. Köpte lite finare viner som gåbortpresent. Och hade med mig en raritet hemifrån. Som inflyttningspresent. En Beatles-bricka producerad i Småland. Med S:t Pepper som motiv. Pressad björk! Efter middagen skall vi se Dödsdansen. Recension kommer i morgon!

Sthlm 20150206

Bo Frank

Mycket kring integration, kol och olja!

Skall medverka och prata på en konferens på SKL i Stockholm idag. Om integration. På måndag är det partiets arbetsgrupp kring integration. Teaterhelg i Stockholm med goda vänner. Och min lilla mexikanska sol ansluter.
Nu frukost och iväg! Bor med utsikt över hela Norra Bantorget.

Har vant mig med SmP:s nya format. Rätt OK!

Förföras över alla rapporter om IS framfart.

Och läser senaste numret av Svensk Natur, hur svensk bistånd används för att stödja kol och olja. Är medlem i SNF. Förmodligen det enda moderata kommunalrådet i Sverige!

Huvudanledningen är att vara med och stärka SNF som en kritisk granskare av svensk miljöpolitik!


Bo Frank
Växjö 20150206

torsdag 5 februari 2015

"Nu är alla Bo Frank" - det finns bara två vägar i flyktingpolitiken!

Kan inte förneka att jag tyckte SmP:s ledare idag var bra. Med rubrik enligt ovan. Jag har inte träffat någon människa från något parti som inte anser att det över tiden är orimligt att Sverige ensamt står för ett fortsatt gigantiskt flyktingmottagande under överskådlig tid.  Det måste vara rimligt att EU kvoterar/och/eller betalar kostnaden gemensamt. Mot den bakgrunden känns det lite främmande att höra en del gurus som enbart talar om lönsamheten med flyktingmottagande. Att inte andra länder i Europa kommit på det för att få skjuts i sina ekonomier?

Och jag säger det igen Växjö och Sverige skall vara ett föredöme i Europa. Men det är ofrånkomligt att inte diskutera nivåer. 

I Växjö har mer än 50% av de utlandsfödda inte arbete efter 10 år. Trots att vi arbetar, sliter och gör vad vi kan!!!

Och så till sossarnas utspel idag om att tvinga alla kommuner att ta emot flyktingar! Jag är egentligen emot. Men vi närmar oss den punkten då detta blir nödvändigt. På kort sikt finns det bara två vägar att gå. Vill vi inte minska omfattningen till Sverige återstår bara kvoteringen, på samma sätt som vi solidariskt tar ansvaret för ensamkommande. Och att inte samma kommun får flyktingförläggning efter flyktingförläggning! Detta har nu Migrationsverket fattat!

Och nu har media fattat att Dublinöverenskommelsen inte funkar. Det har den inte gjort på många Herrans år.

I Sverige pratar vi om lagom, laget om. Inte så dumt!


PS Idag gör vår ledare ett utspel. Som partiet vill att vi tar med oss till arbetsgrupen. Och det är rimligt. Det kommer en pusselbit varje dag nu till en ny syn på flyktingmottagande och integration! Synd att inte detta fanns på plats för ett år sedan. Då hade alliansen vunnit också i riksdagsvalet.Detta visar också på tröttheten/oförmågan att tänka nytt när man är i regerintgsställning.

Bo Frank
Växjö 209150205

onsdag 4 februari 2015

Påtryckning mot polis och åklagare och Smålandsnytt

Smålandsnytt ringer och ber mig kommentera påståendena om att politiker utövat påtryckningar mot polis och åklagare! Jag säger att jag inte kommenterar skvaller och att jag gärna kommenterar när
det finns något konkret att kommentera. Reportern ger sig inte utan vill att jag skall kommentera. Och frågar mig om jag utövat påtrtyckningar. Och det är ju helt grundlöst och osant!  En stund senare ringer samma reporter och säger att det första samtalet spelats in. Jag blir sur och säger att det är oetiskt. Reportern säger att jag gärna kan få göra om intervjuen. Det vill jag inte och avslutar samtalet.


Hade man vidarebefodrat en beskyllning från en politiker hade man nog krävt lite konkreta bevis? Eller vad tror du?

Noterar också,  att enligt radio Kronoberg har politiker, flera,  utövat påtryckningar.

Enligt  Smålandsnytt har en politiker velat ha information.


Det spretar en hel del!







Bo Frank
Växjö 20150204

tisdag 3 februari 2015

Jakten på Nils Posse

Det är självklart att media skall bevaka offentliga personer som är föremål för en rättsprocess! När man ser radions förteckning över reportage kan ju var och en ställa sig frågan om proportionaliteten i föhållande till de misstänkta brott det handlar om.

Det var ju också anklagelser om lönedumpning. Avtalsbrott och liknande. Har ännu inte sett någon rapportering om hur det verkligen var! Varför?

Har heller aldrig i något annat ärende lagt märke till hur poliser och åklagare varit så frikostiga med kommentater under pågående utredning.



Jag tänker inte be om ursäkt för att jag lider med Nils.


Bo Frank
Växjö 20150203

måndag 2 februari 2015

Kyrkan mitt i byn - viktig dag för Sverige!!!

Äntligen. Alliansen tycks få igenom skolavslutningar i kyrkan med religiösa förtecken! Viktig dag för Sverige och tilltron till vårt land.

Observera. Det är bara s k humanetiker som protesterar. Inte muslimer! Inte judar.

Har svårt för Gudsförnekare av olika slag! Och beröringsskräcken för religion!

Känner att jag har mer gemensamt med judar och muslimer än Gudsförnekare!

I vårt land får man ta seden dit man kommer. Utgår ifrån att alla som kommer till Sverige uppskattar det vi står för! Varför väljer man annars Sverige!? Man skall väl inte ta med sig intolerans och förtryck!?


Bo Frank
Växjö 20150202




söndag 1 februari 2015

Beatles, Pär Lagerkvist, Beatles, Plan B, mm.

Kulturnatt! Växjö är i många avseenden en oslagbar stad. Kulturnatten visar på bredden i vårt kulturliv. Och kommunen lägger med rätta mer pengar på kultur och idrott jämfört med andra städer.
Goda vänner på Champagne innan Magical Mystery Tour. Filmen som var Pauls idé är en blandning av engelsk tradition att man åker på en utflykt och vet inte vad man hamnar. Och Pauls upplevelse 1967 om hippiebussar i psykadeliska färger som drog runt i USA.
Lilla hustrun och jag gick på stan. Kom så till Dert fria ordets hus. Samtal om Pär Lagerkvist. Magnus Ericsson, Lagerkvistkännare, Carin Högstedt och jag själv. Vi tre har tidigare haft djupa samtal om detta på Linnéuniversitetet. Fick t o m föreläsningsarvode! Och visst är Pär L mer relevant i mörka ororstider. Carin är väl nästan mer beläst än vad jag är. Och vi har ganska lika litteratursmak. Enades också om att deckarförfttare är duktiga på att fånga upp tidsandan. Även om det sällan är handlingar som utspelas hos s k vanligt folk. För mig undanträngs Lagerkvists kärlekslyrik av det dystra, det viktiga och om människans ansvar för att göra gott. Gillar Mariamne. Men varför slog hon inte ihjäl sin man?
Kommer ihåg när jag för 30 år sedan blev utskälld av museiledningen i Växjö för att jag ville göra ett Lagerkvistrum i Domprostgården.
En extremt skicklig, ung stråkkvartett från musikskolan spelade. Började mer två Beatles och så moderna arrangemang av klassiskt, folkmusik och rock! Enastående. Och i den blågröna budgeten för i år så utökas stödet till vår kulturskola!
På stan igen. Till plan B. Blev sittande bland Växjös mest spirituella människor. Sent blev det och mycket vin. Min lilla mexikanska solstråle lyste i snön!
Och medan vi gled runt på stan klättrade Lakers till andraplatsen!

Läser mycket idag. Alice Teodorescu skriver ofta klokt. Nu i DI. Gillar PM Nilssons ledare. DI har idag kanske den bästa bevakningen av väsentlitgheter i samhällsdebatten. DN och SvD fastnar i de gamla medarbetarnas vilja att själva vara i centrum!

Klokt att SEB håller igen aktieutdelningarna. Kan jag säga som inte har en enda aktie!

Nu med färska frallor och SvD till mamma. Och när vi kommit ur den sega bubblan så blir det väl en promenad i snön. Till jobbet en stund. Och så alla sociala söndagssamtal. Vänder också blad på mina mexikanska Beatleskalendrar. Det är ju 1 feb idag för de Fab Four. Och för oss alla andra!

Skall också börja skriva på nya PP bilder som jag behöver kring Växjös miljö-och klimatpolitik. Växjö är bäst i världen på kombinationen vision och att få nåt gjort. En del tack vare det politiska klimatet i vår kommun. Borde jobba på att få utmärkelsen Världens grönaste stad. Kan lova att det finns inte en stad i världen där miljöfrågorna är så framträdande och inte minst hos högsta kommunledningen!





Växjö 20150201

Bo Frank